Tipuri de grăsimi pe care trebuie să le mănânci dacă vrei să slăbeşti

Nu evita grăsimile dacă vrei să arzi mai multe calorii! Descoperă ce grăsimi trebuie să incluzi în dietă dacă vrei să slăbeşti mai repede şi să te menţii!
Alina Costache
22 mai 2017, 16:55
Tipuri de grăsimi pe care trebuie să le mănânci dacă vrei să slăbeşti

De ce ai nevoie de grăsimile bune ca să arzi mai multe calorii şi să scapi de depunerile adipoase din zonele cu probleme? Corpul tău are nevoie de grăsimi sănătoase pentru că sunt importante pentru un metabolism alert care te ajută să nu te îngraşi. De asemenea, grăsimile bune întăresc sistemul imunitar, previn tulburările hormonale, favorizează o absorbţie mai bună a nutrienţilor la nivel celular, reduc apariţia inflamaţiilor în corp, protejează sănătatea creierului, a inimii şi a ochilor.

După cum vezi ai foarte multe motive să nu mai ocoleşti grăsimile bune! Iar dacă ai probleme cu greutatea este esenţial să nu excluzi grăsimile din dieta ta! Dacă ai fost obişnuită să ţii diete peste diete din care ai tăiat toate grăsimile trebuie să ştii că tocmai acestea sunt cele care te ajută să scapi de kilogramele în plus. Unele tipuri de grăsimi consumate în cadrul unui regim alimentar diversificat şi sănătos te ajută să arzi mult mai mult grăsimi depuse pe zonele cu probleme.

Este mult mai important ceea ce mănânci nicidecum cât mănânci, deoarece atunci când mănânci sănătos şi corect nu vei simţi deloc senzaţia de foame, dar vei reuşi să slăbeşti sau să te menţii la greutatea corporală dorită.

Iată care sunt cele 6 grăsimi pe care trebuie să le mănânci dacă vrei să slăbeşti:

1. Uleiul de cocos presat la rece
Este una dintre grăsimile sănătoase care s-a dovedit că ajută la slăbit şi protejează corpul de infecţii. De asemenea, uleiul de cocos presat la rece poate să fie consumat atât în preparate dulci cât şi în combinaţii savuroase. Odată consumat, uleiul de cocos are un efect benefic la nivel hormonal şi reglează nivelul glicemiei în sânge, două aspecte care sunt extrem de importante atunci când vrei să slăbeşti. Datorită grăsimilor sănătoase din conţinutul său – acidul caprilic, acidul lauric şi acidul capric – uleiul de cocos presat la rece are un efect spectaculos asupra metabolismului, prevenind depunderea grăsimilor. Potrivit specialiştilor, el este procesat mai uşor de către ficat şi se transformă rapid în sursă de energie, în loc să fie depozitat ca grăsime în corp.

Un studiu apărut în publicaţia Obesity Research Journal chiar demonstrează faptul că grăsimile sănătoase din uleiul de cocos au un efect spectaculos asupra depunerilor adipoase din corp. Acestea stimulează puternic arderea grăsimilor!

2. Avocado
Da, este un fructe bogat în calorii, însă nu trebuie să te fereşti de el! Consumă-l în cantităţi normale şi beneficiezi de grăsimi mononesaturate care scad colesterolul rău, protejează inima de boli şi te ajută să arzi mai multe calorii. Avocado este un superaliment datorită conţinutul bogat în grăsimi bune, fibre, proteine, potasiu, magneziu, acid folic, vitamine E şi C.

Potrivit Asociaţiei Americane pentru Sănătatea Inimii, consumul regulat de avocado (de cel puţin trei ori pe săptămână) are un efect benefic asupra metabolismului, stimulând arderea grăsimilor din zona abdominală.

3. Peştii graşi
Cu cât este mai gras peştele cu atât mai bine! Somonul, macroul, heringul, sardinele, anşoa şi păstrăvul ajută organismul să-şi revină după antrenamentele sportive intense şi te ajută să arzi mai multe calorii. Datorită conţintului bogat în acizi graşi omega-3, carnea de peşte gras trebuie consumată de două ori pe săptămână pentru a beneficia de efectele protectoare pe care le aduce asupra organismului.

4. Uleiul de măsline extravirgin
Un studiu apărut în publicaţia Neurology arată că uleiul de măsline extravirgin reduce riscul de infarct, este util în cazul hipertensiunii arteriale şi are substanţe care s-au dovedit a avea efect anticancerigen. Beneficiile acestui ulei nu se opresc aici, deoarece el conţine grăsimi mononesaturate care au fost studiate şi s-a constatat că ajută la slăbit chiar şi atunci când nu faci mari schimbări în dietă.

5. Ouăle
Sunt o sursă excelentă de proteine care ajută la slăbit. Consumă-le întregi, nicidecum nu renunţa la gălbenuş, deoarece tocmai acolo se regăsesc acizii graşi omega-3, colina şi vitaminele din complexul B. Dacă sunt consumate în cantităţi moderate nu trebuie să-ţi faci griji cu privire la colesterolul din ouă. Potrivit specialiştilor, un mic dejun care are la bază ouăle preparate simplu ajută la slăbit, deoarece conferă saţietate şi te va împiedica să faci alegeri nesănătoase pe tot parcursul zilei. Consumă 3-4 ouă fierte pe săptămână pe care le poţi asocia cu multe legume şi verdeţuri.

6. Oleaginoasele crude sau untul din nuci/migdale/caju/arahide
Sunt o sursă excelentă de grăsimi nesaturate şi proteine, astfel că le poţi folosi atât pentru micul dejun cât şi pentru gustări echilibrate şi sănătoase. Optează întotdeauna pentru oleaginoasele crude, iar dacă cumperi untul de arahide/migdale din comerţ caută sortimentele care nu conţin ulei hidrogenat de palmier şi zahăr. De asemenea, oleaginoasele conţin multă vitamina E şi fibre care sunt esenţiale pentru o bună digestie. Un studiu publicat în British Journal of Nutrition arată că o dietă care conţine grăsimi nesaturate cum sunt cele din nuci/unt de nuci reduce cu 30% riscul de boli de inimă şi cu 50% riscul de diabet.

sursa: eva.ro

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul din România care i-a dat pe spate pe străini. Are un potențial turistic uriaș, dar puțini români știu de el: ”Este frumos și unic. Sunteți foarte norocoși să locuiți aici”
Capital.ro
Românii cu mașini pe motorină, taxați mai puțin. A intrat în vigoare azi, 16 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
România are CEL MAI MARE preț la gaze naturale din regiune! Grecia și Bulgaria sunt în spatele nostru
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Te lasă fără bani chiar la bancomat. Cum acționează escrocii
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cum vrea Vlad Pascu să scape de închisoare. Părinții celor doi tineri uciși în tragedia de la 2 Mai sunt revoltați: „Vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții”
Capital.ro
S-a aflat adevărul despre Băsescu. Greșeală monumentală a fostului președinte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Chinurile Ioanei din Broșteni: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
substantial.ro
Cinci arestări în cazul morții lui Matthew Perry: legătura cu o rețea vastă de trafic de ketamină
MediaFlux
BOALA de care suferă DONALD TRUMP după ce a fost ÎMPUȘCAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...