Răzvan Sorin Nedelcu a fost condamnat la trei ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru vătămarea corporală a mai multor persoane. Sentința nu este definitivă. În seara zilei de 28 noiembrie el a lovit cu mașina mai mulți tineri adunați în parcarea în care își desfășura abuziv activitatea, spun procurorii. Condamnarea vine doar pentru infracțiunile de vătămare corporală, iar celelalte fapte comise de patronul firmei Îngerii Galbeni și soția sa Florica Delia Nedelcu fac obiectul unor alte dosare aflate momentan în lucru sau pe rolul instanțelor timișorene, scrie tion.ro.
Citeşte şi Interlopul Clămparu, în război cu şefii închisorii unde este încarcerat
„Condamnarea de 3 ani și 10 luni cu executare în regim de detenție este una justă și vine ca urmare a faptelor săvârșite de către Nedelcu Razvan. Vorbim totuși despre un concurs de infracțiuni format din 9 infracțiuni de lovire sau alte violențe și una de tulburarea liniștii și ordinii publice. Faptele săvârșite au fost dovedite, în dosar fiind audiat un număr mare de martori, de ordinul zecilor. Apărările lui Nedelcu Razvan au fost contrazise de probele administrate în cauză. Condamnarea este consecința firească a acțiunii sale de a lovi intenționat persoanele aflate în parcarea de pe str. Miresei. Sentința este dată de către Judecătoria Timișoara în prima instanță, însă am speranța că instanța de control judiciar va menține această condamnare, asta în cazul în care inculpatul va formula apel”, explică avocatul Octavian Titirez, apărătorul a patru dintre tinerii loviți de Răzvan Nedelcu cu mașina.
În rechizitoriul întocmit, procurorul de caz a reţinut că cei doi inculpaţi, în calitate de administratori ai SC Îngerii Galbeni Asigurări SRL şi SC Banat Tractări SRL, în perioada martie 2015 – ianuarie 2016, cu intenţie, au determinat şi au înlesnit săvârşirea de către angajaţii lor 16 infracţiuni de şantaj, întreaga activitate infracțională desfășurându-se în parcarea de pe Strada Miresei nr.1 din Timişoara și la sediul punctului de lucru din Piaţa Sf. Nicolae.
Concret, angajații celor doi patroni au blocat, fără temei legal, roţile autovehiculelor parcate pe Strada Miresei, după care le-au cerut proprietarilor mașinilor sume mari de bani pentru deblocare. Șoferilor li s-au perceput taxe cuprinse între 488 şi 888 de lei, sub ameninţarea că riscă să piardă posesia autovehiculului care, la scurt timp după blocarea roţii, urma să fie ridicat din parcare şi depozitat la punctul de lucru al societăţilor, unde, pentru restituire, erau cerute sume suplimentare.