Alimentul-minune care îi ajută pe studenţi în sesiune

Se apropie cea mai stresantă perioadă pentru studenţi, sesiunea, iar aceştia trebuie să ia atitudine pentru a trece cu bine şi peste acest hop. Pentru a-şi creşte puterea de concentrare, mulţi tineri folosesc în abundenţă energizante sau cafea, produse contraindicate de medici, deoarece elimină artificial oboseala, însă nu cresc şi puterea de concentrare sau de memorare.
Alina Costache
25 mai 2017, 06:11
Alimentul-minune care îi ajută pe studenţi în sesiune

Specialiştii consideră că alimentul cel mai indicat pentru a stimularea sistemului nervos şi pentru eliminarea stresului acumulat, este lăptişorul de matcă. Pe lângă aceste proprietăţi, lăptişorul de matcă contribuie la îmbunătăţirea memoriei, creşte capacitatea de concentrare şi asimulare a informaţiei şi elimină stările de somnolenţă, care pot apărea atunci când învăţăm asiduu.

Îmbunătăţeşte memoria. Ţi se întâmplă adeseori să înveţi ore în şir şi la final să realizezi că nu îţi mai aduci aminte apoape nimic din tot ce ai învăţat? Pe lângă antrenarea memoriei, este posibil să ai nevoie de un supliment natural care să îţi vină în ajutor. Lăptișorul de matcă pur este un excelent stimulent în procesul de învăţare. Prin prezenţa anumitor oligoelemente esenţiale (fosfor, magneziu), a vitaminelor B1, B2, B6, a aminoacizilor (fenilanalină, triptofan), lăptişorul de matcă pur s-a dovedit a fi util pentru îmbunătăţirea memoriei şi creşterea randamentului intelectual.

Creşte capacitatea de concentrare şi asimilare a informaţiei. Nu reuşeşti să fii atent la ceea ce vrei să înveţi? Eşti uşor de distras de la învăţat şi preferi să-ţi ocupi timpul cu alte lucruri? Problema este capacitatea redusă de concentrare pentru o perioadă mai mare de timp. Lăptișorul de matcă pur este singura sursă naturală de acetilcolină, un neurotransmițător foarte important, esenţial în transmiterea influxului nervos.

Stimulează sistemul nervos. S-a dovedit ştiinţific că lăptișorul de matcă pur joacă un rol esenţial în dezvoltarea şi buna funcţionare a sistemului nostru nervos, refăcând sinapsele şi celulele nervoase, căci, pe langă vitamine, minerale, enzime şi aminoacizi, acest aliment-minune ne furnizează şi acidul 10-HDA, esenţial pentru dezvoltarea neuronală şi pentru stimularea sistemului imunitar.

Elimină stresul şi insomnia. Lăptișorul de matcă pur poate elimina stresul, deoarece conţine niacină şi piridoxină, ambele calmante naturale foarte eficiente, care nu dau nici un fel de dependenţă.

Modul de administrare al lăptişorului de matcă pur

Pentru beneficii maxime, se recomandă consumul în cure de 6 săptămâni. Se administrează sublingual până la dizolvare totală, dimineața, cu 20 – 30 minute înainte de masă. Doza recomandată este de 0,5 g/zi pentru copii şi 1-2 g/zi pentru adulţi. Lăptişorul de matcă se păstrează la frigider, la temperaturi cuprinse între 2ºC și 6ºC.

Se poate consuma şi omogenizat în miere 2% (ex: 10g lăptișor de matcă pur combinat cu 500g miere crudă). În acest caz, doza recomandată este de 1-2 lingurițe/zi, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Citeşte şi Ce afecţiuni pot trata curele cu produse apicole

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Lidia Zenny, numerolog şi expert în pedagogie numerologică, anunță cum va fi 2025 în funcţie de data naşterii. Explicații astrologice pentru fiecare om în parte
Capital.ro
Se pune impozit după deces și înmormântare. Românii au datorie la ANAF, plus taxă notarială
Playtech.ro
Se construiește un Drum Expres pentru București. Șoseaua va avea 4 benzi de circulație, când trebuie să fie gata
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Țara-fantomă care a existat doar 5 zile, unde românii sunt priviți cu suspiciune. „Rusia e sora noastră”
wowbiz.ro
A murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Criminalul invizibil, moștenirea lăsată umanității. Cum ne afectează deciziile din anii '80
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un tânăr a ars de viu și alți doi se zbat între viață și moarte, după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un TIR, în Caraș-Severin
Cancan.ro
CAUZA morții Julietei Szönyi. Sora actriței din 'Toate pânzele sus' face dezvăluiri tulburătoare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Anunț dureros despre Elena Udrea chiar în Vinerea Patimilor. Vestea cruntă confirmată de avocatul ei
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Ce este interzis în Sâmbătă Mare. Ziua tăcerii și a vegherii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Am întrebat ChatGPT ce rețetă de cozonac îmi recomandă de Paște. Iată „secretul” cozonacului perfect, potrivit algoritmilor AI