USL începe suspendarea preşedintelui. Votul pe cererea de suspendare va fi dat vineri

Toţi parlamentarii USL au interdicţie de părăsi Bucureştiul. În acest moment, se lucrează intens la planul de suspendare a preşedintelui. Vineri este programată o nouă şedinţă de plen reunit pentru a se vota propunerea de suspendare a preşedintelui, informează România TV. Miercuri dimineaţă, Palatul Victoria a găzduit o întâlnire a liderilor USL cu premierul Victor Ponta, înainte de începerea şedinţei de Guvern.
Romania TV
04 iul. 2012, 07:46
USL începe suspendarea preşedintelui. Votul pe cererea de suspendare va fi dat vineri

Prim-ministrul Victor Ponta a discutat cu ceilalţi doi lideri ai Uniuni, la o întâlnire la care a participat şi deputatul PSD Viorel Hrebenciuc şi noul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Unul din subiectele discutate a fost şi agenda plenului reunit al Camerelor Parlamentului care va avea loc joi.

Potrivit MEDIAFAX, parlamentarii USL au primit SMS-uri în care li se spune să nu părăsească Bucureştiul şi că vor fi informaţi pe parcurs despre acţiunile ce vor urma, în acelaşi timp juriştii Uniunii fiind într-o şedinţă în care se pregăteşte documentul în baza căruia să fie declanşată suspendarea lui Traian Băsescu.

Nici Titus Corlăţean (PSD) nu exclude declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, ministrul Justiţiei afirmând la RFI că s-a ajuns la o situaţie în care instituţiile statului practic funcţionează cu greu.

S-a ajuns la o situaţie în care instituţiile statului practic funcţionează cu greu, s-a ajuns la situaţii de blocaj în acest război politic a cărui sursă e până la urmă cunoscută. Această ambiţie a preşedintelui de a fi singurul, subliniez, singurul reprezentant la Consiliul European a generat nişte reacţii, atacuri, blocaje politice între instituţii, atacuri la legislaţiile pe care Parlamentul le-a adoptat. Trebuia găsită şi trebuie găsită o ieşire din această situaţie de blocaj. Dacă se va ajunge la suspendarea preşedintelui sau nu ?! Eu încă mai sper la o soluţie de dialog politic şi de înţelepciune la Cotroceni (…). Dacă nu se va ajunge la această înţelepciune, vom vedea ce va decide Parlamentul. Nu este de exclus o astfel de ipoteză de lucru„, a spus Corlăţean, întrebat fiind de o eventuală procedură de suspendare din funţie a preşedintelui Băsescu.

 

CUM POATE USL SĂ-L SUSPENDE PE TRAIAN BĂSESCU

Articolul 95 din Constituţie precizează că, „în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale”.

În cadrul declanşării acestei proceduri de suspendare, preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

Propunerea de suspendare din funcţie a şefului statului poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinta preşedintelui.

Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui, mai prevede legea fundamentală.

Deputaţii au votat, marţi seară, revocarea Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Liderul grupului PSD, Valeriu Zgonea, a fost ales în funcţia de preşedinte al acestui for legislativ. 

Senatul a decis tot marţi şi revocarea din funcţie a lui Vasile Blaga. Noul preşedinte al Senatului este Crin Antonescu.

Spynews
Andrei de la Mireasa, sezonul 7, și iubita lui s-au despărțit după o lună de relație. Care ar fi motivul separării și ce spune și despre Simona
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum să faci carnea pe grătar fără să se lipească. Trucul simplu pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască
Capital.ro
UNGURII vor banii românilor. Ungaria face o mutare istorică în 2024
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Noua Comisie Eropeană va fi condusă tot de Ursula von der Leyen. Care sunt candidații propuși de guvernele țărilor din UE?
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Ce preț trebuie să plătești dacă vrei să faci plajă pe cearșaf, în Mamaia. Poate fi mai scump decât închrierea unui șezlong
Spynews
Cristina Rotaru de la Insula iubirii, mesaj cu subînțeles, după ce soțul ei, Andrei, s-a sărutat cu ispita Diandra? „Să nu fiu apreciată, iubită...” | FOTO
Evz.ro
Stațiunea de basm din România. Turiștii găsesc aici un Rai
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pensionarii care pot primi 250 de lei în plus de la Casa de Pensii! Ce trebuie să facă până la finalul lunii iulie
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Decizie pentru toți proprietarii de case și apartamente
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
NASA și Boeing întârzie întoarcerea astronauților de pe Stația Spațială Internațională din cauza problemelor tehnice ale navei Starliner
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!