Top 10 maşini americane uluitoare, aproape necunoscute în Europa GALERIE FOTO

Americanii de la Shelby SuperCars pregătesc cea mai rapidă maşină din lume, iar Marea Criză din anii '30 a întrerupt prematur producţia unui model, Auburn Speedster, care atingea în epocă 100 km/oră.
Romania TV
06 iul. 2012, 06:47
Top 10 maşini americane uluitoare, aproape necunoscute în Europa GALERIE FOTO

Lupta pe piaţa auto este extrem de acerbă, de la un an la altul marile companii scoţând pe piaţă modele tot mai performante cu care să atragă clienţii. În umbra acestora, mici companii, mai ales din SUA, produc şi ele adevărate bijuterii.

Astfel, site-ul complex.com a realizat un Top 10 al acestor autoturisme, produse în America, foarte performante dar practic necunoscute. Unele dintre ele au avut o viaţă extrem de scurtă, dar modele de-ale lor se găsesc în garajele colecţionarilor. Unele revoluţionează însă industria auto.

10. DeLorean DMC-12

Este un model produs în perioada 1981-1982, unicul al companiei DeLorean Motors. Au fost asamblate aproximativ 9.000 de modele, în Irlanda de Nord şi în statul american Texas, iar în momentul de faţă se crede că mai există în jur de 6.500 de astfel de maşini. La vremea respectivă preţul de vânzare era de 25.000 de dolari, echivalentul a 63.909 dolari în 2012. Modelele erau vândute cu o garanţie de cinci ani sau la 80.000 km. În 1982, DeLorean Motor Company a intrat însă în faliment, după ce patronul său, John DeLorean, a fost arestat.

9. Anteros

A şasea generaţie de Chevrolet Corvette, scoasă pe piaţă în 2005, are la baza designului caroseriei modele mai puţin cunoscute aparţinând companiei Anteros. Compania produce modele ce dezvoltă peste 500 cai putere.

8. Mach7 Falcon

Este o maşină de 250.000 de dolari, prezentată la Salonul Auto de la Detroit, în 2011. Are motor V8, de 7 litri, 6 trepte de viteză cu transmisie manuală şi un motor de 620 cai putere. Ajunge de la 0 la 100km/oră în 3,3 secunde şi atinge o viteză maximă de 320 km/oră.

7. Mosler MT900S

Spre deosebire de alte maşini americane, aceasta cântăreşte doar o tonă. Modelul a fost lansat pe piaţă în 2005 şi a fost dezvoltat din Corvette Z06. Preţul său de vânzare este de 189.000 dolari. Viteza sa maximă este estimată la 400 km/oră.

6. Rossion Q1

Producţia sa a început în 2008 şi este asamblat la Port Elizabeth, în Africa de Sud. Are un propulsor V6 biturbo de 3.5 litri, produs de Ford, care dezvoltă 450 CP şi un cuplu de 529 Nm, fiind poziţionat central. Maşina atinge „suta” în 3,1 secunde şi 160 km/h în 7,7 secunde. Viteza maximă este limitata electronic la 305 km/h. Propulsorul este cuplat la o transmisie Getrag cu şase rapoarte. Supercarul Q1 este dotat de asemenea cu un diferenţial de alunecare limitată Quaife.

5. Saleen S7

Maşina a fost produsă în perioada 2000-2004. Motorul a fost construit de Ford, iar varianta sa Twin Turbo rivaliza cu Veyronul la titlul de cea mai rapidă maşină din lume.

4. Carbon Motors E7

În 2008, compania Carbon Motors (înfiinţată în 2003) a prezentat prototipul E7, destinat exclusiv Poliţiei. Primele modele de serii sunt aşteptate în cursul acestui an. Modelul este gândit să patruleze peste 400.000 km, spre deosebire de maşinile aflate acum în dotarea poliţiei americane, care rezistă până la 200.000 km de patrulare.

3. Auburn Speedster

A fost unul dintre cele mai promiţătoare modele americane. Produs prima oară în 1936, atingea 100 km/oră, însă producţia sa a fost oprită în 1937, din cauza Marii Crize.

2. Rally Fighter

Este primul model al companiei Local Motors şi este considerat un triumf al designe-ului minimalist. Producţia sa a început în 2010, iar preţul de vânzare pleacă de la 50.000 de dolari. Motorul a fost preluat de la BMW, un diesel de 3.0 litri, 6 cilindri în linie şi 265 CP, montat pe o un şasiu tubular la care s-au adăugat atât părţi OEM, cât şi unele realizate în propriul atelier. Transmisia este automată cu şase trepte.

1. SSC Tuatara

Este o maşină cu design futurist, conceput de legendarul Jason Castriota. Producţia sa a început anul trecut, iar anul acesta sunt aşteptate pe piaţă primele modele. Se vorbeşte că va fi cea mai rapidă maşină din lume, însă pentru asta trebuie să bată recordul de viteză al lui Bugatti Veyron, care este de 431,072 km/oră. Noul bolid american a obtinut recordul de demaraj 0-300 km/h, realizat in doar 16 secunde.

Spynews
Obiectul cu care a fost înmormântată prințesa Diana. Avea o semnificație specială pentru ea
Bzi.ro
Denisa Nechifor a făcut spectacol la piscină, în costum de baie! Cum se păstrează focoasa brunetă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Mesajul astrelor pentru zodii, 1 septembrie 2024. Capricornul se relaxează, surprize pentru Berbec și Săgetător
Capital.ro
UE a dat ordin. Nimeni nu va trece fără să fie scanat. Se va întâmpla în toată Europa
Playtech.ro
„E prima oară când dau Like la un WC”. Un bărbat și-a făcut toaletă în fundul curții, apoi a...
DailyBusiness
Vestea cea mare pentru toamna 2024. Apare un nou tip de program „Rabla” pentru români
Adevarul
Valoarea de la care o casă sau o maşină devine bun de lux şi se plăteşte impozit în plus. Data limită pentru Formularul 216
Spynews
Irinel Columbeanu, abandonat în azil! Afaceristul ar fi fost părăsit de prietenii lui și trece prin clipe grele
Spynews
Dulce împăcare! Dana Roba este din nou împreună cu Beniamin! Nu au rezistat prea mult timp unul fără celălalt / FOTO
Evz.ro
Viața la bloc. Ce nu poți să faci fără acordul vecinilor. Scrie în lege
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Pensie de 100.000 de lei pe lună după recalculare. Ce meserie a avut românul care o încasează
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Sebastian, de la „Casa iubirii”, în lacrimi după cearta cu Roberta: „Nu mă simt bine, îmi este rău!”
Capital.ro
Se înlocuiește imediat permisul auto. Legea nu te lasă să circuli cu el. Nu contează că e în termen
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ion Țiriac, discurs-manifest după ce primarul Daniel Băluță a inaugurat patinoarul de 10.000.000 de euro din sectorul 4! „M-am întâlnit cu domnul David Popovici și mi-a zis asta”
stirilekanald.ro
Șocant de ce a murit de fapt Sorin Nazîru, la 16 ani! 'Paracetamol și apă rece puteam să-i dau și eu'
substantial.ro
Cercetătorul Vincent Lyne dezvăluie posibila locație a epavei zborului MH370
MediaFlux
CEA MAI MARE PENSIE după recalculare. O primește o persoană care a lucrat DOAR 18 ANI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...