ALEGERI MAREA BRITANIE 2017: Conservatorii au cele mai multe voturi, dar pierd majoritatea. Theresa May anunţă că va forma noul guvern

ALEGERI MAREA BRITANIE 2017: Aproximativ 46,9 milioane de britanici din peste 65 de milioane au avut posibilitatea să voteze, joi, în cadrul alegerilor parlamentare la care participă 3.304 candidaţi, în 650 de circumscripţii electorale. Conservatorii au cele mai multe voturi, dar ar putea pierde majoritatea parlamentară.
Sânziana Stancu
08 iun. 2017, 21:27
ALEGERI MAREA BRITANIE 2017: Conservatorii au cele mai multe voturi, dar pierd majoritatea. Theresa May anunţă că va forma noul guvern

ALEGERI MAREA BRITANIE 2017. UPDATE: Premierul conservator britanic Theresa May a primit vineri din partea Reginei Elisabeta a II-a mandatul de a forma un nou guvern în urma alegerilor anticipate.

ALEGERI MAREA BRITANIE 2017. UPDATE: Theresa May va merge la Palatul Buckingham la ora 14.30 (ora României) pentru a cere Reginei Elisabeta a II-a permisiunea de a forma Guvernul, în ciuda faptului că a pierdut majoritatea în Camera Comunelor.

Primul-ministru încearcă să rămână în funcţie cu sprijinul Partidul Democratic Unionist (DUP).

Partidul Democratic Unionist a anunţat că va forma guvernul cu Theresa May, fără a fi nevoie de o coaliţie formală.

ALEGERI MAREA BRITANIE 2017. UPDATE: Theresa May nu intenţionează să demisioneze din postul de premier, în pofida faptului că Partidul Conservator şi-a pierdut majoritatea în camera Comunelor, Camera inferioară a Parlamentului britanic, în alegerile legislative anticipate de joi, scrie presa britanică, relatează The Associated Press.

Viitorul lui May ca şefă a partidului este pus în discuţie în mod deschis, după ce ea a convocat acest scrutin anticipat.

May a convocat aceste alegeri cu speranţa de a-şi consolida majoritatea, care să-i ofere mână liberă în negocierea Brexitului cu Uniunea Europeană (UE).

ALEGERI MAREA BRITANIE 2017: Partidul lui Theresa May, care a convocat acest scrutin anticipat pentru a-şi consolida majoritatea de 330 de mandate, a obţinut doar 308 mandate – cu 12 mai puţin ca în fosta legislatură -, după numărarea voturilor în 634 de circumscripţii, şi nu mai poate obţine 326 de mandate şi o majoriate.

Acest prag de 326 de mandate i-ar fi permis să-şi păstreze majoritatea absolută în Parlament.


ALEGERI MAREA BRITANIE 2017: Conservatorii britanici au obţinut în alegerile legislative de joi 301 mandate – cu zece mai puţin decât fosta legislatură -, după numărarea voturilor în 624 de secţii de votare, laburiştii 256 – cu 30 mai multe -, liberal-democraţii 12 – cu cinci mai multe -, iar SNP 34 – cu 18 mai puţine, potrivit The Guardian.

ALEGERI MAREA BRITANIE 2017: Britanicii au votat timp de 15 ore în alegerile anticipate convocate de premierul Theresa May pentru a-şi întări majoritatea parlamentară şi a elimina orice opoziţie înainte de începerea negocierilor pentru Brexit. Primele exit-poll-uri sugerează pierderea majorităţii parlamentare de către conservatorii Theresei May şi un blocaj politic în Camera Comunelor chiar înainte de începerea negocierilor pentru Brexit. Lira sterlină a început să se prăbuşească prin comparaţie cu dolarul şi euro, imediat după anunţarea previziunilor. Autorităţile electorale au numărat până în acest moment rezultatele din 450 din cele 650 de circumscripţii, iar 205 laburişti şi 191 de conservatori vor intra în legislativ.

UPDATE 06:22 Corbyn i-a cerut demisia premierului, după ce consevatorii par că au pierdut majoritatea în Camera Comunelor

Jeremy Corbyn a lansat vineri dimineaţă critici dure la adresa premierului conservator, cerându-i să plece de la guvernare după ce rezultatele parţiale şi proiecţiile mass-media indică o pierdere a majorităţii conservatoare şi un mare eşec pentru Theresa May, care a convocat anticipatele în speranţa de a-şi întări mandatul parlamentar pentru negocierea Brexit-ului, transmite The Telegraph.

UPDATE 05:49: 205 laburişti şi 191 de conservatori vor intra în legislativ după numărarea rezultatelor din 450 de circumscripţii

Britanicii au centralizat până în acest moment rezultatele din 450 din cele 650 de circumscripţii electorale din întreaga ţară, iar 205 poziţii au fost câştigate de laburişti, în vreme ce alte 191 au revenit conservatorilor din Marea Britanie, transmite Reuters.

Naţionaliştii scoţieni au reuşit să câştige până în acest moment  poziţii, pierzând circumscripţii esenţiale în faţa conservatorilor şi laburiştilor, într-un vot care este văzut de analiştii politci drept un strigăt împotriva unui nou referendum pentru independenţa Scoţiei.

UPDATE 05:38 Theresa May promite stabilitate pentru ţară după ce a câştigat alegerile în circumscripţia sa din Maidenhead

Premierul Theresa May a declarat vineri dimineaţă că ţara are nevoie de o perioadă de stabilitate şi conservatorii îşi vor îndeplini această datorie, fără să comenteze rezultatele dreptei în alegerile generale din Marea Britanie, în timp ce şi-a acceptat victoria în circumscripţia din Maindenhead, transmite Sky News.

UPDATE 05:22 Jeremy Corbyn reales parlamentar în circumscripţia sa din Islington North

Liderul laburist a câştigat vineri dimineaţă cu peste 40.000 de voturi un al nouălea mandat de parlamentar în circumscripţia londoneză Islington North. În ultimele alegeri generale, acesta a reuşit să câştige circumscripţia tradiţional laburistă cu 29.659 de voturi, noile rezultate sugerând popularitatea în creştere a lui Corbyn, transmite Sky News.

 

ALEGERI MAREA BRITANIE 2017: Primele exit poll-uri arată că Partidul Conservator a obţinut cele mai  multe voturi, dar ar putea pierde în schimb 17 locuri în Parlament, ceea ce nu i-ar asigura majoritatea.

La ora 00:16 exit poll-urile arătau  314 locuri câştigate de Partidul Conservator, 266 de Partidul Laburist, 14 de Liberal-Democraţi, 0 (zero) locuri pentru Ukip, 34 de locuri pentru SNP şi 22 de locuri pentru OTH, potrivit Sky News.

Aproximativ 30.450 people au fost intervievaţi în cadrul a 144 de secţii de votare din Regatul Unit, pentru realizarea exit-poll-urilor. Sondajele au fost realizate cu ajutorul Ipsos MORI şi GFK, pentru Sky News, BBC şi ITV News,

Aproximativ 46,9 milioane de britanici din peste 65 de milioane au avut posibilitatea să voteze, joi, în cadrul alegerilor parlamentare la care participă 3.304 candidaţi, în 650 de circumscripţii electorale.

Urnele de vot au fost deschise între orele locale 07.00 şi 22.00 (09.00-24.00, ora României).

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Elena, soția lui Ianis Hagi, în fața celui mai mare test. Nota primită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'