„Poate că zilele în care era cunoscut sub numele de «Micul Paris» au trecut de mult timp, însă acest lucru nu înseamnă că gloria Bucureștiului a dispărut și ea. Capitala României continuă să se redefinească, combinând o istorie bogată în evenimente cu o identitate modernă„, afirmă autoarea acestui articol, Marissa Tejada, arată news.ro.
Jurnalista CNN s-a declarat impresionată de arhitectura „amețitoare” a Bucureștiului, bazată pe combinație fascinantă de stiluri.
„Între blocurile cu apartamente din era comunistă se află clădiri bizantine, biserici vechi de mai multe secole și reședințe Art Nouveau care ies în evidență ca un fel de supraviețuitori ai cutremurelor, războiului și comunismului. Privind și mai de aproape una dintre cele mai promițătoare capitale din Uniunea Europeană, vei avea șansa de a descoperi și alte detalii fermecătoare„, a adăugat Marissa Tejada.
Bucureștiul este locul în care se întâlneau comercianții și călătorii europeni din secolul al XV-lea. A supraviețuit planului de sistematizare demarat de Nicolae Ceaușeșcu, care dorea să distrugă o cincime din vechiul oraș pentru a construi versiunea lui de capitală socialistă.
După ce au rămas mult timp reduse la rangul unor clădiri de mahala, vechile case din Centrul Vechi au fost rând pe rând restaurate. Străduțele înguste, acoperite cu piatră pavată, au fost transformate în unul dintre cele mai pline de viață cartiere din Europa în ceea ce privește viața nocturnă.
Librării, cinematografe, restaurante și cafenele adăugă un farmec suplimentar acestei zone.
Palatul Voievodal Curtea Veche, în trecut palatul foștilor prinți valahi, inclusiv al lui Vlad Țepeș, care a fost sursa de inspirație a scriitorului Bram Stoker atunci când a redactat romanul „Dracula”, a avut întotdeauna legături cu regalitatea.
Era palatul în care erau încoronați foștii prinți români. Muzeul Curtea Veche expune vase din ceramică și artefacte care au fost descoperite printre ruinele acestui palat.
Circuitul turistic „Two Castles in One Day” („Două castele într-o zi”), demarat de agenția TravelMaker Romania, îi duce pe turiști în centrul României, oferindu-le posibilitatea de a vizita Castelul Dracula (Castelul Bran) și elegantul Castel Peleș.
Palatul Parlamentului a stabilit mai multe recorduri, fiind desemnat cea mai grea clădire din lume, cea mai mare clădire din Europa și a doua cea mai mare clădire administrativă din lume (după Pentagon).
Citeşte şi TURISMUL, în creştere. De unde provin cei mai mulţi turişti care vizitează România