Astfel, achitarea drepturilor la domiciliul beneficiarilor se va realiza începând cu data de 10 aprilie 2017, a transmis Adriana Sîrghie, purtătorul de cuvânt al instituţiei.
Potrivit celei mai recente centralizări la nivelul judeţului Iaşi, la sfârşitul lunii februarie 2017, rata şomajului înregistrat a fost de 4,7%, iar numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţe, de 13.674 persoane. „S-a remarcat, în continuare, o tendinţă de creştere uşoară a numărului de cereri de luare în evidenţă din partea persoanelor neocupate, provenite în special din mediul rural, ca urmare a noilor modificări legislative, începând cu luna ianuarie 2017. Aceste noi măsuri de stimulare a ocupării încurajează mobilitatea lucrătorilor prin acordarea unor prime, condiţionate însă de înregistrarea la AJOFM”, preciza, anterior, în comunicat, conducerea instituţiei.
Cel mai mare număr de şomeri din judeţ au vârsta cuprinsă în grupa de vârstă 40-49 de ani, respectiv 4.239 persoane, urmată de grupa peste 55 de ani (2.776 persoane), iar cei mai puţini şomeri se regăsesc în grupa de vârstă 25-29 de ani (554 de persoane). Şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Iaşi (89,92%). Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 7,19% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 2,89%.
Bursa generală a locurilor de muncă, simultan în 93 de locaţii
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează la nivel naţional, în data de 7 aprilie 2017, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. In Bucureşti, bursa va fi organizată de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă la 21 aprilie 2017, la Palatul Național al Copiilor.
In acest an, Bursa Generală a Locurilor de Muncă se va desfăşura în 93 de locaţii la nivelul tuturor celor 41 de agenţii judeţene şi se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc să se reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi de menţinere a raportului de muncă pe termen mediu şi lung. De asemenea, se urmăreşte creşterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitant.
La Bursa Generală a Locurilor de Muncă din anul 2016 au participat 2.946 agenţi economici şi au fost oferite 38.210 locuri de muncă. Locaţiile de desfăşurare ale bursei din acest an sunt publicate pe site-ul
www.anofm.ro. Numărul estimativ al locurilor de muncă oferite de agenţii economici precum şi alte detalii vor fi publicate în timp util pe site-urile agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, precum şi pe site-ul www.anofm.ro.