Mircia Muntean, primarul municipiului Deva, încarcerat la Penitenciarul Bârcea

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, condamnat defintiv la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de conducere a unui autoturism sub influenţa alcoolului, a fost încarcerat, luni seară, la Penitenciarul Bârcea.
Iulian Tudor
24 apr. 2017, 17:10
Mircia Muntean, primarul municipiului Deva, încarcerat la Penitenciarul Bârcea

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, poliţiştii au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele primarului Mircia Muntean.

„Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Bucureşti, pe numele unui bărbat de 53 de ani, din municipiul Deva, condamnat la şase ani de închisoare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti”, se arată în comunicat.

Mircia Muntean a fost escortat şi încarcerat în Penitenciarul Bârcea, de lângă Deva.

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins, luni, ca nefondat apelul lui Mircia Muntean, astfel că acesta a rămas cu pedeapsa primită în 11 iunie 2016, la judecarea în fond a dosarului, respectiv şase ani de închisoare cu executare.

Mircia Muntean, primarul din Deva, condamnat DEFINITIV la şase ani de închisoare

În iunie 2016, la scurt timp după ce a obţinut mandatul de primar al municipiului Deva, Mircia Muntean a fost condamnat de un complet de trei judecători al instanţei supreme la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat de conducere sub influenţa alcoolului. Instanţa a constatat că Muntean mai are o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare dintr-un alt dosar, pentru abuz in serviciu legat de tranzactii ilegale de terenuri, a comasat cele două pedepse şi a decis ca acesta să execute şase ani de închisoare.

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe Mircia Muntean în mai 2015, pentru accidentul în care a fost implicat, în 30 octombrie 2014, în municipiul Deva. Anchetatorii au stabilit că Mircia Muntean, aflat în stare de ebrietate, a intrat în maşini staţionate la culoarea roşie a semaforului, în Deva, apoi a fugit de la locul accidentului. Mircia Muntean a fost găsit după 20 de minute de la producerea accidentului, în timp ce încerca să sară un gard, pentru a se ascunde în tufişuri.

„În buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, se atestă faptul că inculpatul avea o alcoolemie de 1,30 gr ‰ la prima probă de sânge recoltată, respectiv 1,10 gr ‰ la cea de-a doua probă”, au scris procurorii în rechizitoriu.

Ulterior, în 10 martie 2015, s-a dispus recalcularea valorii alcoolemiei lui Muntean la momentul depistării în trafic, imediat după producerea accidentului, stabilindu-se, prin „interpretare retroactive, că în 30 octombrie 2014, la orele 18.30, Muntean „era în eliminare şi ar fi putut avea o alcoolemie teoretică de aproximativ 1,80 gr ‰”. Recalcularea s-a făcut în urma unei decizii din 16 decembrie 2014 a Curţii Constituţionale, referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 336 din Codul penal.

Procurorii au dispus clasarea cauzei cu privire la comiterea infracţiunii de părăsire a locului accidentului, întrucât în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale.

În septembrie 2013, Mircia Muntean a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar din 2004, când era primar al municipiului Deva. Muntean a fost găsit vinovat de abuz în serviciu, pentru tranzacţii nelegale de terenuri cu Iosif Man, acuzat că a traficat peste 200 de maşini furate.

După ce a fost condamant pentru abuz în serviciu, Mircia Muntean a fost exclus din PDL, iar din iulie 2014 a trecut la PSD. La alegerile locale din 5 iunie 2016, Muntan a candidat din partea PSRO. Mircia Muntean a mai ocupat funcţia de primar al municipiului Deva până în 2012, timp de patru mandate.

Mircia Muntean scria, la o zi după alegerile locale, pe pagina sa de Facebook: „Sunt Mircia Muntean şi voi rămâne acelaşi Mircia Muntean pe care îl ştiţi. Nici o umilire nu mă va opri din a vă respecta şi a mă întoarce la voi, iar batjocura unora, o voi îndura cu demnitate, oricând, pentru voi!”.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Animalul crescut de români doar pentru plăcerile străinilor. Are o carne bogată în proteine, dar care ajunge imediat la export. Magazinele din România nu sunt interesate și statul nici măcar nu mai știe numărul exemplarelor
Capital.ro
Anunț pentru toți românii cu buletin și card bancar. E complet gratuit. Statul te ajută
Playtech.ro
AVEM decizia TAS pentru Sabrina Voinea și Ana Bărbosu! Total neaşteptat ce măsură s-a luat
DailyBusiness
Alertă în România! ADIO murături în 2024
Adevarul
Prezență bizară în zona centurii localității Florești din Cluj. A fost apelat 112, polițiștii fac căutări
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Schimbarea domiciliului. Obligațiile pe care mulți le ignoră
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Primele detalii despre Ștefan Bănică Jr, după ce s-a spus că este în stare gravă la spital, în urma unui accident de proporții
Cancan.ro
TAS a decis: vești CRUNTE pentru Sabrina Voinea. E sau nu corect verdictul lor final?! Tu ce părere ai?
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Adevărul despre accidentul de mașină în care ar fi fost implicat Ștefan Bănică: „Nu știam. Am aflat odată cu voi”. Mesajul transmis de artist în mediul online
Capital.ro
Doliu la Antena 1! Marea vedetă s-a stins la 55 de ani: Te vom purta în gând
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Medicul Gabriel Diaconu își anunță demisia din funcția de consilier onorific al ministrului Sănătății
MediaFlux
AMENZI pentru PERSOANELE FIZICE! AU ÎNCEPUT CONTROALELE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!