EUROVISION 2017. Alex Florea: Organizatorii nu m-au lăsat să urc pe tun

EUROVISION 2017. Alex Florea, care va cânta joia seară alături de Ilinca Băcilă în a doua semifinală Eurovision 2017, a apreciat că, în opinia lui, în show-ul în care juriul a notat concurenții pentru România "a ieșit totul perfect".
Romania TV
11 mai 2017, 15:15
EUROVISION 2017. Alex Florea: Organizatorii nu m-au lăsat să urc pe tun

În semifinala de joi, cei doi artiști români vor interpreta „Yodel It!”, concurând alături de reprezentanți din 17 țări.

Din cei 18 pretendenți la un loc în finală, doar 10 vor primi șansa de a cânta și sâmbătă, în show-ul în urma căruia va fi ales câștigătorul trofeului Eurovision 2017. Artiștii sunt selectați, în ponderi egale, de un juriu de specialitate și de public – care se exprimă prin televot.

În a doua semifinală Eurovision, publicul va vota pentru artistul preferat, când se va spune „Start Vot!” la Kiev. Juriile de specialitate din țările participante deja au votat, miercuri, după spectacolul difuzat special pentru jurați din Centrul Internațional de Expoziții din capitala Ucrainei. Opțiunea specialiștilor rămâne secretă până joi seara, când vor fi anunțate rezultatele finale. 

Alex Florea a vorbit, de asemenea, despre tunurile ce fac parte din scenografia show-ului reprezentanților României și despre modul în care spațiul scenei de la Kiev a influențat spectacolul conceput pentru artiștii români.

„Elementul cel mai greu de calibrat în show-ul nostru a fost tunul, încă de la primele repetiții în Kiev. Ne-am lovit de o scenă foarte mică, pe rotund, și care, din păcate, nu ne-a permis să facem o mișcare mult mai elastică, explozivă, expansivă și a trebuit să schimbăm scenografia de trei ori. Chiar și la repetiția de ieri, cea cu juriul, am avut foarte mari emoții pentru mișcarea mea”, a declarat artistul pentru Agerpres.

De asemenea, Alex Florea a vorbit și despre influența organizatorilor asupra spectacolului, din motive de siguranță.

EUROVISION 2017. „Organizatorii ne-au oprit mai multe mișcări, pentru siguranță, printre care și aceea în care eu mă urc pe tun în timp ce el se deplasează. A trebuit să regândesc săritura mea și am avut foarte mari emoții, chiar și la repetiția de ieri dimineață. Mă bucură că în show-ul care a contat cel mai mult și unde juriul a punctat a ieșit totul perfect”, a spus el.

Alex Florea a adăugat că la repetiția de miercuri, anterioară show-ului pentru juriu, a avut probleme tehnice. „La repetiția de la ora patru, cea de dinaintea celei cu juriu, am avut probleme cu căștile. Aproape imediat ce am început repetiția mi-au căzut căștile. Aș fi putut să le pun înapoi în ureche, dar m-am temut că se va vedea momentul pe scenă. Așa că am preferat să merg înainte”, a afirmat el.

Înaintea intervenției fiecărui artist în show-ul Eurovision este prezentat un „postcard” — un filmuleț care îi are ca protagoniști pe cântăreții ce urmează să urce pe scenă.

Florea a vorbit și despre crearea acestui postcard. „Filmarea postcardului a fost foarte obositoare. Inițial, trebuia să dureze trei ore și a durat opt. Totul se întâmpla chiar înaintea unei zile importante. Ne-a deranjat puțin, dar ceea ce ne bucură este că a ieșit un postcard de milioane”, a spus el.

Citeşte şi: EUROVISION 2017 TVR LIVE VIDEO ONLINE: Ilinca Băcilă și Alex Florea se bat pentru FINALA EUROVISION

EUROVISION 2017. Artiștii care cântă joi în cea de-a doua semifinală Eurovision 2017 sunt, în ordinea intrării în show: Tijana Bogićević (Serbia), cu „In Too Deep”; Nathan Trent (Austria), cu „Running On Air”; Jana Burceska (Macedonia), cu „Dance Alone”; Claudia Faniello (Malta), cu „Breathlessly”; Ilinca și Alex Florea (România), cu „Yodel It!”; OG3NE (Olanda), cu „Lights and Shadows”; Joci Pápai (Ungaria), cu „Origo”; Anja (Danemarca), cu „Where I Am”; Brendan Murray (Irlanda), cu „Dying to Try”; Valentina Monetta și Jimmie Wilson (San Marino), cu „Spirit of the Night”; Jacques Houdek (Croația), cu „My Friend”; JOWST (Norvegia), cu „Grab The Moment”; Timebelle (Elveția), cu „Apollo”; Naviband (Belarus), cu „Story of My Life”; Kristian Kostov (Bulgaria), cu „Beautiful Mess”; Fusedmarc (Lituania), cu „Rain Of Revolution”; Koit Toome & Laura (Estonia), cu „Verona” și IMRI (Israel), cu „I Feel Alive”.

În finala de sâmbătă deja au fost calificați 10 artiști din prima semifinală, și anume reprezentanții următoarelor țări: Republica Moldova, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru, Azerbaidjan, Belgia.

În finala de sâmbătă vor intra automat reprezentanții „Marelui 5” — Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie — și reprezentanții țării gazdă — Ucraina. Eurovision 2017 are loc la Kiev și se desfășoară sub sloganul „Celebrate Diversity” — „Celebrăm diversitatea”.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Doliu în lumea muzicii. Adio, dragă DOAMNĂ! Muzica ei va fi eternă
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
România blocată. După Valea Oltului, Autostrada A3 București Ploiești. Cât țin restricțiile
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Joe Biden Testat Pozitiv la Covid-19, Va Continua să Lucreze în Izolare
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'