„Ni s-au raportat mai multe situaţii în care plăţile către Trezorerie au fost refuzate în ultimele zile de către funcţionari care protestau. La Timişoara, de exemplu, au existat angajaţi ai ANAF al căror comportament a fost sub demnitatea statutului funcţionarului public. În multe administraţii financiare, încasările au fost afectate, din cauza protestelor înregistrate, inclusiv la punctele de lucru ale departamentelor de Trezorerie si contabilitate publică”, a afirmat Stan.
Şeful ANAF le cere angajaţilor care protestează să nu mai blocheze activitatea.
“Mi-am exprimat deschiderea pentru un dialog permanent cu liderii de sindicat. Însă, orice protest trebuie sa respecte legea, ori, in cazul acesta, cadrul legal a fost de mult timp depăşit”, a completat şeful ANAF.
Preşedintele ANAF le-a cerut directorilor executivi să poarte un dialog cu reprezentanţii sindicatelor din finanţe şi să găsească împreună o soluţie prin care să se asigure buna desfăşurare a activităţii instituţiei.
„Blocarea, chiar şi pentru o perioada scurtă de timp, a activităţii de colectare are repercusiuni nedorite şi de multe ori, greu de contorizat, asupra întregii societăţi”, a mai spus Stan.
Angajaţii Finanţelor Publice din Galaţi, Arad, Timişoara, Craiova, Constanţa, Vaslui, Alba, Vrancea şi Buzău au declanşat, marţi dimineaţă, pentru a doua zi consecutiv, proteste spontane, ieşind în faţa sediilor instituţiilor şi întrerupând programul cu publicul, nemulţumiţi de salarii.
O parte a angajaţilor au spus că au decis să protesteze pe termen nelimitat, nemulţumiţi că salariile lor ar putea să scadă prin aplicarea prevederilor noii legi a salarizării.