Sorin Blejnar, cercetat de DNA pentru complicitate la evaziune fiscală

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, şeful vămilor Viorel Comăniţă, şi fostul şef al SIPI Constanţa Dan Secăreanu sunt cercetaţi de DNA, alături de omul de afaceri Radu Nemeş şi soţia acestuia, pentru complicitate la evaziune în legătură cu importul de produse petroliere, informează MEDIAFAX. Într-o intervenţie la România TV, Sorin Blejnar a afirmat că la el acasă nu au avut loc percheziţii şi că nu a fost înştiinţat de DNA că ar fi cercetat într-un dosar de evaziune fiscală.
Romania TV
09 iul. 2012, 16:14
Sorin Blejnar, cercetat de DNA pentru complicitate la evaziune fiscală

Aproximativ 40 de percheziţii au fost derulate de anchetatorii anticorupţie, în acest caz. Potrivit surselor citate de Mediafax, procurorii anticorupţie ar fi dispus printr-o ordonanţă dată în dosarul 54/2011 punerea sub învinuire a fostului şef al ANAF, Sorin Blejnar, al şefului Autorităţii Naţionale a Vămilor, Viorel Comăniţă, şi al fostului şef al SIPI Constanţa, Dan Florin Secăreanu.

Şi Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, este învinuit în acest caz. Potrivit surselor citate, cei patru sunt cercetaţi pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, toată investigaţia pornind de la omul de afaceri Radu Nemeş.

Concret, prin firmele pe care le controla Radu Nemeş, soţia sa şi concubina acestuia s-ar fi importat produse petroliere de o anumită calitate, iar după intrarea în ţară aceştia ar fi declarat produsele petroliere la o calitate mult inferioară. Sursele citate precizează că prin această procedură ilegală s-a urmărit plata unei accize mult mai mici pentru produsele petroliere în timp ce ele erau vândute în realitate pe piaţa neagră la o sumă mult mai ridicată.

În acest fel a apărut evaziune fiscală cercetată de procurorii anticorupţie. Referitor la Blejnar, Comăniţă şi Secăreanu sursele citate menţionează că cei trei ar fi avut cunoştinţă de activităţile ilegale ale firmelor lui Nemeş, context în care fie nu au intervenit, fie le-au sprijinit.

Potrivit surselor citate până la momentul difuzării acestei ştiri Secăreanu a fost audiat de anchetatori, acesta arătându-le că nu doreşte să dea nicio declaraţie.

La acest moment se mai află la sediul DNA în vederea audierii alte şapte persoane administratori ai celor 24 de firme vizate în această anchetă.

Sursele citate nu au putut menţiona precis dacă fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a fost citat până la acest moment de anchetatori în acest caz.

Fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, Dan Florin Secăreanu, a fost ridicat de anchetatori, luni, de pe autostrada A2.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Femeia care nu-l slăbește pe un celebru politician. Prinși din nou în fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Un mort și șase răniți după ce o mașină a intrat pe terasa unei cafenele din Paris
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'