Scandal în comisia de anchetă a alegerilor din 2009: Ţuţuianu îl acuză pe Baconschi că a încălcat legea asistând la numărarea voturilor

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu l-a acuzat pe fostul ambasador de la Paris, Teodor Baconschi, că a încălcat legea la alegerile prezidenţiale din 2009, asistând la numărarea voturilor din Ambasadă. O altă dispută în comisia de anchetă a prezidenţialelor din 2009 s-a iscat între Ţuţuianu şi Robert Turcescu, senatorul PSD lansând ironii cu privire la calitatea lui Turcescu de "ofiţer", cărora deputatul PMP le-a răspuns iritat.
Filip Stan
31 mai 2017, 09:32
Scandal în comisia de anchetă a alegerilor din 2009: Ţuţuianu îl acuză pe Baconschi că a încălcat legea asistând la numărarea voturilor

„Eu socotesc că era de datoria ambasadorului României să asiste la încheierea procesului electoral. Ar fi fost complet iresponsabil să mă duc să mă culc, în condiţiile în care aveam responsabilitatea de a vedea că şi această parte a procesului electoral să desfăşoară în cele mai bune condiţii (…) Am asistat la acest proces, fără să intervin în vreun fel”, a spus Teodor Baconschi, cu privire la seara alegerilor din 2009, la Paris.

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a afirmat că ce a făcut Baconschi a fost „pe lângă lege”. „La numărarea voturilor participă membrii Comisiei şi pot, în mod excepţional, să participe candidaţii. N-aveaţi nici o calitate, nici alta”, a spus el.

„Atunci de ce mă aflu aici, domnule senator? Dacă nu aveam nicio calitate?”, i-a replicat fostul ambasador al României de la Paris, transmite News.ro.

„Păi, nu ştiu. Vă aflaţi aici pentru a ne da relaţii în legătură cu alegerile şi uitaţi că a rezultat un lucru (…) Ambasadorul, care nu avea nicio calitate de membru al Comisiei electorale, a participat la numărarea voturilor”, a continuat Ţuţuianu.

Citeşte şi: Gabriel Oprea, gazda întâlnirii din seara alegerilor, refuză audierea comisiei din Parlament. Fifor: O să-i trimitem o nouă invitaţie

Ulterior discuţiei, Baconschi a fost întrebat cum a ajuns ambasador la Paris şi cine l-a susţinut în această funcţie, intervenind deputatul PMP, Robert Turcescu. El a citat articolul 91 din Constituţie, potrivit căruia preşedintele României, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă ambasadorii.

„Domnule deputat, înţeleg că îl reprezentanţi pe domnul Baconschi?”, l-a interpelat pe Turcescu preşedintele Comisiei, Mihai Fifor.

„Nu, am văzut mirarea unor colegi, domnule preşedinte, şi-mi doream foarte mult să-i ajut, la un moment dat. Pe domnul Ţuţuianu poate mai citeşte Constituţia, ştiţi, ca între colegi”, a răspuns ironic Turcescu.

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu l-a ironizat atunci pe Turcescu: „Să înţeleg că intrarea dvs. are legătură cu pregătirea de ofiţer? Eu nu v-am atacat niciodată”.

„Uitaţi-vă atent la dumneavoastră, domnule Ţuţuianu, şi mai discutăm”, i-a replicat, iritat, Turcescu preşedintelui Comisiei SRI.

Spynews
Obiectul cu care a fost înmormântată prințesa Diana. Avea o semnificație specială pentru ea
Bzi.ro
Denisa Nechifor a făcut spectacol la piscină, în costum de baie! Cum se păstrează focoasa brunetă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Locul din România care i-a înnebunit pe străini. Nu le vine să creadă că așa ceva mai există. Oamenii de aici văd primii soarele. E o combinație de urban, sălbatic și ieftin și nu există drum până acolo. ”Întotdeauna mi-am dorit să locuiesc în astfel de locuri”
Capital.ro
Ungaria e părăsită. Este o umilință supremă pentru unguri. Au refuzat să participe
Playtech.ro
O bătrână din Buzău a folosit 30 de ani o piatră drept opritor de ușă, până când s-a descoperit că aceasta valorează un milion de euro
DailyBusiness
Vestea cea mare pentru toamna 2024. Apare un nou tip de program „Rabla” pentru români
Adevarul
Pățania unor români care și-au petrecut vacanța în Grecia. „Profită că nu înțelegem alfabetul lor”
Spynews
Irinel Columbeanu, abandonat în azil! Afaceristul ar fi fost părăsit de prietenii lui și trece prin clipe grele
Spynews
Dulce împăcare! Dana Roba este din nou împreună cu Beniamin! Nu au rezistat prea mult timp unul fără celălalt / FOTO
Evz.ro
S-a stins marele actor. Toate femeile erau îndrăgostite de el
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Eric de la ”Insula iubirii”, în vacanță cu un transsexual! Scenariu șoc: a abandonat-o pe Cristina pentru ”Ken de
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
O tânără de 29 de ani din Vaslui a fost omorâtă de iubitul său: Cum a încercat bărbatul să mascheze crima? Mama victimei „A dat drumul la boxă ca să nu audă vecinii şi fratele lui”
Capital.ro
Ordinul care se aplică în toată România. Intră în vigoare astăzi, 31 august 2024
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
stirilekanald.ro
Șocant de ce a murit de fapt Sorin Nazîru, la 16 ani! 'Paracetamol și apă rece puteam să-i dau și eu'
substantial.ro
Șapte din zece bucureșteni doresc un oraș eco, cu mai multe spații verzi
MediaFlux
Câți români NU VOR PRIMI CREȘTERI DE PENSII de la 1 ianuarie. Dezvăluiri despre "a doua recalculare"
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...