Iata numai cateva dintre strategiile de slabire cu promisiuni mari, dar cu rezultate nefericite:
Dietele hipocalorice
Prin restrictiile dure impuse, dietele hipocalorice tinute pe termen lung au efecte negative si pentru silueta si pentru sanatate. Rezistenta organismului, privat de nutrientii necesari bunei functionari, scade, ceea ce il expune la oboseala cronica. Riscul de imbolnavire creste; scade densitatea osoasa, scade masa musculara, scade rezistenta la frig, scade rata metabolismului. Pe plan psihologic apar frustrarile si obsesia pentru mancare. Dupa incetarea dietei (voit sau de multe ori obligat), pofta de mancare este mai mare si pe fundalul unui metabolism incetinit, numarul de kilograme creste cu viteza, apare asa numitul efect yo-yo.
Dieta HCG
Dieta HCG (human chorionic gondotrophin) este una dintre cele mai controversate diete. Este o dieta hipocalorica (500 de calorii zilnic, mult prea putine fata de necesarul de circa 2000 sau un minim de 1200), la care se adauga suplimente injectabile sau orale de gonadotropina corionica umana. HCG este un hormon dezvoltat de femei in timpul sarcinii, care asigura fatului caloriile de care are nevoie pentru dezvoltare pana la nastere. Acest hormon, nu numai ca are negative asupra sanatatii: dureri de cap, anxietate pana la depresie, risc de formare de cheaguri de sange, constipatie, crampe musculare, dar nici nu ajuta cu nimic la slabire, aceasta datorandu-se in exclusivitate scaderii drastice de calorii.
Dietele low-fat
Dietele pe baza de produse degresate sunt si ele diete cu final nefericit. Cercetatorii ne spun ca mult mai sanatoase si mai putin periculoase sunt produsele care contin grasimi sanatoase, dar nu in cantitati mari, decat produsele low-fat care nu contin grasimi, dar contin cantitati mari de…
Citeste mai mult AICI