FINALA EUROVISION 2017, decizie surprinzătoare. Britanicii vor să renunţe la concurs

FINALA EUROVISION 2017. După ce au votat anul trecut pentru ieșirea din Uniunea Europeană, britanicii sunt acum gata să părăsească și concursul Eurovision, susține un sondaj publicat vineri, în ajunul finalei, și citat de AFP.
Alina Costache
13 mai 2017, 08:09
FINALA EUROVISION 2017, decizie surprinzătoare. Britanicii vor să renunţe la concurs

FINALA EUROVISION 2017. Majoritatea englezilor nu este foarte preocupată de concurs, după cum o arată numărul mare de indeciși (44%) și de voturi în alb (7%), însă în rândul celeilalte jumătăți, care are o opinie despre prezența la Eurovision, 56% și-ar dori să vadă Marea Britanie părăsind competiția, în timp ce 44% ar prefera ca țara lor să rămână în concurs, potrivit sondajului on-line realizat de YouGov la 8 și 9 mai pe un eșantion de 1.650 persoane.

La 23 iunie 2016, amintește AFP, aproape 52% dintre britanici au votat în favoarea Brexit, ieșirea țării lor din Uniunea Europeană.

FINALA EUROVISION 2017. Printre cei care doresc ca țara lor să părăsească concursul Eurovision, 76% au votat pentru Brexit și 78% au 65 de ani sau mai mult, indică YouGov. În tabăra adversă, 65% au votat să rămână în UE și 69% au vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani.

Potrivit sondajului, 22% dintre cei intervievați vor urmări concursul care va avea loc sâmbătă la Kiev. În privința motivației, doar 9% dintre aceștia au evocat plăcerea de a asculta muzica, 26% s-au declarat atrași de comentariile ironice ale prezentatorului britanic și 19% de perspectiva de a face haz de spectacol, de multe ori ironizat pentru componenta sa kitsch.

Marea Britanie a câștigat concursul Eurovision de cinci ori de la crearea acestuia în 1956, ultima dată în 1997.

Vezi si: FINALA EUROVISION 2017. Reprezentanţii României, cel mai îndrăgit duo. Cum se poate vota şi când intră în scenă Ilinca şi Alex Florea

FINALA EUROVISION 2017. Sâmbătă seara, în direct şi în exclusivitate la TVR, românii vor afla câstigătorii Finalei Eurovision Song Contest 2017. Începând cu ora 22.00, vom trăi emoţiile celei mai mari competiţii muzicale europene si îi vom susţine pe Ilinca şi Alex Florea, reprezentantii României în concurs, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online pe TVR+.

România va intra în Marea Finală în a doua parte a show-ului, de pe poziţia 20.

Astea sunt numerele la care pot fi votaţi Ilinca şi Alex Florea:

FINALA EUROVISION 2017. Publicul din toate țările participante la Eurovision (cu excepția României) poate vota pentru reprezentanții noștri de maxim 20 de ori de pe același număr de telefon (lista, anexata).

„Voi da totul pe scenă, pentru ca România să strălucească la Eurovision. Parcă ieri făceam primele repetiţii cu Ilinca pentru Selecţia Naţională, chiar dacă, de atunci şi până astăzi am străbătut, alături de Ilinca, un drum greu, dar frumos, de la Bucureşti până la Kiev. Este un moment unic în cariera oricărui artist şi mă bucur de fiecare clipă petrecută în concurs”, mărturiseşte Alex Florea, înainte de Marea Finală.

„Îmi doresc să facem un show perfect, pentru ca momentul nostru să rămână în memoria fanilor. Dedic prestaţia noastră din Marea Finală publicului minunat, care ne-a susţinut de-a lungul concursului”, a declarat Ilinca.

Citeşte şi: EUROVISION 2017 TVR LIVE VIDEO ONLINE: Ilinca Băcilă și Alex Florea se bat pentru FINALA EUROVISION

FINALA EUROVISION 2017. Punctajele cumulate – acordate de juriu și de telespectatorii din țară -, vor fi dezvăluite în ordine alfabetică de reprezentanţii celor 42 de ţări înscrise la actuala ediţie a Eurovision – punctele României vor fi anunţate de vedeta TVR Sonia Argint Ionescu.

Ilinca şi Alex Florea, printre favoritii Finalei

FINALA EUROVISION 2017. Ilinca şi Alex Florea formeaza cel mai îndrăgit duo de la Eurovision 2017, conform unui sondaj wiwibloggs.com. Perechea din România ce a dus yodel-ul la Eurovision a obţinut mai multe voturi decât echipa Estoniei, care s-a clasat pe locul al doilea. Chimia dintre Ilinca şi Alex se traduce bine pe scenă, cei doi reuşind să aducă în faţa publicului o expozie de energie (topul integral si detalii, aici: http://bit.ly/2qBatHR)

România are o cotă bună şi la casele de pariuri, unde melodia „Yodel It!” se află pe a șaptea pozitie, după Portugalia, Italia, Bulgaria, Belgia, Suedia şi Marea Britanie.

FINALA EUROVISION 2017. Ordinea in care finaliștii vor urca pe scena Eurovision 2017:

Israel
Polonia
Belarus
Austria
Armenia
Olanda
Moldova
Ungaria
Italia
Danemarca
Portugalia
Azerbaidjan
Croatia
Australia
Grecia
Spania
Norvegia
Marea Britanie
Cipru
Romania
Germania
Ucraina
Belgia
Suedia
Bulgaria
Franta

FINALA EUROVISION 2017. În preziua Finalei, reprezentanții celor 26 de tări calificate in ultimul act al concursului au sustinut spectacolul pentru juriu. La fel ca show-urile care au precedat semifinalele pentru public, recitalul nu a fost transmis în direct. Spectacolul va contribui, însă, la fel de mult, în calculele clasamentului final, deoarece a fost votat de juriile de specialitate din cele 42 de țări. Votul lor contează în proporție de 50%, la fel ca cel al publicului.

„Am avut emoţii si pentru această seară, când am susţinut spectacolul în faţa juriului. Suntem convinşi că ne vom clasa pe un loc bun şi am încredere în vocea mea, pentru că am avut ocazia să mă antrenez aici în fiecare zi, cu profesoara Cristina Manoliu”, a dezvaluit Ilinca la finalul show-ului. „Am reusit, din nou, să facem un show impecabil, iar acest lucru ne dă încredere înaintea celui mai important moment al concursului”, a punctat Alex, în culisele scenei de la Kiev.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Taxe mai mari pentru români, de la anul. Cât de gravă e criza bugetară, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Guvernul adoptă un proiect de lege pentru implementarea Convenției anti-mită
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'