Șapte marinari americani au fost dați dispăruți după ciocnirea respectivă, după cum a anunțat paza de coastă japoneză, potrivit agenției de presă Kyodo, citată de AFP.
„Un anumit număr de marinari dispăruți în urma coliziunii între USS Fitzgerald și o navă comercială au fost descoperiți”, a declarat serviciul de relații publice al flotei a șaptea americane, într-un scurt comunicat.
„Pe măsură ce echipele de salvare au avut acces la spațiile avariate în urma ciocnirii, (…) marinarii dispăruți au fost găsiți în compartimentele de culcare inundate. Corpurile lor sunt în prezent transferate la spitalul naval din Yokosuka (centru-est), unde vor fi identificați”, adaugă comunicatul citat.
„Marinarii au fost descoperiți decedați de către scafandri”, a precizat separat comandamentul forțelor navale pe contul său de Twitter.
Canalul public japonez de televiziune NHK a informat la rândul său că „mai mulți” militari au fost găsiți, revenind asupra unei informații anterioare conform căreia cei șapte dispăruți au fost toți găsiți morți.
„Informăm în prezent familiile și le oferim susținerea de care au nevoie în aceste momente dificile”, a mai arătat marina americană, care a relevat că mai apoi numele marinarilor vor fi făcute publice.
O anchetă este în curs asupra cauzelor accidentului.
Ciocnirea dintre USS Fitzgerald și ACX Crystal s-a produs sâmbătă în jurul orei locale 02.30 (vineri, 17.30 GMT), în timp ce distrugătorul opera la circa 56 de mile marine sud-vest de orașul japonez Yokosuka, a precizat anterior Flota americană din Oceanul Pacific într-un scurt comunicat.
Marina americană a mai anunțat că un marinar a fost evacuat cu elicopterul, lăsând să se înțeleagă că fusese grav rănit și necesita un tratament de urgență.
Imagini difuzate de postul de televiziune NHK au arătat că distrugătorul a luat apă, partea tribord fiind grav avariată. În schimb, partea babord era avariată ușor.
„USS Fitzgerald a fost avariat la tribord deasupra și sub linia de plutire”, a precizat Flota Pacificului.
Această navă ține de baza Yokosuka, la sud de orașele Yokohama și Tokyo, și operează în Oceanul Pacific și în Marea Japoniei.