Cele mai frecvente GREŞELI pe care le fac bărbaţii căsătoriţi

Viaţa în cuplu nu este deloc uşoară pentru că bărbaţii sunt fiinţe mult prea directe, iar anumite aspecte ale unei relaţii pot fi prea subtile pentru ei. Din această cauză, bărbaţii căsătoriţi fac greşeli în căsnicie, greşeli pe care le repetă uneori la infinit.
Romania TV
05 iul. 2012, 20:57
Cele mai frecvente GREŞELI pe care le fac bărbaţii căsătoriţi

În cuplu, bărbaţi sunt deseori „căpcăunii” care greşesc sistematic faţă de partenere, fie că uită data aniversării, fie că dau dovadă de lipsă de interes faţă de o problemă mai mică sau mai mare apărută la locul de muncă al soţiei. Soţiile fac şi ele greşeli, evident, însă măcar ele se îngrijesc să repare ce au stricat. Bărbaţii, în schimb, de multe ori nici nu-şi dau seama că au greşit, însă riscă să plătească cu vârf şi îndesat. Şi nici măcar nu ştiu pentru ce, iar de aici frustrări şi discuţii interminabile.

O simplă schimbare a unor obiceiuri păguboase ar putea face diferenţa în faţa soţiei. Însă pentru asta ar trebui să ştie care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le fac.

1. Bărbaţii nu arată empatie

Empatia este cea mai importantă componentă a unei relaţii, spune psihologul Albert Maslow. Reprezintă abilitatea de a recunoaşte şi împărtăşi sentimentele celuilalt. Iar aceasta este o calitate mult mai dezvoltată la femei decât la bărbaţi. Femeile îşi doresc ca sentimentele lor să fie înţelese şi validate. Totuşi, bărbaţii fac mai mult decât să-şi asculte soţiile, încearcă să rezolve cumva problema. Iar aceasta este o greşeală.

Dacă soţia va spune că se simte ignorată, în acel moment ea doreşte ca voi să îi înţelegeţi sentimentele şi nu să vorbiţi despre faptul în sine.

2. Cheltuieli nebuneşti

Cheltuirea unor sume mari precum achiziţionarea unei maşini fără să se consulte mai întâi cu soţia  este o greşeală imensă. Potrivit psihologilor aceste obiceiuri sunt aproape la fel de înfierate de către femei precum înşelatul. Şi, din păcate, barbaţii au tendinţa de a face asta foarte des.

3. Egoismul sexual

În dormitor, bărbaţii uită sau, mai rău, nu-şi dau seama că soţiile lor au nevoie de mai mult decât o simplă excitare. Afecţiunea, nevoia de a se simţi iubite şi dorite, acestea sunt cele mai importante lucruri pentru femei. Bărbaţii mai în vârstă înţeleg aceste aspecte, însă tinerii nu sunt conştienţi de ele.

În plus, pentru ca o femeie să se excite trebuie să începeţi cu mult înainte de a stinge lumina. Pentru bărbaţi o partidă de sex înseamnă apropiere, înseamnă că există o conexiune între cei doi parteneri. Pentru femei, însă, prioritară este conexiunea şi nu partida de sex.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro

Spynews
Michele Morrone, comportament controversat în timpul vizitei în România! A dat cu piciorul într-o mașină în care se afla o echipă de paparazzi și a arătat și gesturi obscene jurnaliștilor / PAPARAZZI
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu, devastatoare în costum de baie, la 45 de ani! Cum a reacționat Valeriu Gheorghiță când a văzut pozele iubitei lui
Fanatik.ro
Se schimbă harta României. Cea mai lungă secetă a făcut dezastru. Râuri lungi și de 14 km au dispărut
Capital.ro
Anunțul cumplit făcut de Monica Pop. Boala gravă care o macină: Nu e ceva vesel
Playtech.ro
ȘOC! Cum a ajuns să arate Theodor Stolojan. Imagini uimitoare cu fostul premier
DailyBusiness
ROMÂNII TRĂIESC PE DATORIE! Care e cel mai periculos risc în această perioadă
Adevarul
Românul desemnat „cel mai frumos bărbat din Germania”, eliberat după 7 ani de pușcărie. Și acum e urmărit de 80 de polițiști
Spynews
Claudia Pătrășcanu, noi acuzații la adresa lui Gabi Bădălău! Artista vrea să dovedească că băieții vor să stea cu ea: ”Nimeni nu i-a dat o zi în plus”
Spynews
Ce se întâmplă între Marina Almășan și Georgică Cornu. Ce au discutat avocații celor doi în particular
Evz.ro
Obiceiurile alimentare bizare ale lui Nicolae Ceaușescu. Elena uimea cu desertul
Ego.ro
”M-au torturat ca pe Isus!” Ce a pățit în închisoare Gheorghe Dincă
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Nașul Cristian Țânțăreanu, declarații neașteptate despre Anca Țurcașiu! Motivul pentru care nu a mers la botezul nepoatei artistei! Ce relație există acum între ei, de fapt?: „N-am treabă cu...”
Cancan.ro
Ce pensie uriașă are Ion Țiriac, după recalculare. A spus-o în direct, la TV: 'Mi-e rușine!'
Playsport.ro
Imagini fierbinți cu Ronaldo și Georgina! A atins-o când credea că nimeni nu vede ce fac pe iaht. Imaginile au scăpat pe net
kanald.ro
Un nou cutremur a lovit România! Ce magnitudine a avut și care sunt zonele afectate
Capital.ro
Se acordă gratuit în România pentru proprietarii de case şi terenuri. Ce acte se depun la Primărie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
substantial.ro
Tatăl suspectului din atacul armat de la Liceul Apalachee pus sub acuzare
MediaFlux
TRUMP, o primă VICTORIE. Kamala i-a ACCEPTAT condițiile
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...