Marian Drăgulescu: Sunt mândru că am devenit cel mai medaliat gimnast al României din toate timpurile

Sportivul Marian Drăgulescu a declarat că este mândru de faptul că a devenit cel mai medaliat gimnast al României din toate timpurile, atingând cota 31 după bronzul cucerit, duminică, la sărituri, la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca.
Filip Stan
23 apr. 2017, 14:56
Marian Drăgulescu: Sunt mândru că am devenit cel mai medaliat gimnast al României din toate timpurile

Gimnastul Marian Drăgulescu a câștigat, duminică, medalia de argint în concursul de sărituri din cadrul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca, după ce cu o zi înainte obținuse titlul european la sol.

„Acum am 31 de medalii. Sunt cel mai medaliat gimnast al României din toate timpurile la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene. Și sunt mândru pentru această performanță. Cea mai mare dorință a mea a fost ca publicul de la Cluj să cânte o dată cu mine imnul României, iar medalia de argint a fost așa, un bonus. Dar m-am bucurat și pentru ea, bineînțeles. Sunt fericit că plec cu fruntea sus de la aceste Europene, nu am dezamăgit pe nimeni, chiar am adus bucurii tuturor”, a afirmat Drăgulescu, potrivit Agerpres.

Gimnastul român a menționat că Artur Dalaloian, rusul care a câștigat medalia de aur la sărituri, a avut noroc în finala de duminică: „La sărituri e și puțină loterie. Rusul a riscat, nu știu dacă mai sare de 10 ori mai nimerește trei sărituri la fel. Trebuie să ai și puțin noroc la sărituri”.

Drăgulescu a adăugat că pentru Campionatele Mondiale, programate între 2-8 octombrie la Montreal, Canada, va încerca să își îmbunătățească exercițiul la sol și săriturile: „Aceste medalii îmi dau motivație și încredere pentru Mondiale. Oricum, eu mă gândesc să îmi îmbunătățesc atât solul, cât și săriturile. În continuare simt că pot face față atât pe plan european, cât și mondial. Mi-a plăcut sala de la Cluj, iar publicul mi-a transmis o energie pozitivă. M-am simțit foarte bine aici, aștept și alte concursuri în țară”.

Gimnastul Marian Drăgulescu a câștigat, duminică, medalia de argint în concursul de sărituri din cadrul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca, după ce cu o zi înainte obținuse titlul european la sol.

În finală el a fost devansat doar de rusul Artur Dalaloian, care a câștigat medalia de aur, bronzul revenind ucraineanului Oleg Verniaiev.

Sportivul român a reușit cea de-a 18 medalie a sa la Campionatele Europene totalizând 14,733 puncte, cele două sărituri ale sale fiind notate cu 14,666 și 14,800. Artur Dalaloian a totalizat 14,933 puncte (15,066 și 14,800), iar Oleg Verniaiev 14,649 puncte (14,766 și 14,533).

Acum în vârstă de 36 de ani, Drăgulescu este unul dintre cei mai titrați gimnaști români, el debutând în competițiile majore internaționale la Campionatele Mondiale din 1999, găzduite de Tianjin, China.

Medalia de duminică a fost a 31-a din întreaga carieră a lui Marian Drăgulescu. El are în palmares 3 medalii la Jocurile Olimpice (1 de argint și 2 de bronz), 10 la Campionatele Mondiale (8 de aur și 2 de argint) și 18 la Campionatele Europene (10 de aur, 6 de argint și 2 de bronz). Singura medalie care îi lipsește este cea de aur la Jocurile Olimpice.

România încheie cea mai importantă competiție de gimnastică pe care a găzduit-o în ultimii 60 de ani cu patru medalii, două de aur prin Marian Drăgulescu (sol) și Cătălina Ponor (bârnă), una de argint prin Marian Drăgulescu (sărituri) și una de bronz prin Larisa Iordache (bârnă).

Gimnastele Ioana Crișan și Olivia Cîmpian, primele sportive din delegația României care au evoluat într-o finală a Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca, s-au clasat, vineri, pe locurile 18, respectiv 23 în concursul de individual compus.

Campionatele Europene de gimnastică artistică s-au desfășurat în perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediție găzduită de România, la competiție participând 274 de sportivi (168 la masculin și 106 la feminin) din 37 de țări.

România a fost reprezentată la Europene de 10 sportivi. Lotul feminin a fost format din Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache și Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurențiu Nistor și Andrei Ursache.

La ediția 2016 a CE, de la Berna, România a cucerit două medalii de argint la masculin, ambele prin Marian Drăgulescu (sol și sărituri), și două de bronz la feminin, ambele prin Cătălina Ponor (sol și bârnă).

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Animalul domestic care poate să perceapă un miros de la 8 kilometri distanță. Doarme doar 4 ore pe zi și are multe gene comune cu omul
Capital.ro
Tragedie în sportul românesc. Maestrul s-a stins fulgerător: Ne-a părăsit
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. Nimeni nu se aștepta, detaliul ȘOC care schimbă totul
DailyBusiness
Lidl oferă produse GRATIS. Ofertele retailerului german
Adevarul
EXCLUSIV. Dezvăluiri din dosarul morților suspecte de la Spitalul „Sf. Pantelimon”: „Practica era de a stabili cine trăiește și cine moare”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Schimbări fundamentale în comerțul din România. Ce s-a ăntâmplat, de fapt
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Geta Sterp este însărcinată! Primele imagini cu ea gravidă! A făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Data exactă când vin ninsorile în București. Anunțul oficial făcut de meteorologii Accuweather: Când vine iarna în România
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul polițistului din Vâlcea care și-a pus capăt zilelor. Tatăl bărbatului a făcut primele declarații, în timp ce o altă rudă face acuzații cutremurătoare: „Făcea presiuni asupra fiului său”
Capital.ro
Statul român taie banii. Vor rămâne cu zero lei. Au timp până pe 16 octombrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Travis Scott reținut la Paris pentru acte de violență asupra personalului hotelier
MediaFlux
VINE URGIA în România! Vremea rea lovește din PLIN!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!