Şerban Nicolae, despre protestatari: Sunt neinformaţi sau au plăcerea de a fi manipulaţi. Ce săgeată a trimis către Guvern

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Şerban Nicolae, a declarat joi, la Parlament, că protestatarii nu trebuie să cadă pradă manipulării, fiind vorba de nişte persoane „neinformate” sau care au „plăcerea de a fi manipulate”, în condiţiile în care opinii precum reabilitarea corupţilor reprezintă nişte „absurdităţi”.
Filip Stan
04 mai 2017, 08:41
Şerban Nicolae, despre protestatari: Sunt neinformaţi sau au plăcerea de a fi manipulaţi. Ce săgeată a trimis către Guvern

Întrebat ce le-ar transmite celor care protestează, Şerban Nicolae a spus că aceştia nu trebuie să cadă pradă manipulării.

„Dacă ar fi vorba de un dialog, le-aş spune să nu cadă pradă manipulării. Am văzut opinii că se reabilitează corupţii, că sunt amnistiate fapte, că rămân cu banii cei care au furat… E foarte greu să combaţi nişte absurdităţi. Atunci îmi dau seama că este vorba despre nişte oameni neinformaţi sau care au, poate, tendinţa şi au plăcerea de a fi manipulaţi, pentru că altminteri nu poţi să discuţi de lucruri care nu s-au întâmplat şi să spui că aşa se întâmplă”, a precizat senatorul PSD.

Preşedintele Comisiei juridice a mai spus că informarea a fost realizată prin accesul liber al jurnaliştilor la dezbaterile privind graţierea.

Citeşte şi: Senatorii jurişti: Pedepsele pentru abuzul în serviciu şi conflictul de interese nu vor fi graţiate. Reacţia lui Traian Băsescu

”Acum, dacă se iau informaţiile filtrate sau apar informaţii trunchiate…cum am văzut. Spre exemplu am văzut că o bună parte a presei s-a ferit să spună că sunt amendamentele lui Traian Băsescu, ci a spus că sunt amendamentele lui Şerban Nicolae. De aia am şi spus, l-am rugat pe domnul Băsescu să îi elibereze de sacul din spate, să le spună că s-au schimbat ordinele, că nu mai trebuie să fie atât de crispaţi şi că pot spune şi adevărul”, a conchis Şerban Nicolae, transmite News.ro.

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat miercuri seara în faţa Guvernului faţă de decizia Comisiei juridice a Senatului de a graţia inclusiv persoane condamnate pentru fapte de corupţie.

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului. Premierul Sorin Grindeanu a scris pe Facebook că Guvernul nu susţine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind graţierea adoptate, miercuri, în Comisia juridică a Senatului, precizând că Executivul susţine Legea graţierii în forma propusă iniţial de Ministerul Justiţiei.

Şerban Nicolae: Guvernul nu a dat o soluţie privind condiţiile din penitenciare; probabil are banii pregătiţi pentru amenda de la CEDO

„Domnul Dragnea a declarat ceea ce a declarat în mod constant. Mie mi se pare firesc, nu e o noutate, nu ştiu de ce ar trebui să fie o surpriză. A spus că nu este de principiu în favoarea graţierii, ci este categoric împotriva graţierii faptelor de corupţie. (…) Este o chestiune de politică penală. Unii au o opinie, alţii au altă opinie. Spre exemplu, am văzut că domnul prim-ministru am văzut că nu susţine amendamentele, ci susţine proiectul Guvernului. E un punct de vedere (…). Probabil că Guvernul are deja banii pregătiţi pentru amenda de la CEDO. În afară de recursul compensatoriu propus pe vremea lui Florin Iordache, Guvernul nu a dat încă altă soluţie alternativă. Dacă, până când ajunge proiectul legii graţierii pe masa preşedintelui Iohannis, Guvernul reuşeşte să evite amenda de la CEDO sau reuşeşte să facă bani pentru amenda de la CEDO, nu mai e nevoie de legea graţierii”, a afirmat Şerban Nicolae.

Chestionat dacă nu intră în conflict cu ceea ce susţine conducerea PSD, preşedintele Comisiei juridice a susţinut că „nu este vorba  de conflict”.

„E vorba de opinie. Asta e partea dezbaterii. Nu înţeleg de ce vi se se pare că totul ar trebui să fie o chestie militărească pe bază de ordin, pe bază de comandă unică. Lucrurile fac parte din dezbatere”, a completat senatorul PSD.

Social-democratul a mai precizat că nu crede că „cine ar vrea să comită acte de corupţie s-ar simţi încurajat de graţiere, care priveşte acte trecute”. „Credeţi că cine vrea să comită de acum încolo fapte de corupţie e încurajat ştiind că nu mai poate fi încurajat de acte de clemenţă? Mi se pare ilogic”, a conchis Şerban Nicolae.

Premierul Sorin Grindeanu a scris pe Facebook că Guvernul nu susţine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind graţierea adoptate, miercuri, în comisia juridică a Senatului, precizând că Executivul susţine Legea graţierii în forma propusă iniţial de Ministerul Justiţiei.

„Am mai spus-o şi o repet: Guvernul susţine legea graţierii în forma propusă iniţial. Amendamentele adoptate astăzi de Comisia Juridică a Senatului, referitor la graţierea faptelor de corupţie, nu au susţinerea Executivului”, a scris premierul pe pagina de Facebook.

Şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris, pe Facebook, că „dezaprobă categoric” amendamentele adoptate, miercuri, de Comisia juridică a Senatului, privind graţierea persoanelor condamnate pentru corupţie, şi că va avea o discuţie cu membrii PSD din Comisie pentru ca forma finală a raportului să nu conţină aceste prevederi.

„Dezaprob categoric votul din Comisia Juridică de la Senat prin care au fost adoptate amendamentele privind graţierea faptelor de corupţie. Am spus tot timpul şi îmi menţin punctul de vedere că nu susţin graţierea infracţiunilor de corupţie. Înţeleg că raportul final nu a fost încheiat. Voi avea o discuţie cu membrii PSD din Comisie pentru ca forma finală a raportului să nu conţină aceste amendamente”, scrie Dragnea, pe Facebook.

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Subprefectul de Călărași, în imagini greu de privit. Deputatul social democrat a demisionat. Update
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Românii ar putea călători fără vize în SUA, începând de anul viitor! Ce presupune campania „Calificăm România”, lansată de Guvern
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Jens Stoltenberg subliniază importanța sprijinului SUA pentru Ucraina în cadrul NATO
MediaFlux
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! Schimbări majore de PLAN
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'