Tăriceanu, despre Tudorel Toader: Este primul ministru care înţelege să-şi exercite atribuţiile conform Constituţiei

Călin Popescu Tăriceanu a spus la România TV, miercuri seară, că ministrul Tudorel Toader este primul ministru care îşi exercită atribuţiile conform Constiuţiei. Preşedintele Senatului a mai declarat că apreciază ceea ce a făcut actualul ministru al Justiţiei, mai ales în contextul în care timp de 10 ani nimeni nu a întrăznit să facă nici cel mai mic comentariu la adresa activităţii DNA. 
Romania TV
06 apr. 2017, 18:35
Tăriceanu, despre Tudorel Toader: Este primul ministru care înţelege să-şi exercite atribuţiile conform Constituţiei

A intarit foarte mult idea abuzului de puetere pe care l-a comis DNA. Acest raport a fost un avertisment direct pentru DNA. Este primul ministru care intelege sa-si exercite atributiile conform Constitutiei si normelor in vigoare. Ministrul Tudorel Toader, care e un bun cunoscator al legii, cu convingeri solide, face tot posibilul pentru a reveni la normalitate astfel incat institutiile statului sa protejeze cetatenii…apreciez ce a facut ministrul, pana in ultimii 10 ani nimeni nu a indraznit sa faca cel mai mic comentariu, sa nu mai vorbesc de modul penibil in care s-a comportat ministrul Pruna în 2016, în momentul numirii sefilor Parchetelor„, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la România TV

Călin Popescu-Tăriceanu a spus, ulterior, la Antena 3, că revocarea procurorului general şi al procurorului-şef al DNA „ar fi declanşat o criză politică uriaşă” şi a apreciat că Toader „a avut înţelepciunea” de a ţine seama de modul în care au fost rezolvate conflictele constituţionale de către CCR de-a lungul timpului şi în cazul evaluării Parchetului General şi DNA ca urmare a deciziei Curţii privind ancheta penală în cazul OUG 13/2017.

În ceea ce priveşte legea salarizării unitare, Tăriceanu a declarat că această creştere a salariilor nu este prevăzută să se realizeze dintr-odată , ci eşalonat, până în 2020:

Sunt prevăzute majorari salarile in sectoare cheie cum ar fi sanatatea. Era necesara o astfel de corectie pentru a restabili aceste echilibre pentru ca astfel sistemul intra in colaps. Vor fi niste cresterei mai importante in anumite domenii in asa fel incat la pregatire egala, la vechime egala sa existe acelasi salariu. 

Aceasta crestere nu este prevazuta sa se realizeze dintr-o data, sunt esalonate sa se realizeze pana in 2020..unele categorii vor avea majorari mai mici. Toate majorarile insumeaza 32 de miliarde de lei esalonat„, a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a mai declarat că Daniel Constantin nu a fost exclus din ALDE. „Daniel Constantin nu a fost exclus, intreprinde o serie de actiuni care sunt in linie cu ce a facut pana acum, care ne intristeaza. Cand anumite persoane vor cu tot dinadinsul sa se excluda, nu putem sa le impiedicam„, a conchis Calin Popescu Tariceanu. 

DailyBusiness
Ratele românilor, în pericol să crească iar? Anunțul BNR
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Planta pe care e bine să o plantezi la final de septembrie. Vei avea flori colorate întreaga vară, dar și o grădină mai frumoasă
Capital.ro
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Ploile mătură România! Anunț major al meteorologilor
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
De ce a dat-o Pepe în judecată pe Raluca Pastramă
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Cod galben de ploi torențiale și vijelii până joi, 19 septembrie. Sunt vizate 9 județe
Capital.ro
Stare de alertă în capitala Ungariei! Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
substantial.ro
Explozie majoră la un depozit de rachete în regiunea Tver, Rusia
MediaFlux
DISPARE ORA de IARNĂ! S-A VOTAT în UE!
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!