Potrivit sursei citate, după încheierea exercițiului, nava britanică va acosta la Terminalul Pasagere, pentru o escală de două zile în portul Constanța.
„Pe timpul escalei, sunt planificate vizite ale comandantului navei, căpitan-comandor Marcus Hember, la Comandamentul Flotei și la autoritățile publice locale constănțene, iar marinarii militari români și britanici vor desfășura antrenamente comune care vor viza dezvoltarea procedurilor specifice de acțiune pentru misiunile de inspecție și control al navelor suspecte de trafic ilegal pe mare”, se mai arată în comunicat.
După cum menționează sursa citată, doi tineri ofițeri ai Forțelor Navale Române vor fi ambarcați, timp de o săptămână, la bordul distrugătorului britanic și vor participa, în calitate de ofițeri de cart, la misiunile pe care nava le va desfășura în Marea Neagră și Marea Mediterană.
Activitățile bilaterale româno-britanice fac parte din pachetul de măsuri privind întărirea cooperării dintre partenerii NATO, stabilit la summitul NATO din țara Galilor, și contribuie la întărirea prezenței navelor militare ale Alianței în Marea Neagră.
Potrivit datelor furnizate de Forțele Navale Române, HMS Daring (D-32) a intrat în serviciul Marinei Regale Britanice în 2009. Are o lungime de 151 m și poate atinge viteza maximă de 30 noduri. Nava este echipată cu trei sisteme de rachete navă-aer (Sea Viper și Aster), două lansatoare de rachete navă-navă (Harpoon), 13 sisteme de artilerie navală și lansatoare de torpile antisubmarin.
Citeşte şi Sute de militari români şi turci participă la un exerciţiu în apele Mării Negre