Aceasta initiativa are ca scop si cresterea demografica. Tinerii insuratei trebuie sa aiba mai putin de 35 de ani pentru a primi aceasta suma. Banii reprezinta ”prima pentru recunoasterea contributiei aduse natiunii prin casatorie”.
Mai mult decat atat, dupa momentul casatoriei, cei doi vor fi scutiti de la impozitul pe salariu. In cazul in care divorteaza in primii cinci ani, acestia trebuie sa returneze banii statului, fiecare in proportie de 50%, in termen de 90 de zile de la pronuntarea divortului.
Tot 15.000 de lei vor primi si cei care devin parinti pentru a treia oara. Banii reprezinta „prima pentru recunoasterea contributiei aduse natiunii”.
In plus, familia numeroasa va beneficia de alocatie suplimentara lunara, pe familie, in cuantum de 50% din salariul minim brut pe economie.
Pentru a beneficia de aceasta alocatie, familia trebuie sa indeplineasca, cumulativ, mai multe conditii: toti copiii sa aiba sub 18 ani, sa frecventeze cursurile invatamantului de stat obligatoriu, toti membrii familiei sa aiba domiciliul sau resedinta in Romania, parintii sa locuiasca impreuna cu copiii si cel putin un parinte sa faca dovada unui venit pentru care se platesc contributii la stat. Propunerea legislativa mai prevede ca sotii familiei numeroase sunt scutiti de impozitul pe veniturile obtinute din salarii.
De asemenea, in proiectul de lege al deputatului UNPR mai este prevazut ca, in cadrul familiei numeroase, mama beneficiaza de reducerea varstei de pensionare cu cate doi ani pentru fiecare copil, dar nu mai mult de opt ani.
Fondurile necesare pentru acordarea acestor sume de bani vor fi asigurate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, se mai arata in proiect.