„E nevoie de o restartare a scenei politice. Ea nu poate fi operată subit. Referendum – dacă învinge NU – avem o primă contrapondere la tirania majorităţii de încropeală. Apoi PDL, Noua Republică şi PNŢCD se aliază electoral pe o platformă comună cu Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta. MRU contra Antonescu, în cazul nefericit că românii sceptici stau şi de data asta acasă la referendum, în vreme ce USL îşi mobilizează electoratul captiv. Nu cred că există altă soluţie”, susţine Baconschi.
Potrivit acestuia, „costurile economice şi externe ale mineriadei parlamentare vor fi amortizate în 10 ani”.
„Oricum, costurile economice şi externe ale mineriadei parlamentare vor fi amortizate în 10 ani”, mai afirmă Baconschi.
Parlamentul a votat, vineri, suspendarea lui Traian Băsescu, iar în următoarele trei săptămâni ţara va fi condusă de un presedinte interimar. Pe 29 iulie romanii vor merge la vot si vor decide dacă Traian Băsescu pleacă sau nu de la Palatul Cotroceni. A fost o zi tensionată, cu discursuri acide, replici dure, momente incredibile, promisiuni şi de o parte, şi de alta, ameninţări.
Sâmbătă dimineaţa, Guvernul a stabilit, într-o şedinţă extraordinară, ultimele detalii legate de organizarea referendumului din 29 iulie. Executivul a calculat cheltuielile aferente referendumului de demitere a preşedintelui la circa 95 de milioane de lei, mai mult ca în 2007, dar în condiţiile în care sunt deschise secţii de vot şi în străinătate, urmând ca unele circumscripţii să fie „redesenate”.