Dacă o consumi, sfecla roșie poate deveni aliatul sănătății tale. Leguma este foarte bună în reducerea stresului cronic și a inflamației. În plus, previne ateroscleroza, hipertensiunea arterială, demența și alte boli degenerative.
Creierul are nevoie de glucoză pentru energie. Sfecla roșie, precum și usturoiul sau spacul, conține o cantitate mare de nitrați. Aceste sustanțe nutritive au capacitatea de a stimula fluxul sangvin, crescând nivelul de oxigenare. Datorită nitraților prezenți în sfeclă, este redus riscul de accident vascular cerebral. Include în alimentație sfecla roșie, sub orice formă – crudă, fiartă sau suc.
– 3 sfecle roșii
– 2 morcovi
– ¼ varză roșie
– sucul de la 7 bucăți de portocală/mandarină
– 2 căni apă
Spală sfeclele și morcovii. Cură legume de coajă, taie-le în bucăți mici, iar varza roșie o toci mărunt. Pune sfecla, morcovul și varza în storcătorul de suc sa în blender. Procesează câteva minute până obții sucul de legume, pe care-l torni într-o cană mai mare. Combină băutura cu sucul de portocală/mandarină și cele două cești de apă și apoi amestecă cu o lingură.
Se bea pe parcursul zilei. Prima jumătate la micul dejun și cea de a doua la prânz. Dacă vrei, în timpul săptămânii, poți amesteca suc de sfeclă și puțină apă. În acest fel, beneficiezi de proprietățile legumei rapid și ușor.