Soluţii contra greţurilor în sarcină

Sarcina aduce o serie de schimbări în viața unei femei, pe plan emoțional și fizic, însă miracolul aducerii pe lume a unui suflet ascunde și câteva momente dificile. O viitoare mămică are câteva obstacole de trecut până la întâlnirea cu puiul ei, cum sunt grețurile din această perioadă, dar există soluții care o vor ajuta să depășească aceste mici chinuri mai ușor.
Alina Costache
02 mai 2017, 07:10
Soluţii contra greţurilor în sarcină

Atunci când grețurile sarcinii îți dau bătai de cap, e bine să știi că există câteva metode simple prin care le poți ameliora.Daca vomiti de mai multe ori pe zi si nu te poti alimenta corespunzator, mergi la medic, este posibil sa suferi de hipermeza gravidica, ce impune tratament cu perfuzii.

Bea multă apă

Poate părea un sfat destul de banal, însă în timpul sarcinii nu este bine sub nici o formă să fii deshidratată!Lipsa hidratarii suficiente îți va accentua grețurile sau durerile de cap.  Cei 2 litri de apă pe zi chiar trebuie să facă parte din rutina ta. Poți alege să consumi și sucuri naturale sau ceaiuri, însă sunt de evitat băuturile ce conțin cofeină și îndulcitori artificiali în această perioadă.

Info

Termenul „grețuri matinale” te poate induce în eroare, deoarece acestea pot surveni în orice moment al zilei, chiar și noaptea. Grețurile tind să atingă apogeul în jurul săptămânilor 8-10 de la concepție, atunci când nivelul hormonului responsabil de apariția lor este maxim, diminuându-se cu începerea celui de-al doilea trimestru.

Incearcă ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva grețurilor din timpul sarcinii. Acest simptom poate împiedica viitoarea mămică de a avea o alimentație corespunzătoare, putând fi însă ameliorate cu diverse remedii naturiste. Ghimbirul nu pune în pericol fătul și se poate consuma în stare crudă sau sub formă de ceai, după preferință. Atenție însă, consumat ca atare poate avea un gust ușor neplăcut, înțepător, de aceea este bine să fie adăugat într-o salată sau combinat cu alte alimente.

Truc

Dacă ești însărcinată și ai grețuri frecvente, este bine să ai întotdeauna la tine o lămâie. De îndată ce simți că ți se face rău, miroase pur și simplu coaja de lămâie. Te vei simți de îndată mai bine.

Ia vitamina B6

Unele femei au constatat  o îmbunătățire a stării neplăcute de greață, atunci când au luat suplimente cu vitamina B6. Aceasta favorizează creșterea celulelor roșii din sânge și contribuie la stocarea energiei din alimente, ajutând corpul să proceseze anumite proteine care pot reduce greața.  Cu toate acestea, niciun medicament, fie chiar și unul care nu necesită prescripție medicală, nu trebuie luat fără acordul unui specialist. Surse naturale de vitamina B6 sunt morcovii cruzi, mazarea verde, broccoli, conopida, prazul, radacina de ghimbir, avocado, cerealele integrale, bananele sau somonul.  

Nu te grăbi să te ridici din pat

Dimineața ridică-te cât mai ușor din pat, fără mișcări bruște, pentru că la prima oră simptomele grețurilor pot fi cele mai supărătoare. Unele femei aleg să nu facă duș în picioare în perioada sarcinii, pentru a nu înrăutăți amețelile cu care se confruntă.

Ia mese mai mici si mai dese

Mâncarea poate să fie ultimul lucru la care te gândești atunci când ai grețuri, dar senzația de foame nu va face decât să îți înrăutățească starea.

Mănâncă frecvent, însă în cantități mici, pentru a oferi organismului tău toate substanțele nutritive de care are nevoie. Include în dieta ta alimente sănătoase, multe fructe și legume.

Masează-și ușor burtica

Întinde în palme câteva picături de ulei de măsline sau izmă și masează-te ușor în fiecare seară sau de fiecare dată când te simți rău. Acoperă-ți burtica cu o compresă caldă și stai întinsă câteva minute până te liniștești.

Află cât de grave sunt sângerările în sarcină AICI

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Daniel Tudorache, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în „Dosarul diamantelor”
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'