Potrivit medicilor, uleiul de măsline are un continut bogat de vitaminele A, B1, B2, C, D, E si K, fier, acizi grasi nesaturati in proportie de 85 la suta.
Desi este ceva mai scump decat uleiul de floarea soarelui, merita. Nu e o cheltuiala, ci o investitie in sanatatea ta. Singurul „loc” unde stiu ca e interzis uleiul de masline, este in dietele in care nu e permisa nicio forma de grasime. Iata doar cateva motive pentru care nu trebuie sa ne lipseasca din casa uleiul de masline.
Stiati ca …
… masand de 2-3 ori pe zi gingiile cu ulei de măsline s-a observat că este mult diminuat pericolul parodontozei?
… o lingurita de ulei de măsline extravirgin luată înainte de fiecare masă protejează stomacul împotriva ulcerului şi gastritei?
… o lingură sau două de ulei de măsline dimineaţa, în combinaţie cu zeamă de lamâie sau cafea previne constipaţia?
… uleiul de masline reface tenul deshidratat? În cazul tenului obosit şi uscat, uleiul de măsline se foloseşte sub formă de comprese călduţe pe pomeţi, pe frunte sau tâmple. După câteva minute, compresele se înlătură şi se clăteşte faţa cu apă călduţă. Uleiul înmoaie pielea, o curata, hidratează si regenerează.
… uleiul de masline combinat cu ou si miere este o excelenta crema antirid? Amestecati un ou crud, o lingura de miere si o lingura de ulei de masline. În acest amestec puteti adauga şi puţin suc de fructe sau legume – lămâie, pepene, morcovi, castraveţi. Masca se aplică pe faţă pentru 15-20 de minute, apoi se spală cu apă călduţă. Se repetă de trei ori pe săptămână. Efect de întinerire a tenului şi de netezire a ridurilor are şi masca din ulei de măsline amestecat cu tărâţe, care se aplică în acelaşi mod.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.