CTP: Nevalidarea de CC a referendumului din lipsă de cvorum, cea mai proastă situaţie pentru România

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat la România TV că oricare variantă ar rezulta din votul la referendum, că pierde sau câştigă Traian Băsescu, este mai bună decât invalidarea de către CCR a scrutinului din lipsă de cvorum.
Romania TV
16 iul. 2012, 18:12
CTP: Nevalidarea de CC a referendumului din lipsă de cvorum, cea mai proastă situaţie pentru România

„Mi se pare corect, în ciuda rezervelor tehnice, mi se pare corect ca la acest referendum să vină mai mult de 1 din 2 români şi să voteze pentru că altfel suntem un popor indolent, iresponsabil, fără simţ civic sau instinct politic cu privire la propria soartă şi atunci o să ne merităm soarta care ne aşteaptă, după ce eventual domnul Băsescu se va întoarce la Cotroceni şi va coabita cu plagiatorul Victor Ponta, deci ne aşteaptă o soartă minunată, soartă pe care o putem bloca dacă venim la acest referendum şi votăm cum dictează conştiinţa, dar aceasta ar fi situaţia cea mai proastă. Nevalidarea de CCR din lipsă de cvorum ar fi cea mai proastă pentru România în continuare. Căştigă domnul Băsescu la numărătoare sau pierde la numărătoare, e mai bine decât invalidarea referendumului.”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru România TV.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a mai declarat şi că promulgarea legii referendumului în varianta CCR închide o linie de atac a PDL-ului şi a lui Traian Băsescu.

„Despre referendum am scris mai demult. Am manifestat nişte rezerve în legătură cu posibilitatea ca prin absenteism una dintre părţi să fie avantajată, ceea ce nu mi s-ar fi părut corect. Odata ce există această hotărâre a Curţii Constituţionale ea trebuia pusă în aplicare. Ceea ce e important este că Antonescu a promulgat legea în varianta Curţii Constituţionale şi că ordonanţa cu privire la atribuţiile Curţii Constituţionale corectată de curte în sensul păstrării unor atribuţii ale CCR în raport cu hotărâri ale Parlamentului pe care curtea le poate cenzura, aceste două lucruri închid o linie de atac a PDL-ului şi a lui Traian Băsescu şi anume relaţia cu Europa şi Bruxelles-ul, pentru că în afară de aceste două puncte pe documentul neoficial de 11 solicitări ale Comisiei Europene celelalte cerinţe sunt redundante, fie altele nu au obiect în neant…Acestea două erau pilonii reproşurilor întemeiate ale organismelor europene pentru că ele ţin de respectarea deciziilor Curţii Constituţionale, reper de care nu ne putem lipsi pentru a avea o ordine într-un stat de drept (…) Domnul Băsescu are o mare problema acum. Dispare tema asta pe care s-a bazat, cea a compromiterii europene şi acum trebuie să gasească alta temă, crede Cristian Tudor Popescu.

Cât despre expresia folosită azi de Traian Băsescu, „poate pune de-o bătaie”, Cristian Tudor Popescu a comentat că se aseamănă cu o declaraţie mai veche a lui Victor Ponta.

Preşedintele Băsescu se teme că militanţii PDL şi cei ai USL se vor încăiera la Iaşi, la miting

„Asemenea exprimări ale preşedintelui ales al României îmi amintesc de cea a lui Victor Ponta, că la referendum Traian Băsescu îşi joacă viaţa şi libertatea. Ce-a vrut să spună, ce exprimare e asta, urmează să fie împuşcat la zid, executat?”, a comentat jurnalistul.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Două treimi din cetățenii UE îngrijorați de securitatea Uniunii Europene, relevă un sondaj
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!