Preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna”, reţinut pentru şantaj. Reacţia instituţiei

Preşedintele Universităţii particulare ”Andrei Şaguna” din Constanţa, profesorul universitar doctor Aurel Papari, a fost reţinut pentru şantaj, el condiţionând unei studente susţinerea unui examen de plata unei datorii mai vechi, în valoare de 500 de lei. Bărbatul a fost prins în flagrant de poliţişti, iar în cursul zilei de sâmbătă va fi dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă.
Alina Costache
01 iul. 2017, 08:21
Preşedintele Universităţii

UPDATE: Reprezentanţii Universităţii ”Andrei Şaguna” din Constanţa au transmis, sâmbătă, un comunicat de presă prin care resping acuzaţia de şantaj adusă preşedintelui Aurel Papari.

Universitatea «Andrei Şaguna» respinge acuzaţiile de şantaj care au fost aduse în mod public preşedintelui, profesor universitar doctor Aurel Papari. În fapt, a fost vorba de o provocare, ce reiese evident dintr-o simplă relatare a faptelor incriminate”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că Universitatea le pune la dispoziţie absolvenţilor Facultăţii de Psihosociologie, prin contracte de închiriere, spaţii adecvate în care să poată desfăşura activităţi de consiliere. Acestea se află peste drum de sediul instituţiei şi pot fi închiriate contra sumei de o sută de lei pe lună.

Una dintre absolventele care au încheiat contracte de acest fel, în acelaşi timp studentă la master la Universitatea «Andrei Şaguna», a văzut în această oportunitate, ce i-a fost oferită generos de universitate, un prilej de a face o speculaţie. Astfel, a subînchiriat, în mai multe ocazii, spaţiul respectiv, unei firme, pentru cursuri (plătite) de formare, fapt ce încălca prevederile exprese ale contractului încheiat cu universitatea. De aceea, ca urmare a constatării acestor abateri, în luna mai, masteranda, recunoscând încălcarea contractului şi prejudiciul adus, a acceptat să plătească suplimentar suma de 500 lei pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare, în repetate rânduri, a spaţiului, cu încălcarea, cu bună ştiinţă a condiţiilor contractuale. Dacă Universitatea Andrei Şaguna ar fi avut intenţia de a face profit de pe urma acestor spaţii, şi nu de a da o şansă absolvenţilor săi de a pătrunde pe piaţa muncii, în domeniul lor de competenţă, este evident că le-ar fi putut închiria cu sume mai mari de o sută lei pe lună”, se precizează în comunicat.

Potrivit documentului, ajunsă la finalizarea studiilor de master, studenta a făcut cerere să susţină examenul de disertaţie, fără să plătească suma datorată de aproape trei luni, respectiv cinci sute de lei.

Cu toate că avea cererea de susţinere a disertaţiei avizată de secretariatul instituţiei, cerere cu care s-ar fi putut prezenta la casierie să achite taxa corespunzătoare examenului, masteranda nu a făcut acest lucru şi a reclamat la Poliţie că a fost condiţionată de plata celor cinci sute de lei din contract şi s-a prezentat la casieria universităţii plătind această sumă, pentru care i s-au eliberat documente justificative. Ulterior, la descinderea Poliţiei, s-a constatat că respectivele bancnote plătite la casierie erau marcate cu inscripţia şantaj”, se arată în comunicatul Universităţii.

Totodată, reprezentanţii instituţiei de învăţământ consideră că Aurel Papari a fost reţinut în mod abuziv.

Preşedintele Aurel Papari, care nu are, conform regulamentului instituţiei, nicio atribuţie în privinţa organizării examenelor de licenţă şi disertaţie, neputând împiedica înscrierea unui student la examenul de licenţă şi/sau disertaţie, a fost reţinut, din punctul nostru de vedere, abuziv. Nu înţelegem cum poate fi acuzat de şantaj şi reţinut preşedintele unei instituţii de învăţământ superior pentru plata unei sume prevăzute într-un contract şi plătită la casierie, cu eliberarea de factură şi chitanţă”, a mai menţionat sursa citată.

Preşedintele Universităţii particulare ”Andrei Şaguna” din Constanţa, profesorul universitar doctor Aurel Papari, a fost reţinut pentru şantaj, el condiţionând unei studente susţinerea unui examen de plata unei datorii mai vechi, în valoare de 500 de lei. Bărbatul a fost prins în flagrant de poliţişti, iar în cursul zilei de sâmbătă va fi dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă. 

 

Potrivit anchetatorilor, în 28 iunie, o femeie în vârstă de 44 de ani, din Năvodari, a sesizat poliţiştii de la Secţia 3 Constanţa că preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna”, Aurel Papari, îi condiţionează susţinerea unui examen de plata unei datorii financiare mai vechi, în cuantum de 500 de lei. În 30 iunie, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Constanţa şi lucrătorii Biroului Investigaţii Criminale ai Poliţiei Municipiului Constanţa au realizat un flagrant la sediul instituţiei de învăţământ în urma căruia l-au prins pe Aurel Papari, în vârstă de 69 de ani. El a fost reţinut, vineri seară, pe o perioadă de 24 de ore şi dus în arestul IPJ Constanţa. Aurel Papari va fi prezentat, sâmbătă, instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru şantaj. Profesorul universitar doctor Aurel Papari conduce Universitatea „Andrei Şaguna” în calitate de preşedinte, iar rector al acestui instituţii de învăţământ este fiul său, Adrian Cristian Papari. Pe siteul instituţiei de învăţământ scrie că Universitatea a dobândit personalitate juridică la 15 mai 1992, „fiind prima instituţie de învăţământ superior particular, non-profit, înfiinţată în sud-estul ţării şi a fost acreditată ca persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, parte a Sistemului Naţional de Învăţământ, prin Legea116/2005”.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
De unde provine, de fapt, carnea de porc de la Auchan. Românii o cumpără pentru că retailerul are mereu oferte, dar puțini se uită și pe etichetă
Capital.ro
Amendă 1.300 de lei, chiar dacă ai documentele la tine. Dreptul legal pe care șoferii NU îl au
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Schimbări la Antena 1. Răzvan și Dani, primii vizați
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
Mama lui Versace, devastată după moartea fiului său! „Măcar și-a găsit el...” Câte sute de euro îi trimitea lunar, pentru cheltuieli EXCLUSIV
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Se confiscă banii în România. Românii vor fi notificați. Iei amendă de 500 de lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Buzz Aldrin Povestește Viața de Cuplu cu Anca Faur la 55 de Ani de la Aterizarea pe Lună
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'