”Am reuşit să ajungem la o înţelegere şi am făcut paşi importanţi pentru a debloca o situaţie cu care se confruntă consiliile judeţene din vestul ţării care doresc să depună proiecte transfrontaliere pe domeniul sanitar. Am convenit ca, la solicitarea consiliilor judeţene, Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Concurenţei să elaboreze şi să transmită documentaţiile necesare astfel încât, la data lansării liniei de finanţare, adică pe 1 iunie, aceşti beneficiari să poată depune proiectele strategice pe domeniul Sănătăţii fără a întâmpina probleme privind interpretarea unor prevederi pe tema unui potenţial ajutor de stat”, a spus ministrul Sănătăţii, după întâlnirea de lucru privind deblocarea proiectelor transfrontaliere finanţate prin Programul România – Ungaria, care a avut loc la sediul Consiliul Judeţean Bihor.
Florian Bodog a precizat că au fost cazuri în care pacienţii oncologici din Oradea au beneficiat de radioterapie într-o clinică din Debreţin, Ungaria, cât timp acceleratorul de particule a fost defect.
„Am avut un acord cu clinica din Debreţin pentru un anumit număr de proceduri pentru radioterapie, atunci când acceleratorul de particule nu a funcţionat. Vor relua colaborarea transfrontalieră în domeniul sanitar”, a adăugat ministrul Sănătăţii.
Întâlnirea de la Oradea a fost organizată de Ministerul Sănătăţii, printre participanţi fiind preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra şi reprezentanţii Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea pentru Graniţa România-Ungaria (BRECO).