Miting cu peste 5.000 de oameni, la Braşov, pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu

Peste 5.000 de persoane s-au adunat, marţi seară, în Piaţa Sfatului din Braşov, la un miting USL pentru demiterea lui Traian Băsescu, iar acţiunea a început cu un concert susţinut de Ducu Bertzi, care la finalul recitalului a făcut o gafă şi i-a îndemnat pe braşoveni să voteze "nu" la referendum. Pe scena amplasată în Piaţa Sfatului au urcat şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, dar şi Mariana Câmpeanu, care a spus că Traian Băsescu este "iadul pentru România".
Romania TV
17 iul. 2012, 16:35
Miting cu peste 5.000 de oameni, la Braşov, pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu

UPDATE, ora 21.20 Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a spus, marţi, la mitingul USL de la Braşov, că Traian Băsescu este iadul pentru România, făcând declaraţia în contextul în care a comentat gestul lui Băsescu de a aprinde „flacăra democraţiei” la Cluj.

„Acum câteva zile preşedintele suspendat Traian Băsescu a aprins o flacără. Vă întreb acum: ce înseamnă focul? Focul înseamnă iadul. Băsescu este iadul pentru România”, a spus Câmpeanu în Piaţa Sfatului din Braşov, în faţa a peste 5.000 de persoane.

Pe scena amplasată în Piaţa Sfatului au urcat şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu, preşedintele CJ Braşov Aristotel Căncescu , precum şi noii viceprimari ai Braşovului Adrian Atomei şi Răzvan Popa, preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, preşedintele CJ Mureş, Ciprian Dobre şi europarlamentarul Ramona Mănescu.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că la referendumul din 29 iulie Traian Băsescu trebuie sancţionat pentru greşelile şi minciunile pe care le-a spus românilor.

„De multe ori când mergeam la piaţă, cumpărături, mă întâlneam cu oameni simpli şi de fiecare dată mă întrebau obsesiv «Când ne scăpaţi de ăştia, că nu mai putem?». Dar iată că a venit momentul când românii pot da un vot decisiv să ne scape de Băsescu şi de toată suita lui. (…) Băsescu a câştigat alegerile cu ajutorul românilor de afară, care sunt departe de realităţile de acasă. Românii au înţeles astăzi toate minciunile şi promisiunile pe care nu le-a respectat şi pentru asta trebuie sancţionat şi această sancţiune trebuie să vină din partea cetăţenilor, la referendumul din 29 iulie”, a afirmat Tăriceanu.

Fostul premier a mai spus că Băsescu a promis că va scăpa România de corupţie, însă ceea ce a făcut a fost „o Românie mai coruptă ca niciodată, o corupţie care porneşte de jos şi merge până sus”.

„Cum poate să fie justiţia liberă când Băsescu controlează toţi judecătorii? Actualul preşedinte suspendat are dosare penale, dar el ca preşedinte este singurul om din România care se bucură de imunitate. De opt ani de zile dosarele lui Băsescu nu pot să avanseze pentru se ascunde în spatele imunităţii pe care i-a dat-o funcţia”, a adăugat Tăriceanu.

Mitingul USL a început la ora 18.00, la acţiunea din Piaţa Sfatului fiind prezente şi câteva sute de persoane din judeţele învecinate, în special din Sibiu, Harghita şi Covasna.

Manifestaţia împotriva lui Traian Băsescu a început cu un concert susţinut de Ducu Bertzi, care însă la finalul recitalului a făcut o gafă şi i-a îndemnat pe braşoveni ca în 29 iulie să voteze „Nu”.

O parte dintre participanţi poartă tricouri albe pe care scrie „DA, românii cu mii şi sute îţi spun Băsescu, du-te”, „DA, să trăim bine, dar fără tine”. De asemenea, ei au venit cu steaguri şi cu pancarte pe care scrie „Jos Băsescu”, „Da, vreau demiterea”, „Parlamentari, salvaţi România”, „Ţi-a tăiat salariul, taie-i şi tu mandatul”, „A alungat medicii din ţară, alungă-l şi tu pe el”.

Câteva zeci de jandarmi şi poliţişti au asigurat paza atât în Piaţa Sfatului, cât şi pe străzile din jurul centrului vechi, fără a se înregistra incidente.

Traian Băsescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte, pe 6 iulie, de Parlament, cu 256 de voturi „pentru”. El a atacat decizia la CC, menţionând că face acest lucru pentru a epuiza şi ultima cale de atac.

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Fanatik.ro
Domnitorul român care a fost căsătorit cu propria mătușă. A avut 4 soții de-a lungul vieții
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
substantial.ro
Rareș Bogdan Acuză pe Viktor Orban de Dublu Limbaj în Relația cu Uniunea Europeană
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!