Băsescu: N-am crezut că la vârsta mea voi mai da o bătălie politică. USL a vrut. Vor pierde

Prima zi de campanie în care Traian Băsescu a dat ochii cu poporul. Aproape 10.000 de oameni, toţi îmbrăcaţi în alb, s-au adunat la Cluj Napoca pentru a-l susţine pe preşedintele suspendat. În discursul său de la Cluj, preşedintele suspendat nu a ratat ocazia să atace din nou USL şi să acuza că vrea să pună mâna pe justiţie.
Romania TV
14 iul. 2012, 09:52
Băsescu: N-am crezut că la vârsta mea voi mai da o bătălie politică. USL a vrut. Vor pierde

„N-am crezut că la vârsta mea o să trebuiască să mai dau o bătălie politică, dar USL a vrut. Eu cred că au greşit, vor pierde încă o dată. Ei n-au înţeles un lucru. N-au înţeles că eu nu lupt pentru un om. Lupta mea este pentru o ţară. Nu lupt pentru un scaun, ci lupt pentru români. Nu lupt pentru interesele de grup, ci lupt pentru interesele românilor. Lupt cu migală, am construit uşor, uşor prestigiul României în UE, în NATO”, a spus preşedintele suspendat pe scena de la Cluj. 

Traian Băsescu i-a acuzat pe liderii USl că urmăresc doar să ocupe scaunul de la Cotroceni, ca să pună mâna pe justiţie.

Acestor oameni, lui Crin Antonescu şi lui Victor Ponta, le-au trebuit trei zile să distrugă credibilitate României. Zilele de 3, 4, 5, 6 au fost patru zile din săptămâna neagră a României. Au decapitat statul, primele trei funcţii din stat pentru un motiv pe care încă nu l-au declarat. Au nevoie să pună mâna pe justiţie. Obiectivul lor este să ocupe scaunul de la Cotroceni pentru că de acolo se numesc procurorii de la Parchet, DNA. I-am văzut zilele acestea, s-au aruncat cu salbăticie asupra statului de drept, când au fost atenţionaţi de partenerii de la Bruxelles, s-au răţoit la ei crezând că sunt pe malul Dâmboviţei. Se răţoiesc la oameni importanţi din UE, dar n-au curaj să spună nici pâs în faţa lui Voiculescu. De ce le este teama de legile şi bunele practici europene? Ei înşisi sunt rezultatul corupţilor, şi Crin şi Victoraş sunt puşi în frunte să-i apere pe cei care sunt gata să intre la puşcărie. Când s-a declanşat furtuna în politica românească, prin coincidenţă au fost duşi la închisoare fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, Sorin Ovidiu Vântu, Corneliu Iacobov şi capacul l-a pus încarcerarea lui Adrian Năstase, atunci au înţeles că trebuie să pună mâna pe justiţie, vor ajunge la puşcărie, nu toţi, pentru că nu toţi sunt necinstiti. (…) Oamenii ăştia şi-au vândut ţara pentru a-i scăpa pe corupţi de lege. Am convingerea că românii nu vor accepta acest lucru, nu-şi vor da preşedintele pentru puşcăriabilii din USL„, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că liderii USL speră ca poporul să valideze ultimele lor acţiuni, inclusiv „actul de violenţă din Parlament prin care au decapitat conducerea ţării”.

Este cea mai ticăloasă atitudine pe care o poate avea un om politic, să facă un lucru rău, după care să încerce să se ascundă în spatele votului popular, sperând că trustul lui Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vântu va reuşi să prostească poporul. Poporul se va dovedi mult mai inteligent decât oamenii politici„, a afirmat preşedintele suspendat.

Acesta a făcut un apel la oameni să se prezinte la referendum, indiferent de care este opţiunea lor. De asemenea, Băsescu le-a cerut oamenilor să voteze nu „pentru” sau „împotriva” sa, ci „pentru” sau „împotriva” „restauraţiei”.

Pe scenă, alături de Traian Băsescu, s-a aflat şi soţia acestuia, Maria Băsescu.

La mitingul pro-Băsescu care s-a desfăşurat, sâmbătă, în Piaţa „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, au participat circa 15.000 de persoane, potrivit jandarmilor.

Majoritatea participanţilor au fost îmbrăcaţi în alb şi au purtat pancarte cu inscripţiile: „Traiane nu eşti singur, Clujul te susţine”, „Clujul este de partea ta”, „România trezeşte-te, UE a reacţionat deja, noi cât mai dormim?”, „Plagiatorul sfidează poporul”, „Băsescu nu uita, Clujul e de partea ta”, „Nu suspendării preşedintelui”, „Pro Traian Băsescu”, „Respectaţi deciziile Curţii Constituţionale”, „Traiane nu eşti singur, eu sunt cu tine”.

Mai mulţi lideri politici, printre care primarul Emil Boc, Vasile Blaga, Aurelian Pavelescu, Mihai Neamţu, Cristian Preda, Gheorghe Flutur şi Mihai Răzvan Ungureanu au fost prezenţi la Cluj-Napoca. Totodată, la miting a participat şi fiica cea mică a preşedintelui suspendat Traian Băsescu, Elena.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!