Ponta: Am trimis azi, în jurul orei 17.00, răspunsurile către CE. Vineri a fost trimis doar un draft

Premierul Victor Ponta a declarat pentru MEDIAFAX că a transmis Comisiei Europene luni, în jurul orei 17.00, răspunsul la solicitările adresate de preşedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso, şi că vineri a fost transmis oficialilor UE doar un draft cu răspunsurile solicitate. Declaraţia premierului vine după ce preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a afirmat că dacă România nu va oferi un răspuns rapid şi convingător la cele 11 probleme ridicate de preşedintele Comisiei Europene "ne putem aştepta la un dezastru".
Romania TV
16 iul. 2012, 16:08
Ponta: Am trimis azi, în jurul orei 17.00, răspunsurile către CE. Vineri a fost trimis doar un draft

Premierul Victor Ponta a precizat că răspunsul oficial a fost transmis la Bruxelles luni, în jurul orei 17.00, înaintea întâlnirii cu preşedintele interimar Crin Antonescu.

Premierul a arătat totodată că a mai răspuns întrebărilor oficialilor europeni şi vineri, prin intermediul unui draft.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la sediul de campanie, că dacă România nu va oferi un răspuns rapid şi convingător la cele 11 probleme ridicate de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, „ne putem aştepta la un dezastru”.

„Ne putem aştepta la un dezastru, dacă nu răspund rapid şi convingător. Dezastru care ne trimite înapoi în 2004, uităm de Schengen şi nu mai putem discuta ceea ce era iminent, restrângerea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV)”, a avertizat preşedintele suspendat Traian Băsescu, completând că „efectele acestui lucru vor fi să uităm orice discuţie despre Schengen în septembrie”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă la sediul său de campanie.

Preşedintele suspendat a afirmat că preşedintele interimar Crin Antonescu a negat pe 13 iulie, de la pupitrul Administraţiei Prezidenţiale, existenţa listei cu cele 11 solicitări ale Comisiei Europene, iar în seara aceleiaşi zile premierul Victor Ponta spunea la un post de televiziune că a răspuns întrebărilor Comisiei Europene, dar că luni la prânz purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a informat că nu s-a primit niciun răspuns oficial de la Guvernul României.

„În data de 13 iulie, preşedinte interimar anunţa că nu există nicio listă cu solicitări de la Comisia Europeană. În aceeasi zi, dar mai pe seara, premierul Victor Ponta spunea că există o listă cu 11 solicitări şi făcea precizări că a răspuns solicitări CE. Azi la prânz purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene informa că nu a primit niciun răspuns de la Guvernul României legat de cele 11 solicitări. Privind aceste declaraţii, precum şi declaraţia purtătorului de cuvânt a Comisiei Europene, nu poţi să tragi decât nişte concluzii neplăcute. Prima şi cea mai grea este că oamenii aceştia doi se mint între ei. Mai putem trage concluzia că oamenii aceştia îi mint şi pe români. Oamenii aceştia mint şi partenerii noştri europeni, mint Comisia Europeană”, a susţinut Băsescu.

Băsescu a afirmat că Victor Ponta şi Crin Antonescu „se mint între ei” şi-i „mint şi pe partenerii noştri europeni”.

„Premierul a declarat că a trimis răspuns la Comisia Europeană şi azi la prânz aflăm că nu s-a trimis niciun răspuns oficial”, a completat Băsescu, care i-a acuzat pe liderii USL că folosesc „modul de comunicare al comuniştilor”.

Băsescu a cerut guvernanţilor USL să renunţe la „limbajul dublu” în mesajele adresate românilor şi partenerilor externi.

„Apare din nou această realitate a modului de guvernare al comuniştilor, limbajul dublu, l-a folosit Ceauşescu, Iliescu, Văcăroiu, îl foloseşte şi Ponta şi Antonescu (…) Nu există abordări interne şi de export”, a spus preşedintele suspendat.

Spynews
Românii s-au bătut crunt cu polițiștii din Leeds! Au răsturnat și incendiat mașini: „Să vină mascații de la București” | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din România supranumit litoralul de la munte. Puține persoane știu de existența lui, deși zona e plină de atracții turistice
Capital.ro
Proprietarii de terenuri din România au interzis. Amenzi între 7.500 și 15.000 de lei
Playtech.ro
ȘOC! Vedeta din România care DIVORȚEAZĂ pentru a 7-a oară!
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
Au fost găsite noi fragmente osoase în Vaslui. Și acestea ar purta „semnătura” Narcisei și a lui Zoro
Spynews
30 de elevi din Coreea de Nord, uciși pentru că s-au uitat la seriale sud-coreene. Au fost împușcați în văzul tuturor
Evz.ro
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Răsturnare de situație în cazul morții Mariei Diana, tânăra ucisă de urs la Jepii Mici: ”Băiatul era singur și
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Mai mulți români din Marea Britanie s-au luptat cu polițiștii englezi, ba chiar le-au răsturnat mașina: „Să vină mascații de la București, că și pe ăia îi dărâmăm”
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care fac ITP. Legea se aplică în toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Ministrul Sorin Grindeanu își cere scuze pentru întârzierea bagajelor pe Aeroportul Otopeni
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'