UMF Târgu Mureş, prima dintre cele 48 de universităţi publice din România în privinţa integrităţii universitare

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu Mureș a fost clasificată de Societatea Academică din România ca fiind prima dintre cele 48 de universități publice din România, în privința integrității universitare, a arătat rectorul Leonard Azamfirei, într-un raport postat pe site-ul instituției.
Filip Stan
10 apr. 2017, 13:10
UMF Târgu Mureş, prima dintre cele 48 de universităţi publice din România în privinţa integrităţii universitare

„De curând universitatea a fost clasificată de Societatea Academică din România, o organizație extrem de atentă și critică la ceea ce se întâmplă în mediul universitar, ca fiind prima dintre cele 48 de universități publice în ceea ce privește integritatea universitară. Este o recunoaștere a unui management academic corect, transparent, deasupra oricăror tentative, făcute de-a lungul timpului, de a se arunca asupra universității umbre sau îndoieli (…) Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș s-a clasificat pe primul loc, cu patru stele, în clasamentul întocmit de Coaliția pentru Universități Curate, în Raportul integrității universitare din România, realizat de Societatea Academică din România și dat publicității în 17 noiembrie 2016”, a arătat rectorul UMF Târgu Mureș, în raportul său de activitate pentru anul trecut, postat recent pe site.

Potrivit documentului, în realizarea clasamentului au fost evaluate 48 de universități publice din țară după o serie de criterii cum sunt transparența și corectitudinea administrativă, corectitudinea academică, calitatea guvernanței, corectitudinea financiară, meritocrația și antidiscriminarea.

„La criteriul ‘meritocrație’ s-au evaluat calificarea și output-ul așteptat de la nivelul școlilor doctorale (numărul de citări ale conducătorilor de doctorat), pe domenii de științe. Și la acest criteriu, Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș a ocupat primul loc între toate Universitățile de Medicină și Farmacie din țară”, a precizat profesor doctor Leonard Azamfirei.

Potrivit Agerpres, acesta a arătat că, anul trecut, universitatea a trecut prin procesul de evaluare instituțională ARACIS, desfășurat la fiecare 5 ani, păstrându-și calificativul de încredere ridicată. Astfel, în urma evaluării periodice ARACIS UMF Târgu Mureș a obținut calificativul de ‘Încredere ridicată’ la programele de studii ‘Medicină’ (engleză), ‘Asistență medicală generală’ (română și maghiară) și ‘Medicină dentară’ (română și maghiară), la fiecare dintre ele obținându-se păstrarea încrederii cu mărirea cifrei de școlarizare.

„Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș adună la sfârșitul anului 2016 realizări și poate unele neîmpliniri, ambele fiind rezultatul unui management universitar dependent major de resursa umană, de cadrul legislativ existent și de situația economică specifică întregii țări. În anul 2016, mai ales in a doua lui parte, am avut ca obiectiv instituțional major începerea procesului complex de reformă curriculară. Demersul se dovedește a fi extrem de dificil, din motive mai degrabă subiective. Sunt convins însă, mai mult ca oricând, cunoscând bine ce se întâmplă în alte universități de profil din lume, care fac performanță, că pentru a avea o universitate modernă, dinamică, performantă în procesul didactic, trebuie să aducem la nivel internațional învățământul medical din universitate”, a susținut rectorul UMF Târgu Mureș.

Potrivit aceleiași surse, opinia unanimă a evaluatorilor a fost aceea că universitatea funcționează pe baze solide, are mecanisme eficiente și un ritm de dezvoltare academică foarte rapid, ceea ce ne conferă credibilitate și predictibilitate.

Acesta a precizat că, pe parcursul anului 2016, UMF Târgu Mureș și-a crescut vizibilitatea și pe plan internațional, atât prin creșterea semnificativă a numărului de studenți străini, cât și prin proiectele de cercetare cu componenta internațională câștigate, schimburi de cadre didactice, ceea ce rămâne un obiectiv major și pentru anul 2017.

Potrivit comunicatului, evaluarea a fost realizată pentru perioada 2012-2016.

Spynews
Fiica lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru împlinește doi ani. Ce mesaj emoționat i-a transmis mămică micuței: “Suflețel frumos”
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Gigantul din România care anunță concedieri voluntare. Angajații care pleacă pot primi până la 40.000 de euro
Capital.ro
Cutremur în TV. Demisie de răsunet la „Neatza cu Răzvan și Dani”. Marea vedetă a spus adio
Playtech.ro
Ultima oră! Celebrul rapper a murit la 34 de ani. Fanii, în DOLIU!
DailyBusiness
O companie din România oferă BONUSURI „de despărțire” uriașe
Adevarul
Denumirea Transnistria, interzisă de regimul de la Tiraspol și asociată cu fascismul, stârnește îngrijorări în rândul experților
Spynews
Cum explică Ionel Ganea scandalul cu vecinul său. Fostul fotbalist s-a ales cu ordin de protecție emis împotriva sa
Spynews
Cum îl așteaptă Iustina Loghin pe Cornel acasă! Fosta concurentă de la Insula Iubirii îl surprinde / VIDEO
Evz.ro
Alina Sorescu, noi acuzații la adresa lui Alexandru Ciucu. Ce le-a interzis fetițelor
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
„Era lumina familiei” O fetiță de 6 ani a murit în mod tragic în timp ce se dădea în leagăn. Cum s-a produs tragedia
Capital.ro
Adio, maestre! Românii îl plâng pe marele cântăreţ. A murit mult prea devreme
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025
substantial.ro
Ungaria refuză plata amenzii de 200 de milioane de euro și oferă migranților transport gratuit către Bruxelles
MediaFlux
TAXĂ pentru HAINE. Vom plăti mai MULT pentru ÎMBRĂCĂMINTE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...