Uite cum poţi să slăbeşti cu cafeaua de dimineaţă

Fiecare avem anumite tabieturi fără de care nu putem începe ziua. Fie că este vorba de alergatul în parc, o ceașcă de cafea sau micul dejun. Vestea bună este că acum poți să te folosești de cafeaua de dimineața pentru a avea grijă de siluetă.
Iulian Tudor
14 apr. 2017, 08:53
Uite cum poţi să slăbeşti cu cafeaua de dimineaţă

Pe lângă faptul că, de dimineață, cafeaua poate fi de un real folos pentru a te învigora, aceasta este și benefică sănătății tale. Îți echilibrează sistemul imunitar, ameliorează astmul, îți alungă oboseala, îmbunătăţeşte randamentul intelectual şi fizic.

Odată cu consumul de cafea, îți stimulezi metabolismul și crești rezistența la efort, deoarece, odată consumată, mușchii sunt mult mai activi, iar grăsimile se ard mai repede, transformându-se în energie.

Cel mai bun truc pentru silueta ta

Un doctor din New York, pe numele său Dave Asprey, este considerat a fi inventatorul unei reţete pe care a numit-o „bulletproof coffee” ( cafeaua antiglonț).

Acesta susține că, după ce a început să consume cafea cu unt, a pierdut aproximativ 6 kilograme, iar această metodă pare a fi una revoluționară și ideală mai ales pentru persoanele care se luptă cu surplusul de kilograme.

Și asta datorită faptului că untul de palmier sau de cocos combinat cu cafea este suficient cât să-ți asigure energia de care ai nevoie pentru a face faţă unei zile încărcate. Este și un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece ajută la menţinerea senzaţiei de saţietate pe o perioadă mai lungă de timp.

Avantajele uleiului de cocos

Untul, uleiul de cocos şi cel de palmier sunt uşor absorbite de organismul uman. Untul neutralizează pofta de mâncare şi îi furnizează creierului nutrimenții necesari pentru a funcţiona la capacitate maximă. Iată un bun motiv pentru care și tu să îl consumi în fiecare dimineață!

Printre nutrimenții săi se numără: acidul caprilic, acidul lauric și acidul capric. Acești acizi grași care sunt ușor digerabili, au proprietăți antimicrobiene și antifungice și se duc direct la ficat din tractul digestiv unde sunt utilizați ca o sursă imediată de energie sau transformați în așa-numitele ketone care pot trata afecțiuni ale creierului, cum ar fi epilepsia sau boala Alzheimer.

Uleiul de cocos pare să fie extrem de eficient în special în ce privește reducerea grăsimii din zona abdominală. Aceasta este cea mai periculoasă formă de grăsime, deoarece se fixează în jurul organelor interne din cavitatea abdominală.

Scorţişoară în cafea

Consumul de scorțișoară te ajută să previi depunerea de grăsimi, deoarece are capacitatea de a regla activitatea pancreasului şi glicemia, de a menține starea de sațietate mai mult timp ajutând astfel procesul de ardere a grăsimilor .

Mierea este un ajutor de necontestat atunci când vrei să ții sub control pofta de dulce, iar în combinație cu scorţişoara și cafeaua face adevărate minuni pentru silueta ta. Astfel, se reglează nivelului de glucoză din sânge, mai ales că scorţişoara are acţiune hipoglicemiantă.

Printre beneficiile cafelei trebuie să amintim că aceasta are efecte de stimulare a activităţii bilei, a mişcării organelor digestive (a peristaltismului), a proceselor de eliminare a toxinelor. Tocmai aceasta este explicația pentru care această băutură poate fi un real succes mai ales pentru persoanele cu digestie lentă, cu fiere leneşă sau cu constipaţie.

Iată cum se prepară licoarea matinală!

12 linguri ulei/unt de cocos

jumătate de ceaşcă de miere

1 linguriţă pudră de scorţişoară

Amestecă scorţişoara cu mierea de albine, apoi adaugă peste ele uleiul de cocos. Pasta astfel obţinută păstreaz-o într-un recipient de sticlă închis ermetic, la frigider. Prepară-l seara pentru a-l putea folosi a doua zi.

Dimineața, la cafea, adaugă 1-2 lingurițe din acest amestec și consumă-l după ce s-a dizolvat cu înghițituri mici.

Se poate administra pe o perioadă mai lungă de timp, doar dimineața.

Află mai multe despre consumul de cafea AICI.

DailyBusiness
Ce se va înâmpla cu furnizarea căldurii în București. „Funcţionăm cu CET-uri din anii ’64”
Spynews
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după ce a fost acuzat de abuzuri. Profesorul a fost dus cu ambulanța la spital
Bzi.ro
Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025! Creșterea va fi de cel puţin 650 de lei
Fanatik.ro
Fabrica din România care oferă salarii compensatorii pentru angajații săi. Compania vrea ca 800 de oameni să-și dea demisia până la sfârşitul anului
Capital.ro
Banca îți blochează plățile. Decizie pentru cei cu banii pe card. Lege din luna noiembrie
Playtech.ro
Ucraina, cadou cu artificii de ziua lui Vladimir Putin în Crimeea. Ce au...
DailyBusiness
Ce trebuie să facă angajații pentru a li se mări salariul cu 12,5%
Adevarul
Scandal la Kremlin: Serghei Șoigu, fostul ministru rus al Apărării, a rămas fără birou
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
De ce nu și-a dorit Alina Radi împăcarea cu Nick Rădoi. Chiar dacă nu mai sunt împreună de 11 ani, cei doi încă păstrează legătura
Spynews
Leguma care poate să te otrăvească și să îți fie letală. Mesajul transmis de medicul Tudor Ciuhodaru: ”Nu vă jucați cu așa ceva” 
Evz.ro
Recalcularea pensiei la cerere. Documentele necesare
Ego.ro
Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
kanald.ro
Ce pensionari beneficiază de recalcularea din oficiu a pensiilor și cum se poate solicita recalcularea la cerere. Prevederile noii legi a pensiilor
Cancan.ro
ÎN SFÂRȘIT, Diandra a recunoscut ce a făcut cu Andrei în baie, la Insula iubirii! Au fost sau nu intimi? Bruneta nu a mai suportat vorbele din online și a povestit TOT ce a făcut la Insula iubirii
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Decizia care împarte România în două. Este anunțul anului în politică: Se oprește aici!
StirileBZI
Facturile se vor dubla după 1 aprilie 2025! Creșterile ar putea fi de până la 120%
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
stirilekanald.ro
Ea este Virginia, doctorița de la ATI care a fost aproape strivită de o șoferiță! Coincidență stranie, accidentul s-a produs după ce și-a înmormântat socrul 
substantial.ro
Premiile Europene pentru Patrimoniu 2024: Cinci proiecte remarcabile câștigă Grand Prix-ul
MediaFlux
CERERE pentru BANI mai mulți la PENSIE. Pensionarii TREBUIE să DEPUNĂ imediat ACTELE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Care este țara europeană fruntașă la independență energetică?