‘Cred că este important să comunicăm, acesta cred că este cel mai important lucru, pentru că din cauza unei proaste comunicări avem cazurile de depresie la copii și cred că trebuie să tragem un semnal de alarmă în acest sens”, a spus Bodog, care a participat la un eveniment de prezentare a rezultatelor unui studiu referitor la atitudini și percepții despre bolile mintale în cadrul populației României.
Cercetarea realizată de IMAS face parte din campania Centrului pentru Inovație în Medicină (InoMed) denumită „AntiStigma”, ce a fost lansată în toamna lui 2015.
„Ceea ce vreau să transmit ca și mesaj și voi folosi unul dintre mesajele din campaniile dumneavoastră antistigmatizare — că trebuie să-i ascultăm, să îi ajutăm și că trebuie să îi înțelegem, acesta este mesajul meu de Ziua Sănătății pentru dumneavoastră”, a afirmat ministrul Sănătății.
El a menționat că se va studia rezultatele cercetării.
„Mă voi apleca asupra rezultatelor studiului dumneavoastră alături de președintele CNAS și alături de doamna consilier prezidențial și vom încerca să promovăm și bineînțeles alături de reprezentanții comisiilor de sănătate ale Parlamentului și vom încerca să promovăm politici publice pentru a aduce rezolvări în această problemă. Suntem conștienți că acest lucru nu e foarte ușor, suntem conștienți de faptul că ar trebui să mobilizăm resurse în acest domeniu, însă avem determinarea și inclusiv în programul de guvernare, știți foarte bine, avem prinse acele centre comunitare medico-sociale care ar putea asigura suportul pentru astfel de activități”, a adăugat Bodog.
La eveniment au participat, printre alții, și președintele CNAS, Marian Burcea și consilierul de stat la Administrația Prezidențială Diana Păun.
Citeşte şi MS a cumpărat doze de vaccin hexavalent şi hepatitic B pediatric cu peste 88 milioane de lei