Până în prezent grupul Telekom nu a avansat date despre numărul de oameni care ar putea fi afectaţi de reorganizare, singura cifră vehiculată – „câteva sute de persoane” – fiind cea menţionată de Miroslav Majoros în interviul acordat ZF în februarie.
Echipa de management a Telekom România, în frunte cu directorul general Miroslav Majoros, începe astăzi discuţii cu reprezentanţii sindicatelor despre planul de reorganizare care are ca scop eficientizarea activităţii grupului de comunicaţii fixe şi mobile şi revenirea pe creştere a vânzărilor, dar care presupune şi eliminarea unui număr important de funcţii de manager şi concedieri ce vor afecta câteva sute de oameni.
Telekom continuă practic, sub coordonarea de data aceasta directă a germanilor, restructurarea şi obţinerea de sinergii din fuziunea mobil/fix pe care a căutat-o ani de zile după privatizare, sub comanda grecilor de la OTE, informează ZF.
În cadrul discuţiei echipa de management este aşteptată să ofere detalii şi despre noua organigramă a grupului, care a fost deja prezentată în cadrul şedinţei Consiliului de administraţie desfăşurată în urmă cu o săptămână. Noua organigramă, care le impune directorilor să renunţe la mai multe poziţii de manager şi la o serie de oameni din departamentele pe care le coordonează – pentru a reduce costurile şi a reduce complexitatea proceselor, circulă deja informal în cadrul grupului, astfel că mulţi dintre managerii care s-au întrebat în ultimele două luni dacă funcţia lor va mai exista sau nu cunosc deja ce intenţii au superiorii ierarhici şi compania în ceea ce-i priveşte începând cu data de 1 iulie.
După şedinţa Consiliului de administraţie de săptămâna trecută, toţi angajaţii grupului Telekom au primit de altfel o informare privind discuţiile din board şi iminenţa trecerii la o nouă organizare.
„În şedinţa Consiliului de administraţie, echipa de management a prezentat stadiul actual al procesului de transformare şi a prezentat noi iniţiative, printre care: digitalizarea activităţilor interne şi a celor orientate către client, optimizarea proceselor interne pentru o organizare mai eficientă şi mai suplă, cu pierderi şi birocraţie reduse; o nouă configuraţie şi structură organizatorică ce urmează să fie definitivate şi implementate în perioada următoare. Vom asigura o informare continuă pe tot parcursul derulării programului şi vom reveni cu detalii pe măsură ce acesta progresează”, conform mesajului intern transmis de management către angajaţi şi care a fost văzut de ZF.
Proiectul de reorganizare New Telekom a fost anunţat public de directorul general Miroslav Majoros în februarie. El a declarat atunci că grupul trebuie să-şi schimbe rapid structura şi modelul operaţional „greoi” – asemănător unei „instituţii de stat”.
Unul dintre sindicate a avansat de asemenea ipoteza că 500 de manageri îşi vor pierde poziţiile sau chiar locurile de muncă.
Citeşte şi Telekom discută ieşirea de pe piaţa din România