Antioxidanți, magneziu, potasiu, fier, calciu, zinc, vitaminele A, C și K, sunt doar câteva dintre substanțele nutritive care se regăsesc în piper negru. În același timp, fitoterapeuții spun că are și proprietăți antibacteriene, înlocuind uneori conservanții.
Unele studii au dovenit faptul că piperul negru ajută organismul să asimileze mai bine curcumina din turmeric. Această substanță are proprietăți anticancerigene, fiind de folos în combaterea sau prevenirea acestei maladii.
Cum se prepară băutura
Pui o linguriță de piper negru în 200 ml de apă fierbinte. Lași câteva minute să se infuzeze, apoi amesteci și bei în fiecare zi câte o cană, înainte de micul dejun.
Ce beneficii are
· Întărește sistemul imunitar, prevenind infecțiile și răcelile.
· Eliberează căile nazale și ameliorează simptomele unor afecțiuni precum sinuzita și rinita alergică.
· Are proprietăți antiinflamatoare și astfel durerile provocate de artrită nu vor mai fi atât de puternice. În același timp, piperul negru îmbunătățește circulația sângelui.
· Ajută la eliminarea substanțelor toxice din organism, îmbunătățind aspectul pielii. Acneea va fi ameliorată, iar tenul va fi revitalizat.
· Stimulează digestia și grăbește asimilarea în organism a substanțelor nutritive din alimente. Astfel te vei simți mai plină de energie.
Citeşte şi Ce alimente să nu încălzești niciodată la cuptorul cu microunde pe clickpentrufemei.ro.