Antonescu: Băsescu vrea să facă pe DRACU-N PATRU să nu existe un interimar

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, îl atacă pe Traian Băsescu, acuzându-l că se agaţă de putere prin orice fel de mijloace. Preşedintele Senatului susţine că Băsescu "doreşte să facă pe dracu în patru să nu existe un interimar pe care să nu îl poată controla".  
Romania TV
09 iul. 2012, 12:18
Antonescu: Băsescu vrea să facă pe DRACU-N PATRU să nu existe un interimar

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a comentat luni prezenţa lui Traian Băsescu la CCR şi a arătat că acesta încearcă să obţină invalidarea suspendării votată săptămâna trecută.

„Dânsul făcuse sesizarea şi, dacă mă întrebaţi, cred că domnul Traian Băsescu nu e deloc încântat de această suspendare. Cred că a vrut să obţină sau ar vrea să obţină de la Curte fie invalidarea suspendării, fie invalidarea alegerii celor doi preşedinţi ai Camerelor. A spus că va petrece week-endul în familie. Ştiţi că nu l-a petrecut în familie, l-a petrecut la Cotroceni. Traian Băsescu doreşte să facă pe dracu în patru, cum se spune în popor, dacă tot e suspendat, să nu existe un interimar pe care să nu-l poată controla, de genul domnului Vasile Blaga„,  a declarat Antonescu, la finalul reuniunii Consiliului Naţional Executiv al PNL. 

Liderul PNL s-a referit şi la reunirea judecătorilor CCR în şedinţa în care trebuie să decidă interimatul. „Ştiau foarte bine că urma la câteva ore o şedinţă care era destul de probabil să ducă la suspendare, şedinţa s-a terminat nu foarte târziu, nu s-a terminat la trei noaptea, s-a terminat spre ora 21.00. Curtea se putea reuni şi în acea seară, pentru că este vorba de vacanţa celei mai înalte funcţii în stat, nu a făcut-o. Nu a făcut-o nici sâmbătă dimineaţă, nici sâmbătă după-amiază, nici duminică toată ziua. Evident este dreptul Curţii, aici nu avea termen, când aveam dreptul să cerem un termen Curţii, l-am cerut, aici nu aveam acest drept, e decizia Curţii când se reuneşte”, a spus Crin Antonescu.

Curtea Constituţională discută luni contestaţia depusă de Traian Băsescu în urma deciziei Parlamentului de a-l suspenda din funcţie, precum şi  împrejurările care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de preşedinte al României. Traian Băsescu a venit la CCR, în jurul orelor 14.00, şi a plecat după o jumătate de oră.

Cred că este bine ca la Curtea Constituţională să existe şi viziunea preşedintelui asupra a ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută legat de decapitarea primilor doi oameni în stat, plus Avocatul Poporului„, a declarat Traian Băsescu.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!