SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO 6-4, 4-6, 3-6, o nouă finală pierdută la ROLAND GARROS

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, a ratat a doua oară câştigarea turneului de la Roland Garros, după ce a pierdut, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 4-6, 3-6, a doua finală disputată în carieră, cu Jelena Ostapenko.
Romania TV
10 iun. 2017, 10:41
SIMONA HALEP - JELENA OSTAPENKO 6-4, 4-6, 3-6, o nouă finală pierdută la ROLAND GARROS

Simona Halep, numărul patru mondial, a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko (47 WTA) cu 4-6, 6-4, 6-3, sâmbătă, în finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO 6-4, 4-6, 3-6, final de meci

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO 6-4, 4-6, 3-5, momente grele pentru Simona

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO 6-4, 4-6, 3-1 si Simona la serviciu!!

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO 6-4, 4-6, 1-0, Simona începe bine setul decisiv.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO 6-4, 4-6!!!

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO 6-4, 3-0!!!

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO 6-4, Simona se impune în primul set. 

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO 5-4, Simona din nou în avantaj

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO 2-2, meci echilibrat in finala Roland Garros.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO 1-1, fiecare jucătoare a câştigat pe serviciul celeilalte.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO 0-1. Cele două jucătoare evoluează pentru prima dată una împotriva celeilalte. Arena centrală de la Roland Garros, de 15.000 de locuri, este plină.

 

Ce n-a văzut Parisul de mai bine de trei decade: Jelena Ostapenko este prima jucătoare din Letonia care joacă o finală de turneu de Mare Şlem.

Şase jucătoare au reuşit să câştige primul titlu de Mare Şlem, la Roland Garros, mai devreme decât ar putea-o face Jelena Ostapenko. Letona va juca finala la 20 de ani şi 2 zile. Monica Seleş este cea mai tânără campioană la French Open: a câştigat trofeul la 16 ani şi 189 de zile! Goolagong-Cawley, Chris Evert şi Iva Majoli au luat trofeul la 19 ani, Steffi Graf şi Sanchez-Vicario – la 17 ani.

Duelul din lojă: australianul Darren Cahill este pus faţă în faţă cu spaniola Anabel Medina Garrigues, despre care Marion Bartoli spunea că este „antrenoarea anului”. La 34 de ani, „AMG” este încă jucătoare profesionistă, aşteptându-şi cu răbdare momentul revenirii, după problemele avute la umăr. Din august anul trecut Medina Garrigues nu a mai jucat vreun meci, a testat munca de director de turneu la un ITF din Valencia, dar are o experienţă uriaşă pe zgură: a deţinut la un moment dat recordul pentru cele mai multe titluri câştigate pe zgură dintre jucătoarele active în circuit. Şi este dublă campioană la Roland Garros, la dublu. Deşi nu a jucat cu Simona de când constănţeanca a ajuns în top şi şi-a redefinit jocul, spaniola a avut-o ca adversară de două ori:1-1 este scorul direct pe suprafaţa roşie între Simona şi Anabel.

 Simona Halep spune înaintea finalei ediţiei 2017 a French Open, pe care o va disputa sâmbătă, că este o jucătoare mult mai puternică din toate punctele de vedere decât atunci când a pierdut în ultimul act la Roland Garros, în 2014, în faţa Mariei Şarapova.

„Jocul meu este mai puternic şi diferit, gândesc mai mult şi joc mai inteligent, sunt mai bună şi mai puternică din punct de vedere fizic, am o atitudine mai bună. Cred că sunt o jucătoare mai diferită şi mult mai puternică decât în 2014. Alerg mai mult, nu obosesc, am lucrat mult în anii aceştia şi bineînţeles că şi experienţa contează”, a declarat ea, la conferinţa de presă, după meciul cu Karolina Pliskova.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO. 

Halep spune că nu se va sfătui înaintea finalei cu Virginia Ruzici, impresarul ei, prima jucătoare română câştigătoare la Roland Garros, în 1978. Sportiva de 25 de ani afirmă că ştie cum să gestioneze presiunea şi nu are nevoie de sfaturi în acest sens.

„Vreau să o întrec pe Virginia, glumesc. Dar nu discut cu ea despre asta, pentru că atunci totul era diferit, sunt mulţi ani de atunci, tenis diferit, condiţii diferite. Am mai fost în poziţia asta, aşa că nu am nevoie de sfaturi cum să gestionez presiunea. Doar o să discut cu antrenorul meu despre tactică şi atâta tot. Pot să stăpânesc emoţiile, pot să stăpânesc presiunea, nu sunt cu capul în nori, cum am fost în 2014, sunt foarte ok, ştiu că se poate întâmpla orice în finală, aşa că trebuie doar să-mi joc şansa şi să dau tot ce e mai bun, pentru că voi întâlni o jucătoare dificilă”, a menţionat ea

Despre Karolina Pliskova, pe care a învins-o în semifinale, Halep a spus că sportiva cehă a făcut cel mai bun meci din carieră pe zgură.

„Loveşte foarte puternic, plat. Nu ştii niciodată la ce să te aştepţi. Cred că a jucat cel mai bun meci al ei pe zgură, nu a greşit atât mult, chiar a ajuns unele mingi, a dat bine de oriunde, a şi servit bine. A fost un meci complet, de nivel foarte înalt şi diferenţa am făcut-o un pic fizic în setul trei şi mental, că nu am comentat, nu am zis nimic, am stat foarte atentă pe fiecare punct. Fiecare puncte este important împotriva acestor jucătoare. E greu contra ei, am simţit presiune în ficeare ghem, pentru că de nicăieri poate să întoarcă meciul. Toate meciurile cu ea au fost grele. La 4-3 am avut încredere, nu m-am gândit că am pierdut acele două ghemuri, m-am gândit că conduc şi că poate pot să fac break-ul. Asta e tot ce ma avut în cap”, a spus Halep.

SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO PRO TV EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA ROLAND GARROS 2017

Referindu-se la cealaltă finalistă, Jelena Ostapenko, românca se aşteaptă la un meci asemănător cu cel din semifinale, cu o adversară agresivă.

„Nu am jucat împotriva ei şi nu ştiu la ce să mă aştept, mai exact, dar am văzut puţin din meciul ei de azi. În opinia mea va fi similar cu ce am avut azi, poate va fi acelaşi plan. Însă nu se ştie niciodată cu astfel de jucătoare, astfel că va trebui să rămân acolo pentru fiecare minge şi fiecare minge este importantă împotriva lor. Voi fi acolo şi gata de luptă. Ostapenko este mult mai tânără decât mine şi nu are nimic de pierdut. Este un lucru mare pentru ea ce se întâmplă. Dar simt că sunt în aceeaşi situaţie, că am mulţi ani în faţă, astfel că este doar o nouă oportunitate de a reuşi. Am mai jucat o dată aici şi am fost aproape de trofeu. Dacă se va întâmpla acum, va fi minunat. Dacă nu, voi avea mulţi ani înainte ca să muncesc şi să joc din nou în finale. Vom vedea”, a declarat ea.

Simona Halep se simte pregătită să facă pasul uriaş care urmează în cariera ei, câştigarea unui Grand Slam şi ocuparea locului 1 WTA.

„Am spus mai devreme că joc pentru două lucruri: primul meu Grand Slam şi numărul unu în lume. Este o provocare mare, o şansă mare, cred că am mentalitatea şi jocul necesare pentru a câştiga, dar va fi dificil. Mă aştept ca Ostapenko să dea tot ce poate, să lovească toate mingile, să joace cu încredere, dar şi eu sunt încrezătoare, sunt pregătită să o înfrunt şi să joc încă o finală. Este o provocare mare, un lucru mare. Dacă se va întâmpla, se vor întâmpla două lucruri în acelaşi timp şi va fi extraordinar”, a precizat Halep.

Statutul de mare favorită nu o influenţează pe Halep: „Nu am discutat despre asta, am auzit mulţi în jurul meu că sunt favorită şi am fost sinceră când am spus că nu sunt, nu simt asta. Că am şansă, pentru că am jucat bine la Madrid şi Roma, dar asta nu înseamnă că va fi la fel. Însă iată-mă aici, sunt foarte mulţumită de mine în aceste două-trei săptămâni, antrenorul meu este concentrat ca mine. Avem aceeaşi rutină în fiecare seară.”

Sportiva română mai simte dureri la glezna accidentată în finala turneului de la Roma.

„Glezna, nu ştiu cum rezistă, simt durerea în timpul meciului, dar nu îmi pasă, nu mă gândesc la asta. Să fiu în finală este o fericire, sunt fericită, mândră, partea psihică m-a ajutat mult la acest turneu la toate meciurile şi astăzi în setul trei. În setul doi am fost puţin căzută psihic, dar apoi a fost bine. Sunt bine, sunt bucuroasă şi doar vreau să rămân concentrată. M-am speriat în privinţa gleznei, pentru că mi-au spus că este ceva rupt, nu ştiam ce înseamnă. Dar am refuzat să accept că nu pot juca şi m-am recuperat rapid datorită gândirii pozitive. Mă simt bine pe teren şi simt că jocul meu a fost puternic astăzi şi pe parcursul turneului şi sper că în finală va fi mai puternic. Am nevoie de asta”, a adăugat ea.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala French Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2. Halep va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, după ce a ratat câştigarea lui în 2014, când a pierdut în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

În ultimul act, Halep va juca, sâmbătă, de la ora 16.00, în premieră, împotriva sportivei letone Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Ostapenko a împlinit, joi, 20 de ani, în ziua în care a învins-o cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 6-3 pe elveţianca Timea Bacsinszky, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 30, calificându-se pentru prima dată în finala unui Grand Slam. Tânăra letonă nu are niciun trofeu în palmares, de când evoluează ca profesionistă.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO. PORTRET: Simona Halep, „metamorfoza” unei campioane

Simona Halep s-a transformat în două luni şi jumătate dintr-o fostă campioană, o jucătoare ieşită din formă, măcinată de probleme fizice şi de atitudine, într-una exemplară, pregătită în orice moment să-şi „răpună” adversarele, chiar şi atunci când acestea credeau că au izbândit în faţa ei. Este adevărat că jocul ei s-a îmbunătăţit, mai ales serviciul, condiţia fizică la fel, dar peste toate acestea, ceea ce îi conferă din nou anvergura unei campioane este schimbarea atitudinii.

Iar această transformare a adus-o atât de aproape de a deveni „cea mai bună jucătoare de tenis din lume”, cum probabil nu a mai fost niciodată.

Halep a început tenisul de la vârsta de patru ani, mai întâi sub îndrumarea antrenorului Ioan Stan. La 14 ani, ea a debutat în circuitul ITF şi a ajuns repede între cele mai bune tinere jucătoare din lume.

În 2008, Halep a câştigat turneul de la Roland Garros, la junioare, iar doi ani mai târziu a pătruns în circuitul profesionist.

Cariera ei a intrat pe o pantă constant ascendentă în a doua jumătate a anului 2013, în care a câştigat şase turnee, pe toate suprafeţele. Halep a cunoscut consacrarea în 2014, când a jucat finala de la French Open la senioare şi finala Turneului Campioanelor, la prima participare, pe lângă alte două trofee care i-au intrat în palmares.

Anul 2015 i-a adus primul succes la un Premier Mandatory, sub soarele Californiei, la Indian Wells, competiţie despre care mulţi specialişti afirmă că este al cincilea Grand Slam. Totodată, Halep a încheiat pentru prima dată sezonul pe locul 2 WTA.

Sportiva din Constanţa a ocupat peste 30 de săptămâni locul 2 WTA, şi este pregătită acum să facă pasul către nivelul următor.

Angajat cu „normă întreagă” de la începutul lui 2016, antrenorul Darren Cahill încearcă să-i imprime Simonei Halep stilul care să o aducă în vârf. După un sezon de tranziţie, încheiat totuşi cu trei titluri, Madrid, Montreal şi Bucureşti, Halep a început slab anul 2017, marcat şi de o accidentare serioasă, care a ţinut-o o lună departe de turnee.

SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO STREAM ONLINE EUROSPORT. Simona Halep, INCIDENT BIZAR cu Jelena Ostapenko

În plus, Simona Halep a continuat să fie supărată pe ea însăşi, când o minge care nu-şi atingea ţinta se rătăcea printre loviturile câştigătoare. Şi atunci racheta Simonei a avut de suferit. Un gest explicat ca fiind modul ei de a-şi elimina energia negativă, păstrând concentrarea la cote înalte. Enervante şi de neînţeles pentru arbitri şi spectatori, deoarece aceste exteriorizări, uşor violente, nu survin pe fondul unor repetate greşeli. Românca le explica prin dorinţa ei de a fi mai bună, de a atinge perfecţiunea, dar aveau deseori ca rezultat eşecuri.

Cahill nu a acceptat niciodată aceste ieşiri nervoase ale elevei sale, considerându-le o barieră serioasă în calea succesului absolut, locul 1 WTA şi câştigarea unor turnee de Grand Slam.

Din acest punct de vedere, lucrurile s-au înrăutăţit în partea sezonului american din luna martie, când atitudinea negativistă a româncei s-a manifestat asupra antrenorului ei, în faţa microfoanelor şi camerelor TV, la meciul de la Miami, pierdut în sferturi, în faţa sportivei britanice Johanna Konta.

La prima intervenţie de „coaching”, care a avut loc în timpul celui de-al doilea set, Halep şi-a certat antrenorul, cerându-i să nu mai dea din cap atunci când greşeşte. A fost prima reacţie de acest gen în faţa lui Cahill, însă nu singura din cariera ei.

Nervoasă şi demoralizată de şansele ratate în cel de-al doilea set, pierdut la tie-break, Halep l-a chemat a doua oară pe Darren Cahill pentru sfaturi. Dialogul a început cu Halep criticându-se pentru evoluţia din setul al doilea. Cahill a încercat să-i redea încrederea elevei sale, fără succes, pentru că românca s-a înclinat cu 6-2 în decisiv.

A fost picătura care a umplut paharul. Făcut oarecum de ruşine în public, Cahill, tehnician care a contribuit la succesul unor mai jucători, ca Lleyton Hewitt şi Andre Agassi, i-a spus „la revedere” Simonei.

„Îl admir şi îl respect pe Darren. Îi mulţumesc pentru decizia luată după Miami, a fost un şoc pentru mine şi nu m-am gândit decât că trebuie să schimb lucrurile”, a declarat Halep, cea care a dezvăluit, la mijlocul lunii mai, că a fost părăsită de antrenor.

Ca în faţa unui psiholog, cu obiectivitate şi fără iritare, românca a răspuns cu calm pe această temă tirului întrebărilor ziariştilor, la conferinţa de presă după victoria obţinută, în faza optimilor de finală ale French Open, în faţa spaniolei Carla Suarez Navarro. Halep a spus că a fost şocată de faptul că a fost aproape să-şi piardă antrenorul în urma acelui incident şi a recunoscut că i-a fost ruşine de gestul ei.

„Totul s-a schimbat, vorbind în general de viaţa mea, sunt mai pozitivă şi asta mă ajută. Nu mai am o stare rea de sprit, aşa că e bine. A fost dificil să mă schimb şi pot să spun că mai am multe de îmbunătăţit în acest sens, acum sunt ok din punct de vedere al modului în care sunt pe teren şi în afara lui. Ştiam că o să se schimbe jocul meu dacă voi fi mai calmă pe teren. Cred că a însemnat mult că Darren a luat acea decizie, a fost ca un şoc că am pierdut antrenorul. A fost nevoie doar să îmi îmbunătăţesc acel aspect, pentru că el nu s-a plâns de jocul meu, de munca mea, ci doar de atitudinea mea. Ştiam că este singul aspect pe care trebuia să-l schimb, ca să-l aduc înapoi. Am muncit din greu şi mi-am schimbat destul de repede atitudinea, dar, repet, mai am multe de muncit la asta. A fost supărat după Miami. Nu a fost cu mine, a fost acasă, eu am fost acasă. Mi-a spus că o să vorbim după Paris. Apoi i-a plăcut cum am fost în FedCup, în ambele meciuri, apoi la Stuttgart. Când am terminat meciurile la Stuttgart, a spus că a văzut suficient şi că e gata să revină… De fapt eu l-am întrebat dacă vrea să revină, înaintea turneului de la Madrid. Şi a spus că da, pentru că am îmbunătăţit multe şi a văzut că într-adevăr am vrut să schimb lucrurile. Dorinţa arătată în acele momente l-a făcut să revină. Acum sunt fericită că pot fi pozitivă pe teren şi că nu voi mai fi negativistă, cum am fost la Miami, pentru că nu mi-a plăcut atunci când am văzut înregistrarea. Mi-a fost ruşine de ceea ce am făcut şi sper că nu se va mai repeta”, a declarat românca presei internaţionale, răspunzând la o serie de întrebări pe această temă.

Acum, înaintea finalei ediţiei 2017 a French Open, pe care o va disputa sâmbătă, Simona Halep spune că este o jucătoare mult mai puternică din toate punctele de vedere decât atunci când a pierdut în ultimul act la Roland Garros, în 2014, în faţa Mariei Şarapova.

„Jocul meu este mai puternic şi diferit, gândesc mai mult şi joc mai inteligent, sunt mai bună şi mai puternică din punct de vedere fizic, am o atitudine mai bună. Cred că sunt o jucătoare mai diferită şi mult mai puternică decât în 2014. Alerg mai mult, nu obosesc, am lucrat mult în anii aceştia şi bineînţeles că şi experienţa contează”, a declarat ea, la conferinţa de presă, după meciul cu Karolina Pliskova.

Şi, cu o atitudine schimbată în bine, Simona Halep este la doar un pas pentru a obţine aproape totul deodată, locul 1 WTA şi primul titlu de Grand Slam.

Simona Halep va evolua, sâmbătă, în a doua ei finală din carieră la Porte D’Auteuil şi poate scrie istorie în cazul în care se va impune. În acest caz, Halep va deveni al treilea sportiv din România care câştigă prestigiosul turneu de Grand Slam de la Roland Garros, după Ilie Năstase, în 1973, şi Virginia Ruzici, în 1978.

Un succes sâmbătă pentru Halep ar însemna că România va avea în premieră o jucătoare pe locul 1 WTA, în istoria de aproape 42 de ani a ierarhiei computerizate a profesionistelor, care a început în 1975.

Campioană la juniori la French Open în 2008, Halep poate deveni a cincea jucătoare din Era Open, începută în 1968, care se impune şi la seniori. Până în prezent, patru campioane la juniori au reuşit să intre în posesia ambelor titluri: Mima Jausovec (Iugoslavia, 1973 – 1977), Hana Mandlikova (Cehoslovacia, 1978 – 1981), Jennifer Capriati (SUA, 1989 – 2001) şi Justine Henin (Belgia, 1997 – 2003, 2005, 2006, 2007).

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, şi Jelena Ostapenko, locul 47 WTA, se vor întâlni, sâmbătă, de la ora 16.00, în finala French Open, al doilea Grand Slam al anului.

Cartea de vizită a Simonei Halep:

Născută la Constanţa, la 25 septembrie 1991. Locuieşte la Constanţa;

Înălţime: 1,68 metri;

Clasare WTA la simplu: 4;

Cea mai bună clasare WTA la simplu: 2, la 11 august 2014;

Clasare WTA la dublu: 77;

Cea mai bună clasare WTA la dublu: 71, la 15 mai 2017;

Titluri WTA de simplu: 15 – Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA) Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 9 – Roma (Premier 5), în 2017, Toronto, Rogers Cup (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010;

Titluri WTA de dublu: 0;

Finale WTA de dublu: Montreal (2016), cu Monica Niculescu;

Premii în 2017 (fără Roland Garros): 1.758.514 dolari;

Premii în carieră (fără Roland Garros): 17.219.302 dolari;

Meciuri câştigate/pierdute în 2017 (fără RG): 18-6;

Meicuri câştigate/pierdute în carieră (fără RG): 377-175;

Prezenţe anterioare la RG: 2010 – eliminată în primul tur, 2011 – eliminată în turul II, 2012 – eliminată în primul tur, 2013 – eliminată în primul tur, 2014 – finalistă, 2015 – eliminată în turul II, 2016 – eliminată în optimi;

Limbi vorbite: româna, engleza;

Pasiuni: îi place să asculte muzică şi să se uite la filme.

Jucătoarea favorită: Justine Henin.

Traseul Simonei Halep până în finala RG:

Turul I – Jana Cepelova (Slovacia) 6-2, 6-3;

Turul II – Tatjana Maria (Germania) 6-4, 6-3;

Turul III – Daria Kasatkina (Rusia) 6-0, 7-5;

Optimi: Carla Suarez Navarro (Spain) 6-1, 6-1;

Sferturi: Elina Svitolina (Ucraina) 3-6, 7-6 (6), 6-0;

Semifinale: Karolina Pliskova (Cehia) 6-4, 3-6, 6-3.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO. PORTRET: Jelena Ostapenko, jucătoarea care „loveşte repede, merge repede şi vorbeşte repede”

Jelena Ostapenko, locul 47 WTA, adversara Simonei Halep în finala French Open, este, la cei 20 de ani împliniţi joi, cea mai tânără sportivă care ajunge în ultimul act la Roland Garros din 2007, după Ana Ivanovici şi prima jucătoare care nu este cap de serie, din 1983, când Mima Jausovec din Iugoslavia pierdea în faţa americancei Chris Evert. Letona este totodată jucătoarea cel mai slab clasată care va disputa finala RG, de la introducerea ierarhiei WTA computerizate, în 1975.

Jelena Ostapenko s-a născut la 8 iunie 1997, la Riga. Tatăl ei a fost fotbalist, iar mama ei a îndrumat-o către tenis, când Jelena avea 5 ani. Câştigătoare la Wimbledon, la juniori, în 2014, Ostapenko este profesionistă din 2012, intrând în Top 100 WTA în 2015. Ea nu are niciun trofeu la simplu în circuitul WTA, dar se află deja la a patra finală. Ea a mai jucat în ultimul act în 2015 la Quebec, în 2016 la Doha şi în acest an la Charleston. Înainte de a ajunge în finală la Roland Garros, Ostapenko a atins cea mai înaltă fază la un Grand Slam, turul al treilea, la Australian Open, în acest an, performanţă care i-a adus şi cel mai bun loc WTA din carieră, 33.

Jelena Ostapenko are două victorii obţinute în faţa unor jucătoare din Top 10 WTA. În 2015, în turul I la Wimbledon, letona, locul 147 atunci, a învins-o, cu 6-2, 6-0, pe spaniola Carla Suarez Navarro, care ocupa locul 9 WTA. Anul trecut, în optimile turneului de la Doha, Ostapenko, locul 88 WTA, a învins-o pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul 8 WTA în acel moment, cu 5-7, 6-2, 6-1.

Ostapenko are două titluri la dublu, în acest an, la Sankt Petersburg, în echipă cu poloneza Alicja Rosolska, şi la Stuttgart, cu americanca Racquel Atawo. În septembrie 2016, Ostapenko a făcut pereche la dublu, la turneul de la Wuhan, chiar cu adversara ei de sâmbătă, Simona Halep. Ele nu au jucat decât 26 de minute în turul I, pentru că letona a lovit-o cu o minge în ureche pe Halep, care a fost nevoită să abandoneze.

„A fost un schimb lung de mingi. Eu şi Mattek-Sands eram la fileu. Ostapenko a vrut să lovească mingea cu reverul sau cu dreapta, nu sunt sigură. Eram cu privirea înainte. M-a lovit chiar aici (n.r. – în partea stângă a capului). M-a lovit cu mingea care avea cam 150 de kilometri pe oră. Am fost ameţită la început, dar apoi mi-am revenit. Simt durere şi acum în toată zona, dar e ok. Am fost la mai mulţi medici, chiar şi azi-dimineaţă. Dar am dormit bine azi-noapte şi asta m-a ajutat”, a declarat după meci jucătoarea română.

Ca stil de joc, Jelena Ostapenko pune în practică un singur plan, să fie foarte agresivă tot timpul, să lovească tare orice minge, să o trimiă către colţurile sau liniile terenului. Ea loveşte bine atât cu dreapta, cât şi cu reverul. Punctele ei slabe sunt reprezentate de un serviciu al doilea „penalizabil” şi de numărul mare de erori neforţate, comise în urma jocului ei riscant, avântat.

La actuala ediţie a turneului de la Roland Garros, ea a dat 245 de lovituri câştigătoare, 50 numai în meciul din semifinale cu Timea Bacsinszky. Erorile neforţate au fost mai multe, 45 numai în semifinale. Mingea lovită de ea cu dreapta a atins la RG în medie 120 de kilometri pe oră, mai mult decât cea lovită de liderul ATP, Andy Murray, 117 kilometri/oră.

„Întotdeauna joc agresiv şi încerc să lovesc mingea când am ocazia. M-a ajutat probabil să câştig azi (n.r. – cu Bacsinszky). Reverul este lovitura mea favorită, dar am lucrat şi la lovitura de dreapta şi cred că arată bine acum. Cred că am mai multă încredere înmeu acum”, a afirmat Ostapenko.

„Cred că este ceva foarte special în această domnişoară. Este atât de neînfricată”, a spus despre ea Chris Evert.

Ostapenko este o jucătoare extrovertită. Letona dă frâu liber sentimentelor pe teren, se ceartă pe ea însăşi, loveşte cu racheta de pământ, are gesturi şi mişcări teatrale.

„Cred că uneori te simţi mai bine când laşi să iasă emoţiile, dar trebuie să ştii limita, deoarece uneori ai nevoie să fii mai calmă. Dar să spun unsau ceva similar mă face să mă simt mai bine. Mă motivez singură”, a explicat ea.

Jelena este antrenată din aprilie de fosta jucătoare spaniolă Anabel Merida Garrigues, dublă câştigătoare a French Open la dublu.

„Viaţa ei este ceva de genul. Loveşte repede, merge repede, vorbeşte repede. Personalitatea ei este aşa. Ea este foarte activă şi are multă energie tot timpul. Transpune această activitate pe teren, este la fel. Se gândeşte la ce o să facă şi apoi face”, a caracterizat-o antrenoarea pe eleva ei.

„Are 20 de ani şi nu îi este frică de nimic. Probabil nu-şi dă seama ce realizează acum. Probabil că nici nu-i pasă. Doar loveşte mingea la fel”, a spus despre Ostapenko ultima ei adversară, Bacsinszky.

„Cel mai bun exemplu este mingea de meci: am servit foarte bine, deschis. De nicăieri, ea a lovit cât de tare a putut şi mingea a venit pe linie. Serios, cine încearcă asta? Îţi iese una din zece. Dar ei i-a ieşit. Să vedem dacă mai face la fel la 28 de ani”, a continuat jucătoarea elveţiană, care şi-a serbat şi ea ziua de naştere, joi, când a împlinit 28 de ani.

Anabel Medina o avertizează pe Halep că în finală presiunea nu va fi pe Ostapenko, ci pe jucătoarea favorită: „N-are nimic de pierdut, va juca împotriva unei jucătoare din Top 10 WTA, ea fiind 47 mondial. Toată presiunea o să fie de partea cealaltă.”

Indiferent de rezultatul din finala de la Roland Garros, Ostapenko va fi, începând de luni, noul număr 1 leton. Ea şi-a asigurat o urcare până pe locul 18 WTA, întrecând-o astfel pe Anastasija Sevastova, care va fi pe locul 19 WTA. Un succes la Porte D’Auteuil ar duce-o pe tânăra sportivă pe locul 12 WTA.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, şi Jelena Ostapenko, locul 47 WTA, se vor întâlni, sâmbătă, de la ora 16.00, în finala French Open, al doilea Grand Slam al anului.

Cartea de vizită a Jelenei Ostapenko:

Născută la Riga, la 8 iunie 1997. Locuieşte la Riga;

Înălţime: 1,77 metri;

Clasare WTA la simplu: 47;

Cea mai bună clasare WTA la simplu: 33, la 30 ianuarie 2017;

Clasare WTA la dublu: 34;

Cea mai bună clasare WTA la dublu: 33, la 1 mai 2017;

Titluri WTA de simplu: 0;

Finale WTA de simplu: Quebec (2015), Doha (2016), Charleston (2017);

Titluri WTA de dublu: Sankt Petersburg (2017), cu Alicja Rosolska; Stuttgart (2017), cu Raquel Atawo (SUA);

Premii în 2017 (fără Roland Garros): 354.000 de dolari;

Premii în carieră (fără Roland Garros): 1,288 milioane de dolari;

Meciuri câştigate/pierdute în 2017 (fără RG): 22-11;

Meicuri câştigate/pierdute în carieră (fără RG): 157-84;

Prezenţe anterioare la RG: 2016, eliminată în primul tur;

Limbi vorbite: letona, rusa, engleza;

Pasiuni: îi place să danseze, să asculte muzică şi să iasă cu prietenii.

Jucătoarea favorită: Serena Williams;

Traseul Jelenei Ostapenko la Roland Garros:

Turul I – 4-6, 6-3, 6-2, cu Louisa Chirico (SUA), locul 128 WTA;

Turul al II-lea – 6-3, 6-2, cu Monica Puig (Puerto Rico), locul 41 WTA;

Turul al treilea – 6-1, 6-4, cu Lesia Ţurenko (Ucraina), locul 42 WTA;

Optimi – 2-6, 6-2, 6-4, cu Samantha Stosur (Australia), locul 22 WTA;

Sferturi – 4-6, 6-2, 6-2, cu Caroline Wozniacki (Danemarca), locul 12 WTA;

Semifinale – 7-6 (4), 3-6, 6-3, cu Timea Bacsinszky (Elveţia), locul 31 WTA.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO. Chris Evert: Simona Halep nu va pierde acest titlu. Este cea mai mare şansă pe care a avut-o vreodată să câştige un Grand Slam şi va găsi o cale

Fosta jucătoare de tenis Chris Evert a declarat că Simona Halep nu va rata câştigarea trofeului la Roland Garros, ea menţionând că românca va găsi o cale pentru a profita de cea mai mare şansă pe care a avut-o vreodată de a se impune la un turneu de Grand Slam. Evert crede că Halep nu va pierde finala, mai ales pentru că adversara sa nu este Serena Williams sau altă sportivă care a învins-o pe constănţeancă, relatează Reuters.

„Nu cred că Halep va rata trofeul acum. A reuşit în ciuda adversităţii. Era aproape să nu joace din cauza accidentării, a fost condusă cu un set şi adversara ei a făcut două breakuri în sferturile de finală. Nu va rata titlul. Nu joacă împotriva Serenei sau împotriva unei sportive care a învins-o. Nu va pierde acest titlu. Este cea mai mare şansă pe care a avut-o vreodată să câştige un Grand Slam şi va găsi o cale să reuşească”, a spus Evert.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala French Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2. Halep va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, după ce a ratat câştigarea lui în 2014, când a pierdut în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

În ultimul act, Halep va juca, sâmbătă, de la ora 16.00, în premieră, împotriva sportivei letone Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Ostapenko a împlinit, joi, 20 de ani, în ziua în care a învins-o cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 6-3 pe elveţianca Timea Bacsinszky, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 30, calificându-se pentru prima dată în finala unui Grand Slam.

SIMONA HALEP-JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO Jucătoarea letonă de tenis Jelena Ostapenko, adversara româncei Simona Halep în finala feminină de la Roland Garros, „are calităţile unei campioane”, a asigurat antrenoarea acesteia, spaniola Anabel Medina Garrigues, citată de agenţia EFE. SIMONA HALEP-JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO. Medina, care colaborează de două luni cu Ostapenko, a precizat că are date care susţin acest lucru, precum viteza medie a loviturilor sale de dreapta, care este superioară celei a britanicului Andy Murray, numărul unu mondial. SIMONA HALEP-JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO

SIMONA HALEP-JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO Forță uriașă

SIMONA HALEP-JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO „Este o jucătoare cu o forţă foarte mare. Avea 200 de ‘winners’ înainte de a veni aici (la Paris), ceea ce este foarte bine. Tenisul care se joacă acum se bazează pe lovirea puternică a mingii, iar ea este capabilă să facă acest lucru foarte bine. Are un plafon foarte mare. Trebuie să fie canalizată, să-şi păstreze picioarele pe pământ. Însă dacă va fi capabilă să gestioneze bine această situaţie ar putea ajunge foarte sus”, a asigurat spaniola. 

 

SIMONA HALEP-JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO Mental puternic

 
 

 

SIMONA HALEP-JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO Anabel Medina, care a câştigat de două ori turneul de la Roland Garros la dublu, alături de compatrioata sa Virgina Ruano, a asigurat că Ostapenko este capabilă să-şi păstreze calmul în momentele importante, calitate necesară unei campioane. 

SIMONA HALEP-JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO „Campioanele sunt capabile să gestioneze momentele importante mai bine decât alte jucătoare. Ea are calităţile unei jucătoare de top. Consideră că ceea ce a făcut este normal şi că dacă joacă bine poate câştiga”, a adăugat antrenoarea spaniolă. 

SIMONA HALEP-JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO Constanță în joc

SIMONA HALEP-JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO Medina crede că ajutat-o pe letonă, în principal, să aibă mai multă regularitate în joc şi să evite ca marea agresivitate pe teren a acesteia să o facă să-şi multiplice greşelile. 

SIMONA HALEP-JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO „Acum este în măsură să se concentreze pe durata întregului meci şi ştie tot timpul ce are de făcut”, a mai afirmat spaniola. 

SIMONA HALEP-JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO Finala probei de simplu feminin dintre românca Simona Halep şi letona Jelena Ostapenko se va disputa sâmbătă după-amiază, de la ora 16,00 (ora României). 
parcurs la Roland Garros 
turul I: 6-2, 6-3 cu Jana Cepelova (Slovacia) 
turul II: 6-4, 6-3 cu Tatjana Maria (Germania) 
turul III: 6-0, 7-5 cu Daria Kasatkina (Rusia/N.26) 
optimi: 6-1, 6-1 cu Carla Suarez Navarro (Spania/N.21) 
sferturi: 3-6, 7-6 (8/6), 6-0 cu Elina Svitolina (Ucraina/N.5) 
semifinale: 6-4, 3-6, 6-4 cu Karolina Pliskova (Cehia/N.2) 
seturi: 12 câştigate, 2 pierdute 

JELENA OSTAPENKO 
născută pe 8 iunie 1997 (20 ani), la Riga 
înălţime: 1,77 m 
greutate: 68 kg 
dreptace, rever cu două mâini 
47 WTA 
Palmares: niciun titlu, trei finale, din care una în 2017 (Charleston/zgură) 
Bilanţ 2017: 28 victorii, 11 înfrângeri 
Antrenor: Anabel Medina Garrigues (Spania) 

parcurs la Roland Garros 
turul I: 4-6, 6-3, 6-2 cu Louisa Chirico (SUA) 
turul II: 6-3, 6-2 cu Monica Puig (Porto Rico) 
turul III: 6-1, 6-4 cu Lesia Ţurenko (Ucraina) 
optimi: 2-6, 6-2, 6-4 cu Samantha Stosur (Australia/N.23) 
sferturi: 4-6, 6-2, 6-2 cu Caroline Wozniacki (Danemarca/N.11) 
semifinale: 7-6 (7/4), 3-6, 6-3 cu Timea Bacsinszky (Elveţia/N.30) 
seturi: 12 câştigate, 4 pierdute 

SIMONA HALEP-JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO Ultimele 10 finale de la Roland Garros: 
2016: Garbine Muguruza (Spania) – Serena Williams (SUA) 7-5, 6-4 
2015: Serena Williams (SUA) – Lucie Safarova (Cehia) 6-3, 6-7 (2/7), 6-2 
2014: Maria Şarapova (Rusia) – Simona Halep (România) 6-4, 6-7 (5/7), 6-4 
2013: Serena Williams (SUA) – Maria Şarapova (Rusia) 6-4, 6-4 
2012: Maria Şarapova (Rusia) – Sara Errani (Italia) 6-3, 6-2 
2011: Na Li (China) – Francesca Schiavone (Italia) 6-4, 7-6 
2010: Francesca Schiavone (Italia) – Samantha Stosur (Australia) 6-4, 7-6 
2009: Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Dinara Safina (Rusia) 6-4, 6-2 
2008: Ana Ivanovic (Serbia) – Dinara Safina (Rusia) 6-4, 6-3 
2007: Justine Henin (Belgia) – Ana Ivanovic (Serbia) 6-1, 6-2 

Sursă: Agerpres


SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO. Karolina Pliskova: Ostapenko este periculoasă, dar aş paria tot ce am pe Simona

Jucătoarea Karolina Pliskova a declarat, joi, după ce a fost eliminată de Simona Halep în semifinalele turneului de la Roland Garros, că Jelena Ostapenko, cealaltă finalistă, este o sportivă periculoasă, dar ea crede că românca se va impune în finală.

„Fără îndoială Ostapenko are un parcurs bun şi este periculoasă. Dar aş paria tot ce am pe Simona”, a spus Pliskova zâmbind, conform WTA.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala French Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2. Halep va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, după ce a ratat câştigarea lui în 2014, când a pierdut în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

În ultimul act, Halep va juca, sâmbătă, de la ora 16.00, în premieră, împotriva sportivei letone Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Ostapenko a împlinit, joi, 20 de ani, în ziua în care a învins-o cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 6-3 pe elveţianca Timea Bacsinszky, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 30, calificându-se pentru prima dată în finala unui Grand Slam. Tânăra letonă nu are niciun trofeu în palmares, de când evoluează ca profesionistă.

Calificarea în finală este recompensată la Roland Garros cu 1.060.000 de euro şi cu 1.300 de puncte WTA. Învingătoarea va primi 2,1 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO. Pro TV transmite finala Roland Garros. În platoul ştirilor vor comenta Andreea Esca, Mihai Mironică şi Cristian Tudor Popescu

Pro TV va transmite sâmbătă, finala de la Roland Garros, meciul care-i poate aduce Simonei Halep primul turneu de Grand Slam. În platoul ştirilor Pro TV se vor afla Andreea Esca, Mihai Mironică şi Cristian Tudor Popescu, care vor vorbi despre evoluţia Simonei Halep de până acum şi din finală..

„Pro TV va transmite mâine, 10 iunie, meciul care-i poate aduce Simonei Halep primul turneu de Grand Slam. Toată România vede România şi super-finala Simonei Halep de la Roland Garros! Pro TV a pregătit un program special pentru finala de la Roland Garros! De la 15:30, Andreea Esca, Mihai Mironică şi Cristian Tudor Popescu vor fi în platoul Ştirilor Pro TV şi vor vorbi despre evoluţia Simonei în ultimele meciuri, dar şi despre finala Roland Garros, care va începe la ora 16:00, transmisă ÎN DIRECT la Pro TV!”, anunţă postul de televiziune într-un comunicat.

Halep este pentru a doua oară în finala de la Roland Garros şi poate aduce trofeul în Romania, la 39 de ani de la succesul Virginiei Ruzici. Dacă va cuceri titlul la Paris, Simona Halep va deveni numărul 1 mondial.

„La un an după Euro, românii cuceresc din nou Parisul, cu Simona Halep în superfinala Roland Garros! Mâine, de la 15:30, la Pro TV!”, notează postul de televiziune.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala French Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2.

Halep va juca, sâmbătă, de la ora 16.00, în premieră, împotriva sportivei letone Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Ostapenko a împlinit, joi, 20 de ani, în ziua în care a învins-o cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 6-3 pe elveţianca Timea Bacsinszky, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 30, calificându-se pentru prima dată în finala unui Grand Slam. Tânăra letonă nu are niciun trofeu în palmares, de când evoluează ca profesionistă.

Calificarea în finală este recompensată la Roland Garros cu 1.060.000 de euro şi cu 1.300 de puncte WTA. Învingătoarea va primi 2,1 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO. Ecran gigant amplasat în Parcul Herăstrău pentru finala de sâmbătă a Simonei Halep la Roland Garros

Un ecran gigant pe care va putea fi urmărită, sâmbătă, finala de la Roland Garros dintre Simona Halep şi Jelena Ostapenko va fi amplasat în Parcul Herăstrău, anunţă Primăria Capitalei.

Ecranul va fi instalat în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, iar accesul este liber începând cu ora 16.00.

„Urmare a extraordinarei performanţe înregistrate de Simona Halep, care s-a calificat în finala turneului de tenis de la Roland Garros şi este la doar un singur pas de câştigarea primului Trofeu de Mare Şlem din carieră şi de ocuparea, în premieră, a primei poziţii în topul jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), Primăria Capitalei va instala în Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) un ecran gigant pe care va putea fi urmărit meciul dintre sportiva noastră şi Jelena Ostapenko, sâmbătă, 10 iunie, începând cu ora 16.00. Intrarea este liberă”, anunţă Primăria Capitalei.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala French Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2. Halep va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, după ce a ratat câştigarea lui în 2014, când a pierdut în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

În ultimul act, Halep va juca, sâmbătă, de la ora 16.00, în premieră, împotriva sportivei letone Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Ostapenko a împlinit, joi, 20 de ani, în ziua în care a învins-o cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 6-3 pe elveţianca Timea Bacsinszky, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 30, calificându-se pentru prima dată în finala unui Grand Slam. Tânăra letonă nu are niciun trofeu în palmares, de când evoluează ca profesionistă.

Calificarea în finală este recompensată la Roland Garros cu 1.060.000 de euro şi cu 1.300 de puncte WTA. Învingătoarea va primi 2,1 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO. Cluj: Meciul Simonei Halep din finala Roland Garros va fi proiectat pe un ecran gigant în cadrul TIFF

Partida de sâmbătă dintre Simona Halep şi Jelena Ostapenko, din finala turneului Roland Garros, va fi proiectată în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) pe un ecran gigant amplasat în Piaţa Unirii, din Cluj-Napoca, acolo unde, în general, au loc proiecţiile în aer liber ale filmelor din festival.

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a TIFF, organizatorii festivalului anunţă că meciul va putea fi vizionat pe un ecran cu tehnologie LED, ce va fi amplasat în Piaţa Unirii.

„Fani ai TIFF, ai tenisului şi nu numai! Avem o veste bună pentru voi! TIFF vă oferă ocazia să vedeţi finala Roland Garros dintre Jelena Ostapenko şi Simona Halep, sâmbătă, în Piaţa Unirii Open Air, de la ora 16:00, pe un ecran mare de leduri, parte din dotările tehnice proprii ale festivalului”, se arată în mesaj.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala French Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2. Halep va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, după ce a ratat câştigarea lui în 2014, când a pierdut în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

Calificarea în finală este recompensată la Roland Garros cu 1.060.000 de euro şi cu 1.300 de puncte WTA. Învingătoarea va primi 2,1 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.

SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO PRO TV EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA ROLAND GARROSSimona Halep, locul 4 WTA, joacă, sâmbătă, FINALA ROLAND GARROS 2017, cu Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Partida SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO începe la ora 16:00 și va fi LIVE VIDEO STREAM ONLINE la PRO TV şi EUROSPORT.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO este LIVE VIDEO STREAM ONLINE AICIAICI şi AICI.

SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO PRO TV EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA ROLAND GARROSPartida SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO poate fi urmărită ÎN DIRECT la două televiziuni. Astfel, EUROSPORT şi PRO TV transmit LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA ROLAND GARROS 2017 SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO.

SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO PRO TV EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA ROLAND GARROSSimona Halep şi Jelena Ostapenko şi-au asigurat câte un cec în valoare de 1.060.000 de euro și 1.300 de puncte WTA. Cine câştigă FINALA ROLAND GARROS 2017 va primi un cec de 2.100.000 de euro și 2.000 de puncte WTA. Partida SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO începe la ora 16:00 și va fi LIVE VIDEO STREAM ONLINE la PRO TV şi EUROSPORT.

SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO PRO TV EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA ROLAND GARROSSimona Halep va deveni nr. 1 WTA, pentru prima dată în carieră, dacă va câţtiga meciul cu Jelena Ostapenko. Simona Halep ar putea ajunge prima româncă din istorie care ocupă locul 1 WTA. PRO TV şi EUROSPORT transmit LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA ROLAND GARROS 2017 SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO.

SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO PRO TV EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA ROLAND GARROS. Simona Halep a mărturisit că se gândeşte la finala Roland Garros 2017, programată sâmbătă, de la 16:00, în faţa letonei Jelena Ostapenko, precum la un meci obişnuit şi a spus că va urma rutina zilnică, spre deosebire de acum trei ani. „Acum trei ani aveam foarte mulţi oameni în jurul meu, cam 50, familie, prieteni, foarte multe persoane. Acum vreau să mă izolez, vreau să urmez acceaşi rutină ca în fiecare meci de până acum de la Paris. Nu mă gândesc că e o finală, ci doar un meci normal”, a afirmat Simona Halep, într-o conferinţă de presă. „De la Virginia Ruzici, nimeni nu a mai câştigat un asemenea turneu, aşa că va fi un lucru mare dacă o voi face eu. Acest meci e foarte important pentru mine şi nu ascund că aduce o greutate pe umerii mei, dar va fi ceva frumos dacă voi reuşi să câştig. Nu vreau să pun prea multă presiune pe mine. Am văzut cum e să joci cu presiune, iar acum nu am nevoie de ea”, a adăugat SIMONA HALEP.

SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO PRO TV EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA ROLAND GARROS. Jelena Ostapenko a vorbit despre strategia pe care vrea să o pună în aplicare în finala Roland Garros 2017 cu Simona Halep. „Sunt pregătită de finală. Simona Halep e o jucătoare foarte mare, într-un meci cu ea trebuie să fiu foarte agresivă, să-mi fac jocul meu, dar va fi un meci greu și trebuie să fiu pregătită. Mă descurc foarte bine pe zgură și cred că zgura de aici de la Paris e una specială, fiind una foarte rapidă, care mi se potrivește foarte bine. Am primit o mulțime de telefoane din Letonia, chair și președintele țării m-a sunat. A fost frumos că am primit ațâta atenție.  O să discut despre finală cu antrenoarea mea, dar și cu mama, pentru că și ea este antrenoare. Sunt deja în finală și o să intru ca să mă bucur de șansa pe care o am”, a spus JELENA OSTAPENKO.

SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO PRO TV EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA ROLAND GARROSSimona Halep, 25 de ani, este la a doua finală de Roland Garros din carieră, după cea din 2014, pierdută contra rusoaicei Maria Șarapova, 4-6, 7-6, 4-6. De partea cealaltă, Jelena Ostapenko, 20 de ani, este la prima finală într-un turneu de Grand Slam. SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO PRO TVSIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO EUROSPORTSIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO PRO TV.

SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO PRO TV EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA ROLAND GARROS. SIMONA HALEP, TRASEUL PÂNĂ ÎN SEMIFINALE:

Simona Halep – Jana Cepelova (Slovenia, 89 WTA) 6-2, 6-3, turul I

Simona Halep – Tatjana Maria (Germania, 102 WTA) 6-4, 6-3, turul II

Simona Halep – Daria Kasatkina (Rusia, 28 WTA) 6-0, 7-5, turul III

Simona Halep – Carla Suarez Navarro (Spania, 23 WTA) 6-1, 6-1, optimi de finală

Simona Halep – Elina Svitolina (Ucraina, 6 WTA) 3-6, 7-6(6), 6-4, sferturi de finală

Simona Halep – Karolina Pliskova (Cehia, 2 WTA) 6-4, 3-6, 6-3, semifinale

SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO PRO TV EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA ROLAND GARROS. JELENA OSTAPENKO, TRASEUL PÂNĂ ÎN SEMIFINALE

Jelena Ostapenko – Laura Chirico (SUA, 128 WTA) 4-6, 6-3, 6-2, turul I

Jelena Ostapenko – Monica Puig (Puerto Rico, 47 WTA) 6-3, 6-2, turul II

Jelena Ostapenko – Lesia Tsurenko (Ucraina, 42 WTA) 6-1, 6-4, turul III

Jelena Ostapenko – Samantha Stosur (Australia, 22 WTA) 2-6, 6-2, 6-4, optimi de finală

Jelena Ostapenko – Caroline Wozniacki (Danemarca, 12 WTA) 6-4, 6-2, 6-2, sferturi de finală

Jelena Ostapenko – Timea Bacsinszky (Elveţia, 31 WTA) 7-6, 3-6, 6-3, semifinale

SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO PRO TV EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA ROLAND GARROS. Simona Halep a ajuns la a 25-a finală din carieră, până acum având 15 titluri cucerite. Simona Halep a obținut șase titluri în 2013, la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia, două în 2014, la Doha și București, trei în 2015, Shenzhen, Dubai și Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, București și Montreal, iar anul acesta a câștigat la Madrid. Simona Halep a mai jucat nouă finale, în 2010 și 2011 la Fes (Maroc), în 2012 la Bruxelles, în 2014 la Madrid, Roland Garros și Turneul Campioanelor, în 2015 la Toronto și Cincinnati, iar în 2017 la Roma. SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO PRO TVSIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO STREAM ONLINE EUROSPORTSIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO STREAM ONLINE PRO TV.

SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO PRO TV EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA ROLAND GARROS. Jelena Ostapenko, profesionistă din 2012, nu are nici un succes în turneele WTA. A  jucat trei finale (2015 Quebec City, 2016 Doha, 2017 Charleston) și nu a câștigat nici una. A câștigat șapte single-uri și opt titluri de dublu în turneele ITF. SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO PRO TVSIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO STREAM ONLINE EUROSPORT PRO TV.

SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO PRO TV EUROSPORT LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA ROLAND GARROSSIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO este FINALA ROLAND GARROS 2017, LIVE VIDEO STREAM ONLINE la PRO TV şi EUROSPORT. Meciul SIMONBA HALEP – JELENA OSTAPENKO se joacă, sâmbătă, de la ora 16:00, pe arena centrală „Philippe Chatrier”. PRO TV şi EUROSPORT transmit LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA ROLAND GARROS 2017 SIMONA HALEP JELENA OSTAPENKO.


Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cât de ieftine sunt, de fapt, casele în Spania. Mulți români și-au cumpărat deja locuințe cu piscină și etaj. Dai și de două ori mai puțin decât pe apartamentele din Militari, Veteranilor sau Berceni
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
De ce a pus Jador stop relației cu Oana Ciocan. Ce îi făcea artistului în intimitate 😱 E s-ar fi săturat să fie...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Nicușor Dan anunță recuperarea în instanță a unor clădiri adiacente Pasajului Macca-Vilacrosse
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'