Miting pro-Băsescu, în Piaţa Revoluţiei. „Ai vreun Dumnezeu, Victor Ponta?” VIDEO

Lupta politică s-a mutat în stradă. Peste 2.000 de oameni au protestat, joi, în Piaţa Revoluţiei, la mitingul organizat de PDL împotriva demersului USL de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. La miting au fost prezenţi liderii PDL, printre care şi preşedintele Vasile Blaga, dar şi fiica preşedintelui, Elena Băsescu şi Mihai Răzvan Ungureanu. Câtorva persoane, între care şi Raluca Turcan, li s-a făcut rău din cauza căldurii şi au avut nevoie de asistenţă medicală. Mitingul s-a încheiat după aproximativ o oră şi jumătate, deşi avea autorizaţie până la 21.30.
Romania TV
05 iul. 2012, 06:01
Miting pro-Băsescu, în Piaţa Revoluţiei.

UPDATE 19.50 Ralucăi Turcan i s-a făcut rău la mitingul din Piaţa Revoluţiei. Potrivit managerului SABI, dr. Alis Grasu. cinci persoane, trei bărbaţi şi două femei, au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce li s-a făcut rău la mitingul PDL din Piaţa Revoluţiei, una dintre paciente fiind transportată la Spitalul Colţea, scrie Mediafax. „Femeia dusă la spital avea dureri în piept şi hipertensiune”, a precizat şeful Serviciului de Ambulanţă. Celelalte patru persoane, toate cu lipotimie, au fost hidratate şi li s-a măsurat tensiunea, însă au refuzat să părăsească piaţa, în ciuda recomandărilor medicilor.

UPDATE 19.30 Oamenii au început să plece acasă, cu toate că organizatorii mitingului au obţinut aprobare până la ora 21.30. Cei mai mulţi au început să plece începând cu ora 19.15, după terminarea discursurilor liderilor PDL.

UPDATE 19.25 Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu: „Bine aţi revenit la Bucureşti, acum e timpul să revenim noi în politică, acum e timpul Pieţei Universităţii din nou”. „Ajunge preşedinte de Senat un om care e plătit din buzunarele noastre ca să meargă la Parlment şi n-a fost aproape niciodată acolo. E nevoie să spun care e numele său? Să-l ţinem minte pentru că exact asta nu trebuie să se întâmple în România noastră. Am ajuns ca Parlamentul României să aibă în fruntea sa un om care a făcut şcoala cu greu”, a mai spus Ungureanu, iar participanţii au scandat: „Repetentul”. „Am o veste proastă pentru dumneavoastră domnule Crin Antonescu: va trebui să mergeţi la serviciu de acum înainte”, a continuat Ungureanu. „Are nevoie această ţară de un guvern care e condus de cineva care nu ştie nici măcar cum să-şi adune pagini scrise? Aţi auzit vorbindu-se de guvernare în aceste săptămâni? I-aţi auzit călcându-ne în picioare, făcând zob legile noastre, făcând zob democraţia. Dacă cea mai sfântă lege e zdrobită, cum putem cere cetăţenilor să le respecte?”, a adăugat Ungureanu. 

UPDATE 19.00 La Timişoara a avut loc şi un incident, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor pentru calmarea spiritelor. În mijlocul mitingului pro-Băsescu un grup de protestatari a început să strice „Jos Băsescu”, moment în care lucrurile s-au încins. Jandarmii au intervenit pentru a se asigura că lucrurile nu degenerează.

UPDATE 18.55 Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în Piaţa Revoluţiei de la începutul protestului, după ce li s-a făcut rău din cauza căldurii. Pompierii SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor şi au transportat oamenii la spital.

UPDATE 19.00 Europarlamentarul PDL Monica Macovei: „Noi trebuie să fim treji, să venim, să ne adunăm, să protestăm, să luptăm. Am venit să-mi apăr ţara pentru că mi-e frică, din 3 iulie mi-e frică încontinuu de dictatură, de statul capturat”, a spus Macovei, manifestanţii strigând „Nu ne este frică!”.

UPDATE 18.50 Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda: „Vin chiar de la Parlamentul European, acolo sunt deputaţi din 27 de ţări şi zilele astea toţi au vorbit despre România. Am să vă spun în ce termeni au vorbit. Au spus aşa: haos, atac la statul de drept, dezordine, ruşine, Belarus. Vă place? Victor Ponta şi Crin Antonescu ne spun că nu avem o problemă cu statul de drept, pentru că ei ne-au spus când au început guvernarea că prima lor preocupare nu e Bruxelles-ul, e Moscova. De la Moscova nu se vede o problemă cu statul de drept din România, de la Bruxelles se vede”. Participanţii la miting au scandat „Ponta, nu uita Romania nu-i a ta”. „Ai vreun Dumnezeu, Victor Ponta? (…) Ai vreun Dumnezeu, Crin Antonescu?„, a mai spus Preda în intervenţia sa în faţa celor prezenţi la mitingul PDL.

UPDATE 18.35 O femeie a leşinat din cauza căldurii. A fost scoasă rapid dintre ceilalţi manifestanţi pentru a i se acorda asistenţă medicală.

UPDATE 18.33 Proteste anti-USL sunt organizate şi în ţară, la Cluj-Napoca şi Arad, dar şi la Timişoara şi Galaţi. În Piaţa Operei din Timişoara s-au adunat în jur de 100 de persoane care protestează faţă de măsurile Guvernului Ponta. Oamenii flutură eşarfe albe în semn de dezaprobare faţă de ultimele evenimente de pe scena politică şi sunt înarmaţi cu pancarte cu tot felul de lozinci la adresa premierului. La manifestare participă şi preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc.

UPDATE 18.30 Pe ecranele amplasate în spatele scenei sunt scrise mesaje precum „Statul e în pericol”, „Salvaţi statul de drept”, „Suspendarea preşedintelui, un abuz”, „Salvaţi Arhivele Naţionale„. Majoritatea participanţilor la miting sunt îmbrăcaţi în alb.

UPDATE 18.20 Participanţii la miting poartă pancarte pe care scrie „Apăr democraţia”, „Apăr Curtea Constituţională”, „Salvaţi Monitorul Oficial”,  „Respectăm învăţământul românesc, condamnăm impostura şi furtul intelectual!” sau „Masteratul, doctoratul/ Te-au făcut de tot…„. Mulţi dintre participanţii mai tineri poartă tricouri pe care stă scris „Ponta, demisia!” Manifestanţilor le sunt date tricouri cu chipul lui Crin Antonescu, avânt mustaţă gen Hitler, dar şi cu zvastică tăiată. „Doamne ocroteşte-i pe români!” se aude cântând în piaţă.

UPDATE 18.15 Vasile Blaga a declarat că Piaţa Revoluţiei nu a fost aleasă întâmplător deoarece este locul în care a început procesul de democratizare a României în decembrie 1989. „Aici suntem români care vom lăsa toate orgoliile la o parte şi vom construi o alianţă politică care să se opună blocului de stânga. (…) Suntem oameni care îl vom apăra pe Traian Băsescu la referendum pentru că avem nevoie de Băsescu la Cotroceni până în 2014 să apere statul de drept. Aveţi încredere că printre noi se găseşte şi viitorul preşedinte al României”, a spus Blaga.

UPDATE 18.10 Potrivit România TV, numărul participanţilor a ajuns la aproximativ 1.000 de persoane. Mitingul a început cu un discurs al europarlamentarului Traian Ungureanu. „Dacă în doar două luni au distrus Parlamentul, ameninţă Curtea, măsluiesc Legea referendumului, au luat tot, atunci după asta ce vor lua? Vor lua totul, zilele noastre şi viitorul copiiilor noştri”, a spus Ungureanu.

UPDATE 18.05 În Piaţa Revoluţiei, s-a intonat „Imnul golanilor”. A venit şi fostul prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu. În piaţă, se pot vedea şi steaguri cu sigla PNŢCD.

UPDATE 17.50 Elena Băsescu a sosit la mitingul din Piaţa Revoluţiei, unde se află mai mulţi lideri ai PDL. Deja s-au strâns câteva sute de persoane. „Am venit să protestez pentru faptul că această coaliţie monstruoasă a încălcat toate legile. Mi-e frică de faptul că îmi iau casa, că îmi iau totul, sunt în stare de orice. Nu-mi vine să cred ce se poate întâmpla, ce fac aceşti oameni„, a declarat unul dintre protestatari, la România TV.

UPDATE 17.30 În Piaţa Revoluţiei, au venit deja să vină o serie de lideri importanţi ai PDL: prim-vicepreşedintele Cezar Preda şi vicepreşedinţii Raluca Turcan şi Sever Voinescu.

UPDATE 17.20 Oamenii au început să se adune în Piaţa Revoluţiei. „Este un miting al societăţii civile la care vom participa şi noi, cu luări de cuvânt din partea unor lideri referitoare la abuzurile din ultimul timp. Sperăm să fie prezenţi 4-5.000 de oameni la această întâlnire. Nu este o acţiune pur politică, nu sunt însemnele partidului. Este o participare masivă a PDL, dar nu este numai acţiunea PDL”, a declarat Ioan Oltean, la România TV.

Preşedintele PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a lansat, miercuri, un apel către bucureşteni să iasă în stradă pentru a proteja „ordinea constituţională şi statul de drept”. Protestul este acelaşi care a fost anunţat încă de marţi după-amiază de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Mitingul PDL va avea loc joi, la ora 18.00, în Piaţa Revoluţiei. Videanu a spus că are speranţa că la manifestare vor fi prezenţi inclusiv oameni care au votat USL, dar care condamnă „astfel de practici”.

Videanu a spus că prin acţiunile din ultimele două zile „în tenativa de a subordona toate instituţiile statului, USL, pentru prima dată după 1990, mută dezbaterea politică în stradă”.

El a arătat că nu se mai poate vorbi despre instituţii independente care să apere ordinea constituţională.

„Fac un apel la toţi bucureştenii ca mâine la ora 18.00 în Piaţa Revoluţiei să manifestăm în mod paşnic împotriva acestui act abuziv şi nedemocratic de a subordona statul de drept”, a precizat Videanu într-o declaraţie de presă făcută la sediul PDL din Modrogan.

El a arătat că bucureştenii în mod constant au sancţionat derapajele şi că manifestarea de joi „are un caracter civic”.

„Am speranţa că vor fi inclusiv oameni care au votat USL, dar care condamnă astfel de practici”, a mai spus Adriean Videanu.

Şi Andreea Paul şi-a anunţat prezenţa în Piaţa Revoluţiei. „Legea e mai bună decât dictatura! Maine (joi n.red.) voi fi în Piaţa Revoluţiei, la ora 18.00, alături de colegii mei de la PDL, alături de membrii societaţii civile, alături de toţi cei cărora le pasă de supravieţuirea democraţiei. România are nevoie acum de cetăţenii săi activi!”, a scris Andreea Paul pe Facebook.

Tot joi la ora 18.00, în Piaţa Revoluţiei va avea loc şi un protest iniţiat de Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta, care a fost anunţat încă de marţi de către fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

„Nu va fi un miting pro-PDL, PDL a făcut destule erori în perioada trecută pentru care sunt convins că plăteşte astăzi, dar niciodată nu s-a gândit să anihileze una după alta instituţiile statului, aşa cum face actuala putere”, spunea MRU, care a ocupat funcţia de premier înaintea lui Victor Ponta.

De altfel, proteste împotriva USL au mai avut loc zilele trecute în Piaţa Victoriei. Pieţele Universităţii şi Victoriei au fost ocupate marţi seara de sute de oameni. Unii au cer demisia preşedintelui Traian Băsescu, iar alţii protestează faţă de demersul iniţiat de USL. Între timp, liderii PDL pregătesc pentru astăzi un mare miting.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'