Două centre de zi pentru copii au fost inaugurate în Bucureşti

Copii din Sectorul 3 cu vârste de până la șapte ani vor beneficia de servicii de educație și îngrijire la standarde civilizate în centrele de zi "Micul Prinț" și "Lizuca", care au fost inaugurate miercuri, în prezența primarului general al Capitalei, primarului de sector și a unui secretar de stat din Ministerul Muncii.
Filip Stan
26 apr. 2017, 16:40
Două centre de zi pentru copii au fost inaugurate în Bucureşti

„Este un moment de mare bucurie pentru noi, un proiect la care lucrăm de câțiva ani, a durat mult până când am obținut finanțarea. Discutăm de o finanțare nerambursabilă din fonduri norvegiene pe care le-am atras, cu care am făcut aceste două creșe. Discutăm de două unități de creșă, una pentru copii care provin din familii cu o stare materială mai precară și una pentru copii cu dizabilități, care este o chestiune mai specială, nu este între zero și trei ani, ci între zero și șapte ani”, a precizat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a relevat importanța acestui proiect, care a fost realizat cu sprijin norvegian prin Ministerul Muncii.

„Mesajul meu către locuitorii din București este foarte limpede și anume că avem tot interesul și preocuparea, atât la primăriile de sector, cât și la Primăria Capitalei, pentru a crea cât mai multe locuri în creșe și grădinițe și, de asemenea, pentru a le sprijini pe mame să revină, atunci când decid ele, la locul de muncă. În continuare, în bugetul Primăriei Capitalei anul acesta avem sume semnificative pentru crearea de noi creșe și grădinițe în toate sectoarele Capitalei”, a arătat Firea.

Adrian Dobre, secretar de stat în Ministerul Muncii, a spus că și-ar dori mult mai multe momente de acest fel, când se finalizează o investiție.

„Avem credința că și domnul primar Negoiță și doamna primar general Firea se vor concentra pe investiția în creșe, grădinițe și școli. Mai mult decât atât, chiar dacă avem un plus de locuri de muncă față de primele trei luni ale anului 2016, de 71.000 de contracte încheiate, ceea ce ne face optimiști să credem că ne vom realiza întru totul programul de guvernare, sigur că toate aceste investiții nu fac decât să ne ajute și mai mult și sperăm în cât mai multe investiții de acest gen”, a subliniat Dobre.

Centrul de zi „Micul Prinț” este destinat unui număr de 35 de copii cu vârsta cuprinsă între zero și trei ani. Beneficiarii acestui centru sunt copii care provin din familii defavorizate cu domiciliul sau reședința în Sectorul 3, cu risc crescut de excluziune socială, din familii monoparentale, precum și părinții și familiile acestora. Copiii proveniți din familii de etnie romă vor avea prioritate la înscriere, având rezervate un număr de șapte locuri.

Copiii care vor ajunge în acest centru vor beneficia de servicii de îngrijire, protecție și nutriție, educație timpurie, remedierea dificultăților/deficiențelor de dezvoltare, dar și de servicii de supraveghere a stării de sănătate, de consiliere, educație parentală și informare.

Valoarea proiectului, inclusiv centrul de zi „Lizuca”, este de 1.614.492 de lei.

Centrul de zi „Lizuca”, cu o capacitate de 25 de locuri, este destinat copiilor cu dizabilități cu vârsta cuprinsă între zero și șapte ani și răspunde nevoii de servicii de educație timpurie și îngrijire. Totodată facilitează integrarea/reintegrarea, precum și menținerea pe piața muncii a femeilor.

Beneficiarii serviciilor sociale sunt copii cu dizabilități ai persoanelor cu domiciliul sau reședința în Sectorul 3, cu risc crescut de abandon sau de separare de părinți, cu o situație socio-economică deficitară a familiei, precum și copiii aflați în plasament familial.

Consolidarea imobilului din str. Jean Steriadi nr.40A unde vor funcționa cele două centre a fost făcută cu sprijinul Consiliului Local al Sectorului 3, printr-o investiție de peste 1.500.000 de lei, potrivit Primăriei Sectorului 3.

Citeşte şi Gabriela Firea: Primăria organizează un târg pentru locurile de muncă din cele 20 de societăţi ale municipalităţii

 

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Produsele Dedeman care îți vor face viața mai frumoasă. Sunt la ofertă pentru câteva zile și toți vecinii te vor invidia
Capital.ro
Se dau 10.000 EURO în România pentru proprietarii de teren. Primăria a făcut deja cadastru
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Armata obligatorie în România. Mesaj tranșant: Trebuie să ne apărăm singuri
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Fostele iubite ale lui Dany de la Insula Iubirii ies la atac! ”Și-a alergat mama cu un cuțit!” + Se automutilează! IMAGINI TARI
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
SITUATIA DIN BELARUS: 30 DE ANI SUB LUKAȘENKO ȘI PERICOLUL DIN PROXIMITATE
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'