„În ceea ce privește modificările de statut, în cursul săptămânii viitoare veți cunoaște concret conținutul lor. Dar, acum pot să spun că ele sunt în concordanță cu reformele care au avut loc în cadrul UEFA. În ceea ce privește principiul solidarității financiare, vreau să spun că el se referă la cedarea unor sume de bani de la sportul de elită către sportul de amatori. În mod concret, este vorba de cedarea unui procent de 5 la sută, pe care îl considerăm legitim și proporțional, din drepturile de televiziune ale echipelor din Liga I, către ligile inferioare”, a spus Răzvan Burleanu.
„Vreau să se știe clar că noi nu dorim să obținem bani pentru noi, de la LPF. Este vorba despre aplicarea unei practici europene în acest domeniu, atât la nivelul organizațiilor internaționale, dar și în campionate puternice din continentul nostru”, a adăugat şeful FRF.
Răzvan Burleanu a evocat precedente în practica europeană de promovare a acestui principiu atât în organizații internaționale, dar și în campionate cu fotbal avansat: „În Germania, 20 la sută este acest procent care ajunge la ligile inferioare. Iată și alte procente: Suedia 16 la sută, Spania 10 la sută, Italia 10 la sută și Franța 2,5 la sută. Trebuie apoi să avem în vedere că media bugetelor grupărilor din Liga I este de 5 milioane euro, în timp ce la liga secundă ea este de 500.000 euro”.