Ce conţine
Apa în care au fiert ouăle conţine calciu organic, care ajută la întărirea rădăcinii plantelor. De asemenea, în timp ce apa fierbe, coaja de ou eliberează săruri minerale, extrem de necesare solului.
Citește și Cum să-ți cureți frigiderul ca la carte
Plante şi flori mai frumoase
Pentru a beneficia din plin de aceste beneficii minunate, este indicat să uzi plantele cel puţin o dată pe lună cu această apă, însă nu înainte de a o lăsa să se răcească la temperatura camerei. Este important să ştii că trebuie să uzi florile în aceeaşi zi în care ai fiert ouăle, căci dacă o vei lăsa mai mult îşi va pierde din proprietăţile nutritive.
Un sol mai bogat şi fertile
Dacă vrei ca pământul să dea roade bogate, stropeşte o săptămână cu apa în care au fiert ouăle. Vei vedea că solul va fi mai puternic şi vei putea sădi mai uşor tot ce doreşti în grădină.
Şi cojile de ou sunt benefice
Nu arunca la gunoi nici cojile de ou. Ele îţi pot fi folositoare în grădină, cu condiţia să fie naturale şi nu vopsite cu substanţe chimice. Le poţi folosi ca îngrăşământ pentru roşii, vinete sau ardei, însă după ce le pisezi foarte fin. Calciul care se regăseşte în coaja de ou va proteja sănătatea plantelor, evitând degradarea acestora. De asemenea, coaja de ou poate fi folosită cu succes şi pentru a scăpa de omizi sau melci. Tot ce trebuie să faci este să pisezi cojile de ouă şi să le introduci în sol, în preajma plantelor pe care vrei să le protejezi.