Dosar de cercetare penală în rem în cazul copilului căzut într-o fântână. Şi Protecţia Copilului a deschis o anchetă

Poliţiştii din Teleorman au deschis un dosar penal în cazul băieţelului care a căzut într-o fântână şi a fost scos după 10 ore, cercetarea efectuându-se în prezent in rem pentru vătămare corporală din culpă.
Filip Stan
26 apr. 2017, 09:20
Dosar de cercetare penală în rem în cazul copilului căzut într-o fântână. Şi Protecţia Copilului a deschis o anchetă

Pompierii au intervenit marți pentru scoaterea dintr-o fântână a unui copil în vârstă de doi ani, în apropiere de Roșiorii de Vede, în comuna Balta Sărată. Intervenția a fost extrem de dificilă din cauza dimensiunii mici a puțului. În cele din urmă, după o operaţiune de peste 11 ore, băieţelul a fost scos şi transportat la un spital din Bucureşti.

„Se efectuează cercetări. S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi cercetările sunt în curs”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Teleorman, Teodora Dragole.

Protecţia Copilului a deschis o anchetă

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman au demarat o anchetă în cazul copilului de un an și opt luni căzut într-o fântână, în localitatea Balta Sărată, urmând să stabilească dacă ”minorii aflați în îngrijirea familiei sunt sau nu în pericol”, potrivit directorului adjunct al instituției, Emil Zalana.

„La nivelul DGASPC Teleorman este în curs de derulare o anchetă care va concluziona și tipul de servicii de care va beneficia familia cu minorul Daniel. Cazul este și rămâne în monitorizare. Este devreme să ne pronunțăm. Trebuie să așteptăm încheierea anchetei, dacă este caz de neglijență și dacă minorii aflați în îngrijirea familiei sunt sau nu în pericol”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Zalana.

Potrivit acestuia, DGASPC Teleorman a oferit asistență familiei în cursul zilei de marți.

„Colegii mei s-au deplasat în teritoriu și au acordat consiliere și sprijin familiei pe toată durata zilei de ieri. La data incidentului, la domiciliu se aflau mama împreună cu cei doi copii, tatăl și bunicii fiind plecați la muncă. Aceasta este însărcinată în luna a noua și pentru o perioadă scurtă de timp a intrat în casă lăsând pe cei doi copii în curte. La scurt timp fetița a strigat spunând că fratele ei a căzut în fântână. Imediat au sunat autoritățile solicitând sprijin pentru salvarea copilului. Din discuțiile purtate cu domnul Ștefănescu, viceprimar al comunei Crângeni, ne-a asigurat că va asigura sprijin familiei și va monitoriza situația acesteia”, a mai spus Zalana.

*

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru, a declarat că băieţelul de un an de şi nouă luni a fost adus în stare critică, intubat şi ventilat mecanic.

Potrivit acesteia, copilul a făcut şi un stop cardiac şi a avut nevoie de manevre de resuscitare.

Medicii l-au diagnosticat cu cu hipotermie severă şi l-au internat la secţia de terapie intensivă, fiindu-i administrată perfuzie de rehidratare şi fiind pus pe „suport ventilator”.

„Copilul este acum în stare stabilă”, a mai spus Raluca Alexandru.

Micuţul este la terapie intensivă, pe suport ventilator şi perfuzii de rehidratare. Prognosticul medicilor rămâne rezervat din cauza problemelor pulmonare. „Am înţeles că a făcut stop cardio respirator în timpul transportului, pe o hipotermie severă, a făcut un fel de sindrom de aspiraţie, asta este problema lui, stând cu capul în jos, probabil că a vărsat sau a înghiţit apă din fântână şi deocamdată temperatura corpului s-a stabilizat, este în secţia de terapie intensivă, rehidratare, starea lui este stabilă, dar este gravă din cauza problemelor pulmonare. Prognosticul este rezervat în continuare. Este ca o pneumonie de aspiraţie, deci probleme pulmonare pentru că a intrat lichid în plămân. Deocamdată, toate intervenţiile sunt de reanimare, nu se fac intervenţii de altă natură, dec totul este pe reanimare. El este în continuare intubat, ventilat mecanic„, a declarat Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.

Elicoperul SMURD care l-a preluat de copil a aterizat, marţi, în jurul orei 23.30, pe Aeroportul Băneasa, de unde băieţelul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Copilul de doi ani a fost salvat de către echipele de intervenţie din puţul unde rămăsese blocat la aproximativ 16 metri adâncime după mai mult de zece ore. El a fost scos teafăr şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului. Ulterior, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Locotenent-colonel Cristian Radu, de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că băieţelul de doi ani a stat cu jumătate din corp în apă.

Specialiştii au lucrat concomitent pe două planuri – pe de o parte au încercat să sape pe lângă puţ şi să ajungă la copil pe sub pământ, iar pe de altă parte au introdus în puţ diverse dispozitive de prindere cu autoscara de salvare, pe care au băgat-o prin tuburile foarte înguste, de 30 – 35 de centimetri, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Teleroman, Adrian Gelu Dragomir, care a precizat că al doilea procedeu a avut succes.

Pe durata operaţiunii, copilul de doi ani a fost monitorizat permanent cu o cameră video introdusă în puţ.

Potrivit pompierilor, apelul prin care se anunţa că un copil mic a căzut într-un puţ cu un diametru de 30 – 35 de centimetri a fost făcut în jurul orei 11.00, primele echipe trimise la faţa locului fiind de la Roşiorii de Vede. Ulterior, zonă au ajuns mai multe autospeciale de stingere şi descarcerare, dar şi echipaje medicale, precum şi un echipaj de salvatori, o autospecială CBRN şi spitalul mobil, care au în dotare tunuri cu aer cald, din cadrul ISU Bucureşti – Ilfov.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Animalul crescut de români doar pentru plăcerile străinilor. Are o carne bogată în proteine, dar care ajunge imediat la export. Magazinele din România nu sunt interesate și statul nici măcar nu mai știe numărul exemplarelor
Capital.ro
Anunț pentru toți românii cu buletin și card bancar. E complet gratuit. Statul te ajută
Playtech.ro
AVEM decizia TAS pentru Sabrina Voinea și Ana Bărbosu! Total neaşteptat ce măsură s-a luat
DailyBusiness
Alertă în România! ADIO murături în 2024
Adevarul
Prezență bizară în zona centurii localității Florești din Cluj. A fost apelat 112, polițiștii fac căutări
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Schimbarea domiciliului. Obligațiile pe care mulți le ignoră
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Primele detalii despre Ștefan Bănică Jr, după ce s-a spus că este în stare gravă la spital, în urma unui accident de proporții
Cancan.ro
TAS a decis: vești CRUNTE pentru Sabrina Voinea. E sau nu corect verdictul lor final?! Tu ce părere ai?
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Adevărul despre accidentul de mașină în care ar fi fost implicat Ștefan Bănică: „Nu știam. Am aflat odată cu voi”. Mesajul transmis de artist în mediul online
Capital.ro
Doliu la Antena 1! Marea vedetă s-a stins la 55 de ani: Te vom purta în gând
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Medicul Gabriel Diaconu își anunță demisia din funcția de consilier onorific al ministrului Sănătății
MediaFlux
AMENZI pentru PERSOANELE FIZICE! AU ÎNCEPUT CONTROALELE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!