„În baza art. 587 C.pr.pen. rap. la art. 59 V.C.pen. şi art. 5 N.C.pen. admite propunerea de liberare condiţionată, formulată de Comisia de Propuneri din cadrul Penitenciarului Ploieşti privind condamnatul POPESCU FLORIN AURELIAN, din executarea pedepsei de 2 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 77/2017 a Tribunalului Prahova , M.E.P.I. nr. 96/2017.
Constată îndeplinite condiţiile disp. art. 59 şi urm. V.Cod penal şi dispune punerea în libertate condiţionată a condamnatului, căruia i se atrage atenţia asupra disp. art.61 V.Cod penal, privind efectele liberării condiţionate, pentru restul de pedeapsă rămas neexecutat. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 15.05.2017.”, se arată în minuta ședinței de judecată.
În martie 2016, fostul deputat Florin Popescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare, pentru că, în campania electorală din 2012, a cerut şi a primit de la o firmă peste 60 de tone de pui grill, pe care le-a împărţit alegătorilor din colegiul său.
Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Florin Popescu, în 27 iunie 2014, acuzându-l că, în 2012, folosindu-se de funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa şi vicepreşedinte al partidului, l-a determinat pe omul de afaceri Rami Ghaziri, denunţător în cauză, să-i dea 60.992,2 kilograme de pui grill, în valoare de 485.500 lei.
Ulterior, Florin Popescu a distribuit puii alegătorilor din judeţul Dâmboviţa, în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012. În acea perioadă, Popescu a candidat pentru obţinerea unui nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Florin Popescu a fost ales deputat din partea PDL, părăsind ulterior partidul pentru a se alătura PMP, pe vremea când formaţiunea era condusă de Elena Udrea. În urma trimiterii sale în judecată, în 2014, Popescu a demisionat din PMP şi a rămas deputat independent, ulterior demisionând din Parlament înainte de încheierea mandatului.