Pavel Năstase: Peste 250.000 de elevi şi studenţi au participat în acest an şcolar la programele Junior Achievement

Peste 250.000 de elevi și studenți, 4.000 de profesori, 1.400 de unități de învățământ preuniversitar și 23 de universități din țară au accesat în anul școlar și universitar 2016-2017 programele Junior Achivement în România, a declarat miercuri ministrul Educației, Pavel Năstase.
Romania TV
24 mai 2017, 18:00
Pavel Năstase: Peste 250.000 de elevi şi studenţi au participat în acest an şcolar la programele Junior Achievement

„În momentul de față în România încercăm să repunem pe tapet această formă de învățământ sub o denumire mai apropiată de abordarea românească, și anume învățământul profesional dual. Ca ministru al Educației am găsit un interes enorm din partea industriei, din partea zonei de business din România pentru a participa la această formă de învățământ. Este evident faptul că fără partenerii din zona economică, din zona de business, din industrie, o asemenea formă de învățământ nu se poate dezvolta. Sunt convins că în orice țară din lume și inclusiv din România, pe lângă cei care învață lucrând, este valabilă și cealaltă metodă, să muncim învățând sau în așa fel încât oamenii să aibă cele două variante de a alege atunci când au în față o carieră profesională”, a spus Năstase cu prilejul unei gale organizată de Junior Achivement.

Potrivit ministrului, stimularea gândirii antreprenoriale este o prioritate peste tot în lume, întrucât reprezintă „un motor al bunăstării oamenilor și comunităților”.

Pavel Năstase a spus că în programele școlare este cuprinsă încă de la vârstă fragedă componenta de educație antreprenorială.

„Sub deviza „Investește în Educație” au fost puse la dispoziția instituțiilor de învățământ peste 50 de programe și proiecte naționale, internaționale de tip learning by doing destinate elevilor din învățământul primar, gimnazial, liceal, universitar”, a mai susținut ministrul.

Cea de-a VII-a ediție a Galei JA Hall of Fame — „Investește în educație” a avut loc miercuri seară la Ateneul Român în prezența ambasadorului SUA, Hans Klemm, eveniment în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune proiecte participante la concursul din acest an.

JA „Compania Anului” este ce mai mare competiție europeană de antreprenoriat adresată tinerilor care doresc să își transforme o idee de afacere într-un pilot sau un start-up împreună cu prietenii și colegii lor.

Anul acesta, peste 150 de start-up-uri create de elevi și studenți cu potențial antreprenorial au intrat în incubatorul educațional de afaceri JA BizzFactory.

Spynews
Fiica lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru împlinește doi ani. Ce mesaj emoționat i-a transmis mămică micuței: “Suflețel frumos”
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Drumul superb din România de care foarte puțini știu. Ofertă peisaje de vis, cu păduri dese, lacuri cristaline, iar șoferii se vor simți ca în al nouălea cer pe el
Capital.ro
România e în lacrimi. A murit marea campioană olimpică la gimnastică a țării
Playtech.ro
Ultima oră! Celebrul rapper a murit la 34 de ani. Fanii, în DOLIU!
DailyBusiness
ANUNȚ important pentru pensionari. Au termen 45 de zile!
Adevarul
Orașul din România care „fierbe” după ce o gașcă de golani a snopit în bătaie un olimpic. Șeful Poliției face declarații revoltătoare
Spynews
Cum explică Ionel Ganea scandalul cu vecinul său. Fostul fotbalist s-a ales cu ordin de protecție emis împotriva sa
Spynews
Cum îl așteaptă Iustina Loghin pe Cornel acasă! Fosta concurentă de la Insula Iubirii îl surprinde / VIDEO
Evz.ro
Orașul din România care se închide. E pericol! Măsura a intrat în vigoare
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
„Era lumina familiei” O fetiță de 6 ani a murit în mod tragic în timp ce se dădea în leagăn. Cum s-a produs tragedia
Capital.ro
Cutremur în TV. Demisie de răsunet la „Neatza cu Răzvan și Dani”. Marea vedetă a spus adio
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025
substantial.ro
Lloyd Austin respinge cererea lui Zelenski pentru utilizarea armelor americane în Rusia
MediaFlux
SE DAU BANI pentru activități casnice. Ce reguli trebuie respectate
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...