Lasă apa să curgă în cadă până-ți acoperă picioare și adaugă o ceașcă de miere în ea. Ține picioarele în apă aproximativ o jumătate de oră. Nu le clăti, ci pune-ți șosete și lasă-le așa peste noapte.
Pune în apa caldă din cadă sucul proaspăt stors de la o lămâie, patru lingurițe de apă de trandafiri și două linguri de sare mare. Ține picioarele în apă în jur de o jumătate de oră și apoi pune-ți șosete. Clătește-le a doua zi.
Pune la încălzit ulei de măsline. Atunci când temperatura este suportabilă, masează călcâiele cu el 2-3 minute și pune-ți șosete. Repetă tratamentul câteva zile și călcâiele picioarelor își vor reveni.
Descojește o banană și pasează fructul. Aplică pasta obținută pe călcâie, las-o să acționeze 10 minute și apoi clătește picioarele cu apă călduță. Mai târziu, aplică niște cremă hidratantă și pune-ți o pereche de șosete peste noapte.
Pune-ți în palmă niște ulei de nucă de cocos și masează călcâiele și picioarele 2-3 minute, apoi pune-ți șosete. Pentru rezultatele dorite, repetă tratamentul câteva zile.
Lasă apa caldă să curgă în cadă și adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu. Ține picioarele în această apă o jumătate de oră și apoi clătește-le. După 60 de minute, aplică pe călcâie o cremă hidratantă și las-o să acționeze pe timp de noapte.
Diabetul și obezitatea sunt cei doi factori de risc pentru călcâiele crăpate. Însă, toți oamenii se pot confrunta cu această problemă. Pentru a o preveni, consumă cât mai multă apă, evită dușurile cu apă excesiv de caldă și folosește-te de remediile naturale enumerate mai sus.