O universitate belgiană şi-ar fi invitat absolventele să poarte un „decolteu drăguţ” la ceremonia de absolvire

Universitatea Liberă din Bruxelles a creat o controversă pe reţelele de socializare la sfârşitul săptămânii trecute după ce ar fi cerut studentelor sale să poarte ''un decolteu drăguţ'' la ceremonia de absolvire. Acest mic scandal a zguduit Facultatea de medicină a Universităţii Libere din Bruxelles (ULB), una dintre cele mai mari instituţii din Belgia, scrie marţi Le Figaro Etudiant.
Filip Stan
30 mai 2017, 15:48
O universitate belgiană şi-ar fi invitat absolventele să poarte un

În weekendul trecut, toţi studenţii au primit un e-mail cu instrucţiuni pentru ceremonia de absolvire care marchează încheierea studiilor şi lansarea tinerilor în viaţa activă. În corpul textului, tinerele au fost invitate să poarte ”o rochie sau o fustă şi un decolteu drăguţ”. Băieţii? Un costum simplu.

Pe reţelele de socializare studenţii s-au inflamat, denunţând un sexism obişnuit faţă de tinerele din ULB. În faţa amplorii protestelor, decanul universităţii a trebuit chiar să-şi ceară scuze în faţa elevilor săi.

Totul a pornit de la pagina ULB Confessions, care conţine în principal glume ale studenţilor legate de campusul belgian. Vineri seara, o postare arăta o captură de ecran a e-mailului trimis studenţilor universităţii. Postarea a primit de atunci aproape 3.000 de ”like-uri”. Deasupra, se poate citi: ”Din punct de vedere estetic, este mai bine ca femeile tinere să poarte o rochie sau o fustă şi un decolteu drăguţ. […] Desigur, doamnelor, această regulă nu este obligatorie”.

Întrebat de RTL Belgia, Marco Schetgen, decanul facultăţii, a declarat că are confirmarea că e-mailul a fost trimis de la secretariat şi încă mai aşteaptă să afle cine l-a scris. Pentru site-ul de ştiri belgian, el şi-a exprimat, de asemenea, mirarea: ”Este, probabil, o femeie cea care se află la originea acestui text, deoarece secretariatul este format numai din femei. Este uimitor„.

Universitatea a răspuns pentru moment pe pagina sa de Facebook: ”Facultatea de medicină, prin decanul său, îşi prezintă scuzele cele mai sincere […] Este evident că instrucţiunile referitoare la îmbrăcăminte pentru tinerii absolvenţi sunt atât deplasate, cât şi contrare valorilor apărate zilnic de ULB şi facultatea sa„.

În ceea ce priveşte angajatul(a) responsabil(ă) pentru e-mail, purtătorul de cuvânt al Universităţii, Nicolas Dassonville, spune că va fi cel puţin o ”chemare la ordine”.

Spynews
Văduva lui Costel Corduneanu face lumină la aproape cinci luni de la moartea lui! Grațiela demontează zvonurile conform cărora ar fi fost ajutată financiar
Bzi.ro
Elena Merișoreanu a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit îndrăgita cântăreață
Fanatik.ro
Valorile glicemiei în funcție de vârstă. Ce glicemie ar trebui să ai dacă ai sub 60 de ani. Care este nivelul optim și pentru persoanele vârstnice
Capital.ro
Te lasă fără bani în contul bancar. Înșelătoria din România aproape imposibil de depistat
Playtech.ro
Când trecem la ora de iarnă în 2024. Data în care noaptea devine mai lungă
DailyBusiness
Se dau vouchere de 400 de lei pentru angajați!
Adevarul
Mircea Badea și Carmen Brumă, implicați într-un accident rutier pe insula Corfu. „Se putea termina groaznic”
Spynews
Mădălina de la Insula iubirii este însărcinată? Cum a răspuns ispita atunci când a fost întrebată dacă urmează să-l facă pe Dani tată
Spynews
Ronald Gavril, urare pentru Anamaria Prodan, de ziua ei de nume: „Îngerii să-ți călăuzească pașii”. Cei doi radiază de fericire
Evz.ro
Viața la bloc. Cât de important este certificatul energetic. Mulți îl ignoră
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
EXCLUSIV | Dan Negru, amenințat cu moartea și luat la ”șuturi” în plină stradă! ”Vei plăti prețul suprem!” De la ce a pornit totul?
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox la data de 9 septembrie 2024: Ce trebuie să facă credincioșii în această zi?
Capital.ro
Banii NU trebuie să ajungă la proprietarii de terenuri. Cum se plătesc ajutoarele pentru teren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
substantial.ro
Descoperire arheologică remarcabilă în Dobrovăț: oseminte ale unui copil din secolele IX-VIII î.Hr.
MediaFlux
A SCĂZUT PENSIA! LOVITURĂ TOTALĂ după RECALCULARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...