Ambasadorul României, convocat la Berlin. MAE: Comănescu nu a fost convocat de cancelarul Merkel

Ambasadorul României la Berlin a avut o întâlnire cu consilierul de politică externă al Angelei Merkel, a confirmat Ovidiu Dranga, purtătorul de cuvânt al MAE, la România TV. AFP relata joi că ambasadorului României la Berlin i-a fost prezentată "preocuparea" faţă de situaţia politică din ţară.
Romania TV
12 iul. 2012, 16:19
Ambasadorul României, convocat la Berlin. MAE: Comănescu nu a fost convocat de cancelarul Merkel

Ambasadorul României în Germania, Lazăr Comănescu, nu a fost convocat de cancelarul german Angela Merkel. A avut o întâlnire cu consilierul de politică externă a domnei Angela Merkel. A fost o întâlnire convenită anterior, care se înscrie în dialogul uzual cu autorităţile germane„, a precizat Ovidiu Dranga, la România TV.

AFP a relatat joi că Guvernul german l-a convocat joi pe ambasadorul României la Berlin pentru a-i prezenta „preocuparea” sa faţă de situaţia politică din ţară, a anunţat purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert într-un comunicat.

I s-a prezentat marea preocupare a Guvernului federal faţă de evoluţia politică internă din România„, a anunţat Steffen Seibert.

Măsurile luate de guvernarea Ponta în zilele trecute cu privire la limitarea competenţelor Curţii Constituţionale, amânarea publicării deciziilor Curţii Constituţionale pun în pericol grav principiul separării puterilor în stat. Ambasadorului Comănescu i s-au transmis aşteptările Guvernului german ca toate deciziile Curţii Constituţionale să fie publicate şi puse în practică cu promptitudine„, se arată în comunicatul de presă publicat pe site-ul oficial al Guvernului de la Berlin cu privire la convocarea ambasadorului român.

„În special, aşa cum a decis CCR pe 10 iulie, ar trebui ca referendumul cu privire la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu de pe 29 februarie să fie decis de majoritatea absolută a alegătorilor înscrişi pe listele permanente, pentru a fi validat”, evidenţiază comunicatul.

Germania a calificat luni drept „inacceptabilă” procedura  de destituire a preşedintelui român Traian Băsescu, apreciind că au fost violate principiile statului de drept, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, citat de AFP.

Seibert a precizat ulterior, într-un comunicat, ca Angela Merkel i-a telefonat omologului său român şi i-a „confirmat îngrijorările guvernului”.  Valorile comune ale Uniunii Europene se aplică şi României, a subliniat acesta.

Victor Ponta a comentat, luni, discuţia pe care Angela Mekel a avut-o cu Traian Băsescu, spunând că nu cancelarul german votează la referendumul de pe 29 iulie, ci poporul român şi că ceea ce vor vota românii nu poate fi schimbat de nimeni.”Nu Angela Merkel votează la referendumul de pe 29 iulie. Cred că din punct de vedere politic creştin democraţii germani îl sprijină pe Traian Băsescu fără să ştie toate abuzurile şi toate încălcările pe care le-a comis Traian Băsescu. Doamna Merkel şi creştin democraţii germani, pentru că doar ei ţin partea domnului Băsescu, sunt cei care au crezut totdeauna în austeritate, în tăieri. E adevărat, mai multă austeritate în România şi Grecia şi în Italia şi Spania, mai puţin la dânşii. Până la urmă, nimeni nu poate după 29 iulie să conteste dreptul poporului român de a se pronunţa asupra preşedintelui României”, a spus Victor Ponta.

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Orașul care a devenit prea scump chiar și pentru milionari. Deși au averi mari, nu-și mai permit să-și cumpere apartamente și case aici
Capital.ro
Perfect legal pentru proprietarii de teren. Nu ții cont de vecini. E scris în lege
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Surpriza de la pompă. Cât costă un litru de benzină și de motorină
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce a apărut pe contul de Facebook al Adrianei Bahmuțeanu la câteva zile după vestea divorțului de George Restivan! Mesajele care i-au pus pe toți pe gânduri
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Evgheni Serebriakov, acuzat de atentatul cu mașină-capcană de la Moscova, a cooperat cu serviciile speciale ucrainene
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!