EUROVISION 2017 TVR: România, loc onorant în FINALA EUROVISION 2017

EUROVISION 2017 TVR: Show-ul Romaniei a incantat presa internationala si a plasat Yodel It! pe a sasea pozitie in topul alcatuit de casele de pariuri.
Alina Costache
10 mai 2017, 11:29
EUROVISION 2017 TVR: România, loc onorant în FINALA EUROVISION 2017

Eurovision 2017. România, reprezentată de Ilinca şi Alex Florea, cu piesa „Yodel It!”, a ocupat poziţia a şaptea în clasamentul final Eurovision Song Contest 2017, cu 282 de puncte, iar Moldova, reprezentată de Sunstroke Project, cu melodia „Hey Mamma”, a ocupat locul al treilea, cu 374 de puncte. Portugalia a câştigat finala, sâmbătă seară, cu melodia „Amar Pelos Dois”, interpretată de Salvador Sobral, obţinând 758 de puncte.

 

Reprezentanţii României au intrat în concurs pe cea de-a 20-a poziţie şi au interpretat melodia „Yodel It!” fără greşeală. Momentul lor a fost completat de o grafică cu animaţii multicolore şi de prezenţa a două tunuri strălucitoare pe scenă. În timpul spectacolului, Alex Florea a urcat pe unul dintre cele două tunuri.

Ilinca a purtat o rochie roşie, scurtă, fără mâneci, în timp ce Alex Florea a avut o ţinută formată din pantaloni lungi negri şi o vestă neagră. Pe scenă s-a aflat şi fratele lui Alex Florea, Cristi Goaie, care a purtat o ţinută neagră şi i-a acompaniat pe cei doi concurenţi.

La finalul momentului lor, Alex Florea a surprins-o pe Ilinca sărutând-o pe obraz.

După votul juriilor, România se afla pe locul al 15-lea şi a primit din partea publicului 224 de puncte.

Salvador Sobral a interpretat melodia „Amar Pelos Dois” pe scena mică, lăsând scena mare liberă, în spatele căreia a fost proiectată imaginea unei păduri în lumina lunii. Cântăreţul a fost înconjurat de public, care l-a susţinut cu lumini aprinse.

Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Bulgaria, cu 615 puncte şi Moldova, cu 374 de puncte.

Rezultatul concursului a fost decis prin votul publicului şi cel al juriilor de specialitate, în egală măsură. Juriile au votat vineri, în timpul repetiţiei.

Primele 12 ţări care au intrat în concurs, sâmbătă seară, au fost, în ordine: Israel (IMRI, „I Feel Alive”), Polonia (Kasia Moś, Flashlight), Belarus ( Naviband, „Story of My Life”), Austria (Nathan Trent, „Running On Air”), Armenia (Artsvik, „Fly With Me”), Olanda (OG3NE, „Lights and Shadows”), Moldova (Sunstroke Project, „Hey Mamma”), Ungaria (Joci Pápai, „Origo”), Italia (Francesco Gabbani, „Occidentali’s Karma”), Danemarca (Anja, „Where I Am”), Portugalia (Salvador Sobral, „Amar Pelos Dois”) şi Azerbaidjan (Dihaj, „Skeletons”).

Celelalte 12 ţări care au participat la finală au fost, în ordine: Croaţia (Jacques Houdek, „My Friend”), Australia (Isaiah, „Don’t Come Easy”), Grecia (Demy, „This is Love”), Spania (Manel Navarro, „Do It For Your Lover”), Norvegia ( JOWST, „Grab The Moment”), Marea Britanie (Lucie Jones, „Never Give Up On You”), Cipru (Hovig, „Gravity”), România (Ilinca ft. Alex Florea, „Yodel It!”), Germania (Levina, „Perfect Life”), Ucraina (O.Torvald, „Time”), Belgia (Blanche, „City Lights”), Suedia (Robin Bengtsson, „I Can’t Go On”), Bulgaria (Kristian Kostov, „Beautiful Mess”) şi Franţa (Alma, „Requiem”).

Jamala, reprezentanta Ucrainei care a câştigat concursul în 2016, a lansat noul ei single, „I Believe In U”.

Ruslana, cântăreaţa care a reprezentat Ucraina la Eurovision Song Contest 2004, câştigând competiţia, a lansat, de asemenea, o nouă piesă, „It’s Magical”.

În acest an, Austria, Danemarca şi Marea Britanie au aniversat 60 de ani de la prima participare la Eurovision Song Contest, în 1957.

Eurovision Song Contest 2017 s-a desfăşurat sub sloganul „Celebrate diversity”, în Kiev, unde a mai avut loc în anul 2005.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală, la care participă ţările ce deţin statutul de membru activ în cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 şi este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume.

Eurovision este, de asemenea, unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume, cu audienţe care depăşesc în fiecare an pragul de 100 de milioane de telespectatori. Printre artiştii ale căror cariere internaţionale au fost lansate în urma participării sau a victoriei la Eurovision se numără, printre alţii, Domenico Modugno (locul 3 în 1958), ABBA (locul 1 în 1974), Céline Dion (locul 1 în 1988) şi Julio Iglesias (locul 4 în 1970).

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs, până în acest an, au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, interpretată de Mihai Trăistariu.

EUROVISION 2017 TVR: Alex si Ilinca Florea au urcat joi pe scena Eurovision 2017, pentru o noua repetitie inainte de semifinala din 11 mai. Spectacolul a fost imbunatatit, dupa ce echipa TVR a avut sedinte tehnice cu organizatorii, desi mai sunt cateva probleme cu privire la felul in care producatorii show-ului folosesc camerele de filmat. Acest lucru a iesit in evidenta in special pe durata bridge-ului Ilincai, unde lipsesc cadrele cu artista, desi vocal este momentul ei de virtuozitate.

Daca reglajele tehnice sunt aproape finalizate, Alex Florea spune ca mai are un amanunt important de rezolvat. Artistul a fost nevoit sa incerce mai multe variante pentru coregrafia ce implica tunurile de pe scena si care urmeaza sa dea o nota personala spectacolului Romaniei. „Scena nu este atat de mare pe cat ma asteptam, ceea ce ma obliga sa-mi regandesc momentul in care ma urc pe tun, astfel incat sa iasa asa cum imi doresc”, a explicat el. „Aceasta secventa ma solicita la maximum. Este punctul in care, muzical, eu dau tot ce am mai bun si exact in acest moment, in spatele meu, Alex va executa acea saritura de pe tun, care imi da mari emotii”, a declarat Ilinca despre show-ul pe care il pregatesc.

Am fost primiti de intreaga echipa de productie cu ingrijorare. Au fost foarte draguti si ne-au intrebat inca de la intrarea in backstage cum se simte Alex si si-au exprimat ingrijorarea cu privire la show-ul de pe scena, in cazul in care artistul va cadea si a doua oara. Organizatorii au punctat foarte clar ca Alex trebuie sa urce pe tun atunci cand este oprit si nu in miscare, ca sa evite orice fel de cazatura. Noi le-am promis ca acest lucru nu se va mai intampla si am reusit ca, in cele trei repetitii, cate au fost in cadrul programului nostru de 20 de minute, sa se incheie cu bine”, a povestit Iuliana Marciuc, sefa delegatiei Romaniei, in direct, prin telefon, la emisiunea Pulsul zilei, moderata de Radu Andrei Tudor la TVR 1.

La a doua repetitie, Ilinca a purtat rochia pe care o va imbraca in concurs. Aceasta este de o creatie Athena Phillip si a fost realizata special pentru show-ul Romaniei la Eurovision.

Dupa repetitii, Ilinca si Alex, alaturi de Iuliana Marciuc, sefa delegatiei Romaniei si MiHAI Alexandru, compozitorul piesei Yoddel It!, au sustinut o conferinta de presa si sesiune foto cu fanii si jurnalistii prezenti la eveniment.

 

CASTIGATOR EUROVISION 2017: Cele 10 ţări care s-au calificat în finală au fost anunţate în ordine aleatorie: Republica Moldova, Azerbaidjan, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru şi Belgia.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia, sunt calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Ucraina.

 

România nu a votat în prima semifinală, având drept de vot doar cele 18 ţări reprezentate în această etapă a concursului Eurovision, alături de Italia, Marea Britanie şi Spania, potrivit eurovision.tv.

Un număr de 18 ţări au participat în prima semifinală a Eurovision 2017, care a avut loc marţi seară în capitala Ucrainei.

Primele nouă au fost, în ordine: Suedia (Robin Bengtsson, cu melodia ”I Can’t Go On”), Georgia (Tamara Gachechiladze, cu piesa ”Keep The Faith”), Australia (Isaiah, ”Don’t Come Easy”), Albania (Lindita, ”World”), Belgia (Blanche, ”City Lights”), Muntenegru (Slavko Kalezić, ”Space”), Finlanda (Norma John, ”Blackbird”), Azerbaidjan (Dihaj, ”Skeletons”) şi Portugalia (Salvador Sobral, ”Amar Pelos Dois”).

Au urmat reprezentanţi ai celorlalte nouă ţări participante în această etapă a competiţiei: Grecia (Demy, ”This is Love”), Polonia (Kasia Moś, ”Flashlight”), Republica Moldova (Sunstroke Project, ”Hey Mamma”), Islanda (Svala, ”Paper”), Republica Cehă (Martina Bárta, ”My Turn”), Cipru (Hovig, ”Gravity”), Armenia (Artsvik, ”Fly With Me”), Slovenia (Omar Naber, ”On My Way”) şi Letonia (Triana Park, ”Line”).

După deschiderea votului, Jamala, artista care a câştigat Eurovision Song Contest anul trecut, a interpretat melodia ”1944”, cu care a reprezentat Ucraina la Stockholm. Cântecul ei a stârnit controverse la ediţia precedentă a concursului muzical, întrucât versurile sale se referă la deportarea tătarilor din Crimeea, în timpul regimului sovietic condus de Stalin. Mulţi dintre cetăţenii din Rusia au spus că rezultatul concursului din 2016 a fost unul politic.

Jamala a mai cântat o melodie după încheierea votului, ”Zamanyly”, pe care a lansat-o anul trecut, alături de grupul ucrainean DakhaBrakha.

Reprezentanţii României, Ilinca şi Alex Florea, vor intra în concurs cu melodia ”Yodel It!” în cea de-a doua semifinală, joi. În această etapă a concursului vor mai concura: Macedonia, Malta, Olanda, Serbia, Danemarca, Ungaria, Austria, Irlanda, Elveţia, Estonia, Israel, Bulgaria, San Marino, Lituania, Croaţia, Norvegia şi Belarus.

Eurovision Song Contest 2017 se desfăşoară sub sloganul „Celebrate diversity”, în competiţie paricipând în total 42 de ţări, după retragerea Rusiei.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală, la care participă ţările ce deţin statutul de membru activ în cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 şi este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume.

Eurovision este, de asemenea, unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume, cu audienţe care depăşesc în fiecare an pragul de 100 de milioane de telespectatori. Printre artiştii ale căror cariere internaţionale au fost lansate în urma participării sau a victoriei la Eurovision se numără, printre alţii, Domenico Modugno (locul 3 în 1958), ABBA (locul 1 în 1974), Céline Dion (locul 1 în 1988) şi Julio Iglesias (locul 4 în 1970).

EUROVISION 2017 TVR: Există un oraș la o aruncătură de băț de granițele României care ascunde comori de tot felul. Kiev este un centru cultural divers și adăpost pentru trei milioane de suflete, o capitală care se întinde peste dealuri și insule împrejmuite de râu, conectate prin poduri și linii de metrou.

 

În săptămână 9-13 mai, Kiev este capitala-gazdă a celei de-a 62-a ediţii Eurovision, la care s-a calificat şi România. Specialiştii motorului independent şi gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo au selectat 11 dintre locurile din oraş pe care merită să le încerci dacă te hotărăşti să porneşti motorul maşinii în drum spre Kiev în acest weekend.

EUROVISION 2017 Descoperă pacea în locul de pelerinaj Lavra

Kiev-Pecherska Lavra este un complex de mănăstiri ridicat într-unul dintre cartierele centrale (Pechersk), considerat unul dintre cele mai sfinte locuri ortodoxe. Orice iubitor al mediului înconjurător va aprecia faptul că maşinile sunt interzise în această zonă, unde va descoperi o atmosferă de pace, alături de o arhitectură conservată de UNESCO şi protejată de administraţia locală. Tot aici, turnul cu clopot te plasează într-unul dintre cele mai înalte puncte ale Kievului.

EUROVISION 2017 Fă o plimbare pe Landscape Alley

Landscape Alley este o cărare încântătoare ce străbate dealurile din Kiev. Începe drumeţia din faţa Muzeului Naţional de Istorie şi ţine-o tot înainte pe cărarea şerpuită de circa un kilometru. Vei trece pe lângă Biserica Sfântul Andrei (construită în stil baroc) şi vei admira o mulţime de obiecte de artă contemporană. Nu departe vei da de una dintre cele mai vechi străzi pietonale din Kiev, zisă Descendentul lui Andrei, plină cu standuri cu suvenire, magazine şi restaurante.

EUROVISION 2017 Lasă-te prins în mrejele cartierului Podil

Situat de-a lungul malurilor râului Dnieper, Podil este unul dintre cele mai vechi cartiere din Kiev. Podil este classy, are propriile obiective istorice şi înfăţişează o arhitectură veche de toată frumuseţea. În aceeaşi măsură, are un suflet tânăr şi îi place să găzduiască magazine şi baruri, iar manifestările artistice îşi vor găsi mereu un spaţiu aici.

EUROVISION 2017 Pierde-te în mulţimile din parcul Taras Shevchenko

În parcul central Taras Shevchenko (denumit după poetul şi pictorul ucrainean de renume) vei întâlni tot soiul de locuitori ai oraşului, reuniţi sub raze de soare şi aer de pădure. Ia o pauză de la centrul zbuciumat al oraşului şi ascunde-te la umbra unuia dintre copacii bătrâni de secole, în timp ce urmăreşti oamenii ce se perindă pe lângă tine sau citeşti o carte.

EUROVISION 2017 Fă un tur în Cernobîl

Poate te va surprinde, poate nu, dar află că Cernobîl, spaţiul considerat cândva drept unul dintre locurile letale ale planetei şi o zonă interzisă, este acum o atracţie cât se poate de populară ce atrage mii de vizitatori în fiecare an. Acestora nu le este permis să intre singuri în Zona Interzisă, aşa că cel mai bine ai face să rezervi unul dintre numeroasele tururile organizate.

EUROVISION 2017 Respiră puţin folclor ucrainean în Pyrohiv

După ce te saturi de aglomeraţia urbană, fă-i loc unui tur de o zi prin Pyrohiv. Acest cartier situat în periferia sudică a Kievului ascunde Muzeul Arhitecturii Populare şi al Vieţii Rurale din Ucraina, un parc uriaş, unde e reprezentată arhitectura folclorică specifică tuturor regiunilor ucrainene.

EUROVISION 2017 Mănâncă în stil modern la Ostannya Barikada

Dacă te-ai gândit să încerci ceva din mâncarea ucraineană, atunci nu ai voie să pleci acasă fără să fi trecut pragul restaurantului Ostannya Barikada. Restaurantul este ascuns în Globus Mall, sub Maidan Nezalezhnosti – piaţa centrală din Kiev ce a atras atenţia globală atât în timpul Revoluţiei Portocalii din 2004, cât şi în timpul Revoluţiei Demnităţii (Euromaidan) din 2014.

EUROVISION 2017 Cinează ca un tătar la restaurantul Sofra

Restaurantul Sofra este deţinut de o familie de tătari din Crimeea, cu porţii incredibile de Plov (orez cu carne de miel), Shashlik (shish kebab) în meniu şi probabil cea mai elegantă servire a cafelei din oraş.

EUROVISION 2017 Observă ruină de o frumuseţe pitorească, River PORT

La River PORT vei fi acompaniat de peisaje urbane fantastice, pentru că acest bar este amplasat în vechiul port al râului, are vedere spre docurile sovietice ruginite, spre construcţiile portului industrial şi spre podul pe jumătate distrus.

EUROVISION 2017 Dormi sub acoperişul Hostelului Dream House

Hostelul Dream House este probabil cel mai primitor hostel din Ucraina. Îl găseşti pe strada principală de care povesteam mai devreme, Descendentul lui Andrei. Cafeneaua Druzi Cafe de dinăuntru are o mâncare excelentă.

EUROVISION 2017 Dacă vrei o şedere cu dichis, alege hotelul 11 Mirrors Design

11 Mirrors Design Hotel este singurul hotel-butic din centrul oraşului Kiev, iar aici totul se prezintă în termeni de servicii excelente şi înaltă abundenţă. Poziţionat în centrul vechi, hotelul este deţinut de celebrul campion la box, Wladimir Klitschko.

DailyBusiness
Românii mai scot bani din buzunar! Va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
LIVE UPDATE Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Prezența la vot în timp real, sondaje, rezultate vot, exit poll, incidente. Câți români au votat până acum
Capital.ro
Şoferii cu permis categoria B care dau iar examen. Regula care nu ii lasă să conducă pe șosele
Playtech.ro
Dezvăluiri tulburătoare despre ultimele zile ale lui Gabriel Cotabiță. Familia l-a internat în mare secret, prietenii nu mai știau nimic de el
DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Adevarul
Detaliul interesant care a fost găsit în Dnipro, la locul prăbușirii rachetei balistice rusești. Tehnologia învechită pe care o folosește armata lui Putin
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Ultima etapă. Pensionarii care mai au patru luni la dispoziție pentru a-și rezolva dosarele
Ego.ro
Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că nu îl mai…
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Harry și Meghan Markle au făcut marele anunț privind mariajul lor. Au pus capăt!
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
substantial.ro
Volodimir Zelenski discută posibilitatea încheierii războiului în Ucraina după alegerea lui Trump ca președinte al SUA
MediaFlux
ADEVĂRUL despre PENSII! Un MILION de ROMÂNI sunt AFECTAȚI DIRECT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Captură neobișnuită: Poliția olandeză a descoperit un pitic de grădină din… MDMA,o substanță cunoscută și sub numele de ecstasy